GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jiang Yu želi najavila nove investicije u Krapinsko-zagorsku županiju

Jiang Yu želi najavila nove investicije u Krapinsko-zagorsku županiju
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2019 / 20:18
Autor: SEEbiz / H
KRAPINA - Kineska investitorica Jiang Yu zainteresirana je za daljnja ulaganja u Krapinsko-zagorsku županiju, nakon što je nedavno kupila bivšu političku školu u Kumrovcu, te planira obnoviti hotel u Krapinskim toplicama, izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

Nakon što je Zhongya nekretnine, tvrtka iza koje stoji Jiang Yu, sredinom lipnja kupila za 14,09 milijuna kuna objekte bivše političke škole u Kumrovcu, na sastanku održanom u utorak s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom, načelnikom općine Kumrovec Robertom Šplajtom te predsjednikom Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonkom Očićema, Yu je najavila da planira obnoviti hotel u Toplicama te izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

Također, najavljuje i izgradnju centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama, kakvi već postoje primjerice u Italiji, Njemačkoj i Austriji. Iako nije otkrivala visinu ulaganja na području Krapinskih Toplica, Yu je rekla svoje ciljeve.

"Krapinske Toplice za nas su vrlo važne, želimo ovdje napraviti naš prvi Centar za tradicionalnu kinesku medicinu. Sredinom studenoga organizirat ćemo konferenciju na kojoj će sudjelovati stručnjaci kineske medicine iz cijelog svijeta i stotinjak sudionika iz Kine", kazala je Yu, uvjerena da će njezini planovi donijeti brojne benefite lokalnom stanovništvu.

Vezano uz postojeći hotel u Krapinskim Toplicama, potvrdila je da su postali vlasnici hotela i da je njegova obnova za njih vrlo važan projekt, no izbjegla je govoriti o brojkama, odnosno razini ulaganja.

Zadovoljan što će konačno krenuti radovi na obnovi hotela, Očić je nakon sastanka rekao da bi radovi na uređenju jednog kata hotela, prema informacijama sa sastanka, trebali krenuti kroz mjesec dana. Osim toga, kazao je, na sastanku su spomenuti i izgradnja doma za starije osobe, novog hotela kao i turističkih vila.

Župan Kolar pojasnio je kako je na današnjem sastanku upoznat s dinamikom radova vezanom uz bivšu političku školu u Kumrovcu, ali i pokretanje projekta vezanog uz Krapinske Toplice.

"Posebno me raduje da bi u Kumrovcu već sljedeće godine, u kasno proljeće ili rano ljeto, mogli imati objekt u funkciji, u prvoj fazi. U drugoj slijede neke nadogradnje i novi sadržaji", izjavio je Kolar te dodao da i on osobno očekuje da se finalizira prvi dio projekta u Krapinskim Toplicama vezan uz postojeći hotel. Osvrnuvši se na najavu moguće realizacije projekta centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama, rekao je da je očigledno došao red na Hrvatsku.

"Drago mi je da je gđa Yu prepoznala Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u koju se isplati ulagati", ocijenio je Kolar te najavio da je županija spremna za izdavanje građevinskih dozvola za te projekte u najkraćem zakonskom roku.

Načelnik Kumrovca Šplajt također očekuje skori početak radova i dovršetak prve faze obnove bivše političke škole iduće godine. "Vjerujemo da će to pomoći u razvijanju ne samo turizma u Kumrovcu i cijeloj okolici, nego da ćemo i gospodarski ojačati i moći živjeti od svojih izvora", istaknuo je. Politička škola trebala biti bi kongresni centar i hotel ne samo za goste iz Kine, nego iz cijeloga svijeta, zaključio je Šplajt.

Tagovi: Jiang Yu, kineske investicije, Kumrovec, Robert Šplajt, CSEBA, Mario Rendulić, Željko Kolar, Krapinske Toplice
PROČITAJ I OVO
Krešimir Rendeli u Upravi Petrokemije
KARIJERE
Krešimir Rendeli u Upravi Petrokemije
ZAGREB - Nadzorni odbor Petrokemije d.d. je donio odluku kojom je utvrdio da članu Uprave Željku Mariću prestaje mandat s danom 2. prosinca 2020. godine, temeljem sporazuma.
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
DOBRE PRIČE
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
ZAGREB - I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom.
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
PALETA
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
ZAGREB - Ledo je ove godine lansirao čak 32 noviteta u svom proizvodnom asortimanu. U posljednjih je 12 mjeseci Ledo ponuda tako proširena s 12 proizvoda u asortimanu smrznute hrane te s 20 proizvoda u sladolednom asortimanu, a čak 9 proizvoda predstavljeno je unutar King linije sladoleda.
Flixbus obnavlja operacije
PRIVREMENO
Flixbus obnavlja operacije
BERLIN - Davatelj usluga međugradskih autobusa Flixbus privremeno će ponovo nuditi veze od 17. prosinca.
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
STAVOVI
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
PULA - "Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE