GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JLL savetovao pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi

JLL savetovao pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi
SAVETNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2017 / 19:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vodeća konsulantska kuća za nekretnine JLL, savetovala je HETA Asset Resolution pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi.

Lociran u Savudriji, u Hrvatskoj, koja je udaljena samo 15 km od Umaga, Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences su jedna od najtraženijih destinacija za odmor u zapadnoj Hrvatskoj, zbog pozicije u predelu Istarskog regiona. Pored 186 soba koje nudi Hotel Kempinski Adriatic, kompleks takođe sadrži 22 vile, preko 160 apartmana kao i dodatni sadržaj poput spa centra, restorana, barova, jedinstvenog konferencijskog centra koji pruža nezaboravan pogled na jadransku obalu, golf terene sa 18 rupa i dve privatne plaže isključivo za goste kompleksa. Sa brojem turista u konstantom porastu svake godine kao i zbog značajnog prostora za povećanje vrednosti kompleksa, projekat je privukao veliki broj investitora koji žele ući u region kao i veliki broj onih koji žele proširiti svoje već postojeće operacije kako u regionu tako i u samoj Hrvatskoj.

JLL je bio eksluzivni savetnik kompanije HETA koja je od njene nacionalizacije 2009. godine u vlasništvu Republike Austrije i funkcioniše kao kompanija u procesu zatvaranja, koja poseduje imovinu u vrednosti 9,913 mlrd EUR u svom portfoliju zaključno sa decembrom 2016. godine sa osnovnim zadatkom da rasproda celokupnu imovinu. Novi vlasnik ovog impresivnog kompleksa je MK Grupa, koja je ujedno i jedna od vodećih firmi u regionu koja posluje u oblastima poljoprivrede, šećera, mesnih prerađevina, trgovine, informacionih tehnologija i turizma.

Uroš Grujić, direktor kapitalnih investicija JLL-a za Jugoistočnu Evropu je prokomentarisao:

- Biti savetnik HETA Asset Resolution na jednom od najbitnijih projekata u njihovom portfoliju od 9 mlrd EUR je bio veliki izazov, ali u isto vreme, i uzbudljiv proces gde je Hrvatska još jednom pokazala da je zapažena destinacija za investiranje. Sa brojkama u turističkoj industriji konstantno u porastu, u kombinaciji sa povećanjem broja noćenja na godišnjem nivou, prouzrokovalo je pristizanje velikog broja ponuda, čime je ovaj projekat postao najkonkuretniji proces u kom smo učestvovali kao savetnici. Imajući u vidu znatno poboljšanje performansa hotela i masivni potencijal koji kompleks nudi, broj zainterestovanih investitora je bio izuzetno visok. Nakon savetovanja na brojnim prodajama prestižnih tržnih centara kao i poslovnih zgrada širom regiona, uspeli smo da dodatno proširimo svoje usluge i na hotelski sektor, i ostvarili impresivan rezultat sa prodajom Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences, koja dodatno učvršćuje našu poziciju kao vodećeg savetnika za investicije širom regiona Jugoistočne Evrope.

Andrew Peirson, generalni direktor JLL-a za Jugoistočnu Evropu je naglasio:

- Klijent i mi smo izuzetno zadvoljni ishodom ovog procesa. Zbog same strukture banke, kao i jasne direktive o obezbeđivanju da imovina bude prodata po najvišoj mogućoj ceni, uloga JLL-a je bila od vitalnog značaja kako bi prodaja prošla kroz transparentan proces za sve potencijalne kupce, a istovremeno i obezbedila sigurnost da je klijent, kao i Vlada Austrije, postigla najefikasniji dogovor. Naša međunarodna mreža investitora je obezbedila veliko interesovanje, sa ponudama iz zemalja sa tri različita kontinenta čime je JLL opet dokazao da korišćenje međunarodnih savetnika za nekretnine pomaže da se ovaj region dodatno otvori sa strana ulaganja koja su neophodna na svim tržištima u regionu.

Tagovi: kompanija JLL, Kempinski Hotel Adriatic, Skiper Residences, MK Grupa, Miodrag Kostić, Uroš Grujić
PROČITAJ I OVO
U Luci Rijeka u devet mjeseci prekrcano 6 posto više tereta
RAST
U Luci Rijeka u devet mjeseci prekrcano 6 posto više tereta
RIJEKA - Luka Rijeka ostvarila je u prvih devet mjeseci promet od 1,6 milijuna tona tereta, što je 6 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvješća o poslovanju objavljenom u četvrtak.
LVMH i Tiffany premostili nesuglasice, dogovorili spajanje uz nižu cijenu
DOGOVOR
LVMH i Tiffany premostili nesuglasice, dogovorili spajanje uz nižu cijenu
NEW YORK - Američka draguljarnica Tiffany&Co dogovorila je s francuskim proizvođačem luksuzne robe LVMH-om da će pristati na nižu ponudu za preuzimanje, okončavši time pravni sukob u koji se uplela i francuska država.
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
TESTIRANJE
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
ZAGREB - Po prugama grada Zagreba počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE