GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jugoimport-SDPR lane imao dobit 2,5 milijardi dinara

Jugoimport-SDPR lane imao dobit 2,5 milijardi dinara
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 11:40
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Direktor Javnog preduzeća Jugoimport-SDPR Jugoslav Petković izjavio je da je ta kompanija prošlu godinu završila sa 2,5 milijardi dinara dobiti.

To je za tu kompaniju iz oblasti namenske industrije treći rezultat po značaju od 2012. godine.

U intervjuu za "Blic", on je rekao da je to preduzeće od 2012. do 2018. državi uplatilo 5,5 milijardi dinara dobiti, što znači da je za sedam godina uplatilo pet puta više nego u prethodnih 12 godina.

U isto vreme, u investicije je uloženo 98 miliona evra, dok je u proizvodne kapacitete svojih zavisnih preduzeća, kompanija, u prethodnih 12 godina uložila 5,8 miliona evra, rekao je Petković.

On je precizirao da je najviše investirano u fabriku streljačke municije u Uzićima, u Kovački centar, Borbene složene sisteme, Kapislanu, Precizni liv u Adi... Petković je naveo i da je "Jugoimport-SDPR" na kraju 2011. zapošljavao 660 ljudi, a na kraju 2019. godine 1.414, pri čemu je zaposlenost povećana samo u proizvodnji, dok je u administracii smanjena.

On je takođe istakao da SDPR nikada zbog svog poslovanja, ili svojih zavisnih preduzeća, nije tražio niti dobio pomoć iz budžeta.
Petković je, govoreći o tome gde se izvozi oružje, istakao da ono najmanje ide u ratna područja. On je naveo da je do 2012. Srbija trgovala sa osam a danas sa 40 zemalja, kao i da da su njeni najbolji klijenti zemlje Bliskog istoka i Afrike, kao i SAD.

Petković je takođe istakao da je Srbija po transparentnosti izdavanja dozvola za izvoz oružja peta na svetu, a iza su i SAD, Rusija i Kina.
Naveo je i da svaki zaključen ugovor predviđa zabranu reeksporta oružja bez izričite saglasnosti SDPR-a, tako da je nemoguće da završi u rukama terorističkih organizacija.

Tagovi: Jugoimport-SDPR, Jugoslav Petković,
PROČITAJ I OVO
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE