GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jiang Yu: U Zagorju želimo investirati u turističke i kulturno-povijesne sadržaje

Jiang Yu: U Zagorju želimo investirati u turističke i kulturno-povijesne sadržaje
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2019 / 20:25
Autor: SEEbiz / Jutarnji list / Zagorje.com
KRAPINA - Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i krapinski gradonačelnik Zoran Grgurović primili su u utorak kinesko izaslanstvo predvođeno poduzetnicom Yu Jiang, zainteresiranom za ulaganje na području Zagorja, među ostalim u Krapinske Toplice i Kumrovec u kojem je iskazala interes za ulaganje u objekt bivše Političke škole, no nakon sastanka o konkretnim brojkama nije željela govoriti.

Iako brojke nije spominjala, ta poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, poručila je da je sada najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj.

"Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju", kazala je Yu Jiang koja je u Hrvatsku stigla posredstvom Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA).

Dodaje da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju.

Zagorski domaćini kinesku su delegaciju upoznali s pozicijom županije u zdravstvenom turizmu Hrvatske te kapacitetima, sadašnjim i planiranim.

"Vjerujem da će prva sljedeća investicija u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Hoće li to biti prvo Kumrovec ili Krapinske Toplice, vjerujem da će se sami dogovoriti. U svakom slučaju, ja kao župan i moja administracija biti ćemo maksimalno na dispoziciji, izdat ćemo građevinske dozvole u što kraćem roku", najavio je Kolar te dodao da se razgovaralo o projektima proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, znanstveno-edukacijskog centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu u Stubičkim Toplicama, ukupne vrijednosti više od 65 milijuna eura.

Gradonačelnik Krapine kao potencijal je naveo i Šemničke toplice, trenutno zapostavljene. Na prijemu su bili i načelnici općina Kumrovec Robert Šplajt i Krapinske Toplice Ernest Svažić.

 -Mi smo zasada s gospođom Yu dogovorili okvir za ulaganja, on je razrađen još prošle godine u Pekingu i to za nekoliko vrsta ulaganja: u sportske objekte, zatim rezidenciju za starije osobe i u međunarodni centar za permamentnu edukaciju u području zdravstvenog turizma. To su teme koje je tim gospođe Yu, koji je u nekoliko navrata posjećivao Krapinske Toplice, detektirao kao potencijal za ulaganja. Konkretni projekti u ovom trenutku još nisu definirani, međutim gospođa Yu je u nekoliko navrata naglasila da će s ulaganjima u Krapinsko – zagorskoj županiji krenuti upravo kod nas u Krapinskim Toplicama. Vjerujem da je tim u međuvremenu detektirao konkretne projekte u koje će usmjeriti ulaganje. Prva informacija koju sam jučer saznao je ta da projekti na koje oni ciljaju kod nas, dokazuju isplativost. Dokazano je da se ulaganjem u područje zdravstvenog turizma u Krapinsko – zagorskoj županiji mogu realizirati projekti koji su dugoročno održivi, donose dobit i novo zapošljavanje, što je za nas izuzetno bitno. Tako da konkretne pomake očekujemo uskoro – izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

- Natječaj za prodaju Političke škole otvoren je do 7. svibnja i mi svi u Kumrovcu vjerujemo kako će se gospođa Yu javiti na njega i početi s ulaganjima – kratko je novinarima rekao Šplajt.

Tagovi: Jiang Yu, hrvatski turizam, Z-Run Well Ton Industry, Željko Kolar, Ernest Svažić, Robert Šplajt, CSEBA
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines i Lufthansa Technik nastavljaju uspješnu 30-godišnju suradnju
SURADNJA
Croatia Airlines i Lufthansa Technik nastavljaju uspješnu 30-godišnju suradnju
ZAGREB - Croatia Airlines (CA) i njemačka tvrtka za održavanje zrakoplova Lufthansa Technik u ponedjeljak su u Zagrebu u poslovnici CA na Zrinjevcu svečano obilježili 30 godina uspješne suradnje, koju nastavljaju te uskoro planiraju potpisati i novi dvogodišnji ugovor.
McDonalds u potpunosti napušta tržište Rusije
ODLAZAK
McDonalds u potpunosti napušta tržište Rusije
MOSKVA - Nakon više od tri desetljeća prisustva na ruskom tržištu, McDonalds je priopćio kako nastoji u potpunosti napustiti Rusiju te da će tim povodom prodati sve kapacitete koje posjeduje u ovoj državi.
Sud odredio prodaju imovine Hangara 18 u stečaju
PRODAJA
Sud odredio prodaju imovine Hangara 18 u stečaju
ZAGREB - Trgovački sud u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18, koprivničke tvrtke - distributera i proizvodača televizora, tableta i smartfona Noa u stečaju, procijenjene vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1,93 milijuna kuna.
Radio Nacional uskoro kreće s emitiranjem
PROJEKTI
Radio Nacional uskoro kreće s emitiranjem
ZAGREB - Radio Nacional dobio je potvrdu HAKOM-a da su zadovoljeni svi uvjeti za emitiranje programa, a nakladnik prvog digitalnog radija za područje cijele Hrvatske najavljuje ambicioznu programsku shemu s naglaskom na informativni program te eksperimentalni start prije kolovoza.
Ryanair: Cijene zrakoplovnih karata će rasti
POSKUPLJENJA
Ryanair: Cijene zrakoplovnih karata će rasti
DUBLIN - Cijene zrakoplovnih karata će ovoga ljeta porasti zbog velike potražnje za ljetovanjem u Europi, priopćeno je iz Ryanaira. Šef zrakoplovne kompanije Michael O'Leary rekao je za BBC kako očekuje da će cijene letova porasti za nekoliko posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE