GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jugoimport-SDPR lane imao dobit 2,5 milijardi dinara

Jugoimport-SDPR lane imao dobit 2,5 milijardi dinara
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 11:40
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Direktor Javnog preduzeća Jugoimport-SDPR Jugoslav Petković izjavio je da je ta kompanija prošlu godinu završila sa 2,5 milijardi dinara dobiti.

To je za tu kompaniju iz oblasti namenske industrije treći rezultat po značaju od 2012. godine.

U intervjuu za "Blic", on je rekao da je to preduzeće od 2012. do 2018. državi uplatilo 5,5 milijardi dinara dobiti, što znači da je za sedam godina uplatilo pet puta više nego u prethodnih 12 godina.

U isto vreme, u investicije je uloženo 98 miliona evra, dok je u proizvodne kapacitete svojih zavisnih preduzeća, kompanija, u prethodnih 12 godina uložila 5,8 miliona evra, rekao je Petković.

On je precizirao da je najviše investirano u fabriku streljačke municije u Uzićima, u Kovački centar, Borbene složene sisteme, Kapislanu, Precizni liv u Adi... Petković je naveo i da je "Jugoimport-SDPR" na kraju 2011. zapošljavao 660 ljudi, a na kraju 2019. godine 1.414, pri čemu je zaposlenost povećana samo u proizvodnji, dok je u administracii smanjena.

On je takođe istakao da SDPR nikada zbog svog poslovanja, ili svojih zavisnih preduzeća, nije tražio niti dobio pomoć iz budžeta.
Petković je, govoreći o tome gde se izvozi oružje, istakao da ono najmanje ide u ratna područja. On je naveo da je do 2012. Srbija trgovala sa osam a danas sa 40 zemalja, kao i da da su njeni najbolji klijenti zemlje Bliskog istoka i Afrike, kao i SAD.

Petković je takođe istakao da je Srbija po transparentnosti izdavanja dozvola za izvoz oružja peta na svetu, a iza su i SAD, Rusija i Kina.
Naveo je i da svaki zaključen ugovor predviđa zabranu reeksporta oružja bez izričite saglasnosti SDPR-a, tako da je nemoguće da završi u rukama terorističkih organizacija.

Tagovi: Jugoimport-SDPR, Jugoslav Petković
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE