GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Još dvije kineske tvrtke zatražile odobrenje svojih cjepiva u Kini

Još dvije kineske tvrtke zatražile odobrenje svojih cjepiva u Kini
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 13:10
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Podružnica Sinopharma i CanSino Biologics zatražili su odobrenje svojih cjepiva u Kini, a ako ih odobri Kina će imati već četiri cjepiva domaće proizvodnje.

Iako Kina tek treba odobriti cjepiva zapadnih proizvođača, dala jeodobrenje za uporabu cjepiva domaćih proizvođača u odabranim skupinama ili široj javnosti.

Podružnica Sinopharma, Wuhan Institute Of Biological Products, objavio je u srijedu da je njihovo cjepivo učinkovito 72,51 posto protiv covida-19 pozivajući se na prvu analizu podataka iz kliničkih ispitivanja u kasnoj fazi, ali ne navode više detalja.

Cjepivo su već primile ograničene skupine ljudi s većim rizikom od zaraze unutar kriznog programa cijepljenja koji je započeo u srpnju.

To je jedan od dva kandidata za cjepivo Sinopharma koje je ušlo u treću fazu kliničkih ispitivanja u inozemstvu.

Drugo cjepivo koje je proizvela podružnica Sinopharma sa sjedištem u Pekingu, dobila je odobrenje za javnu uporabu u prosincu nakon nekoliko mjeseci hitne uporabe za zdravstvene radnike i državne službenike koji putuju na posao u inozemstvo.

U odvojenoj prijavi u srijedu, CanSinoBIO objavio je da je prva analiza podataka kliničkih ispitivanja njihovog cjepiva u više zemalja, poznatijeg kao Ad5-nCoV, pokazala učinkovitost od 68,83 posto u prevenciji simptoma bolesti i 95,47 posto u prevenciji težih oboljenja 14 dana nakon cijepljenja.

Stopa učinkovitosti pada na 65,28 posto u prevenciji simptomatskih slučajeva te na 90,07 posto u prevenciji težih oboljenja 28 dana nakon primljene doze cjepiva.

Ad5-nCoV, koji se daje u jednoj dozi, dobio je odobrenje za hitnu uporabu u Pakistanu i Meksiku, a prošle godine ga je odobrilo kinesko vojno osoblje.

Kina je odobrila cjepivo tvrtke Sinovac Biotech ranije u veljači koje se već koristi za masovnu imunizaciju u Indoneziji, Turskoj i Brazilu.

Ova četiri kineska cjepiva mogu se skladištiti na normalnim temperaturama u hladnjacima, što ih čini potencijalno privlačnom opcijom za mnoge zemlje u razvoju jer cjepiva Pfizera i Moderne zahtijevaju skladištenje na puno nižim temperaturama.

Kina izvozi svoja cjepiva u 27 zemalja i osigurava besplatne doze za 53 zemlje, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Tagovi: cjepivo protiv koronavirusa, Sinopharm, CanSino Biologics, BioNTech, AstraZeneca, CureVac, Sanofi, Johnson&Johnson, Europska unija, Moderna, GlaxoSmithKline
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE