GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jović o mogućem štrajku u Holdingu: Ako propadne mirenje...

Jović o mogućem štrajku u Holdingu: Ako propadne mirenje...
SINDIKALNE AKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2023 / 19:58
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Dražen Jović, predjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga - ZET Zagreb, u Dnevniku N1 televizije, govorio je pregovorima između predstavnika radnika u Holdingu i Uprave te gradske megatvrtke. Kaže kako obje strane još uvijek analiziraju i traže načine na koji će se način ova situacija riješiti na miran način.

Dodaje kako ne može otkriti detalje pregovora i onog što sindikati traže dok traje proces mirenja.

“Sindikati i danas, kao i prije dva mjeseca, da se određeni iznosi povećaju svima, iz jednostavnog razloga što to povećanje ide u bruto iznose, i to su iznosi koji danas-sutra idu svim radnicima u mirovinske fondove. Traže i da se određeni iznosi preraspodjele na način da radnici s najnižim plaćama dobiju najviše i onda prema grupama složenosti, do onih koji imaju najviše plaće”, objašnjava Jović za N1 televiziju.

Ističe i da su sindikati uporno predlagali modalitete ta da nisu skoro pa ništa promjenili oko zahtjeva u posljednja dva mjeseca otkako su pregovori počeli. Također, ističe da Sindikati nisu mijenjali zahtjeve zbog ovog nedavnog štrajka radnika Čistoće.

“Cijela javnost će vidjeti kad ova priča završi da su zahtjevi sindikata skoro pa indentični posljednjih mjesec dana. Sindikati su jedino bili svjesni da se reorganizacija i sistematizacija koja je jedan opsežan posao mora produžiti za određen vrijeme”, kaže Jović. Naglasio je da su rekli Upravi da oko određenih paketa koji bi imali učinak odmah, pregovore trebali završiti za dva dana, odnosnoi 31.1., a da su oko drugih vojni pregovarati i do kraja veljače.

Također kaže kako je Sindikatima cijelo vrijeme, koliko traje ovu pregovori, jedini posao podignuti radnicima materijalna prava.

“A hoće li gradonačelnik Tomislav Tomašević naći za shodno da se prikjluči ili da pokuša riješiti ovaj spor manje je važno u ovoj cijeloj priči”, kaže Jović.

Ponavlja kako su prijedlozi Sindikata isti otakako su počeli pregovori i naglašava da je potrebno samo malo više dobre volje da se pregovori završe na zadovoljavajući način

Tagovi: Zagrebački holding, Sindikat Zagrebačkog holdinga, Dražen Jović
PROČITAJ I OVO
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE