GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JLL savetovao pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi

JLL savetovao pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi
SAVETNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2017 / 19:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vodeća konsulantska kuća za nekretnine JLL, savetovala je HETA Asset Resolution pri prodaji Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences MK Grupi.

Lociran u Savudriji, u Hrvatskoj, koja je udaljena samo 15 km od Umaga, Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences su jedna od najtraženijih destinacija za odmor u zapadnoj Hrvatskoj, zbog pozicije u predelu Istarskog regiona. Pored 186 soba koje nudi Hotel Kempinski Adriatic, kompleks takođe sadrži 22 vile, preko 160 apartmana kao i dodatni sadržaj poput spa centra, restorana, barova, jedinstvenog konferencijskog centra koji pruža nezaboravan pogled na jadransku obalu, golf terene sa 18 rupa i dve privatne plaže isključivo za goste kompleksa. Sa brojem turista u konstantom porastu svake godine kao i zbog značajnog prostora za povećanje vrednosti kompleksa, projekat je privukao veliki broj investitora koji žele ući u region kao i veliki broj onih koji žele proširiti svoje već postojeće operacije kako u regionu tako i u samoj Hrvatskoj.

JLL je bio eksluzivni savetnik kompanije HETA koja je od njene nacionalizacije 2009. godine u vlasništvu Republike Austrije i funkcioniše kao kompanija u procesu zatvaranja, koja poseduje imovinu u vrednosti 9,913 mlrd EUR u svom portfoliju zaključno sa decembrom 2016. godine sa osnovnim zadatkom da rasproda celokupnu imovinu. Novi vlasnik ovog impresivnog kompleksa je MK Grupa, koja je ujedno i jedna od vodećih firmi u regionu koja posluje u oblastima poljoprivrede, šećera, mesnih prerađevina, trgovine, informacionih tehnologija i turizma.

Uroš Grujić, direktor kapitalnih investicija JLL-a za Jugoistočnu Evropu je prokomentarisao:

- Biti savetnik HETA Asset Resolution na jednom od najbitnijih projekata u njihovom portfoliju od 9 mlrd EUR je bio veliki izazov, ali u isto vreme, i uzbudljiv proces gde je Hrvatska još jednom pokazala da je zapažena destinacija za investiranje. Sa brojkama u turističkoj industriji konstantno u porastu, u kombinaciji sa povećanjem broja noćenja na godišnjem nivou, prouzrokovalo je pristizanje velikog broja ponuda, čime je ovaj projekat postao najkonkuretniji proces u kom smo učestvovali kao savetnici. Imajući u vidu znatno poboljšanje performansa hotela i masivni potencijal koji kompleks nudi, broj zainterestovanih investitora je bio izuzetno visok. Nakon savetovanja na brojnim prodajama prestižnih tržnih centara kao i poslovnih zgrada širom regiona, uspeli smo da dodatno proširimo svoje usluge i na hotelski sektor, i ostvarili impresivan rezultat sa prodajom Kempinski Hotel Adriatic i Skiper Residences, koja dodatno učvršćuje našu poziciju kao vodećeg savetnika za investicije širom regiona Jugoistočne Evrope.

Andrew Peirson, generalni direktor JLL-a za Jugoistočnu Evropu je naglasio:

- Klijent i mi smo izuzetno zadvoljni ishodom ovog procesa. Zbog same strukture banke, kao i jasne direktive o obezbeđivanju da imovina bude prodata po najvišoj mogućoj ceni, uloga JLL-a je bila od vitalnog značaja kako bi prodaja prošla kroz transparentan proces za sve potencijalne kupce, a istovremeno i obezbedila sigurnost da je klijent, kao i Vlada Austrije, postigla najefikasniji dogovor. Naša međunarodna mreža investitora je obezbedila veliko interesovanje, sa ponudama iz zemalja sa tri različita kontinenta čime je JLL opet dokazao da korišćenje međunarodnih savetnika za nekretnine pomaže da se ovaj region dodatno otvori sa strana ulaganja koja su neophodna na svim tržištima u regionu.

Tagovi: kompanija JLL, Kempinski Hotel Adriatic, Skiper Residences, MK Grupa, Miodrag Kostić, Uroš Grujić
PROČITAJ I OVO
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
PROMJENE
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
SAN FRANCISCO - Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffetta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE