GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jiang Yu i Oleg Butković na Zagreb Infrastructure Summitu

Jiang Yu i Oleg Butković na Zagreb Infrastructure Summitu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2019 / 08:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Osnivačica kompanije Z-Run WellTon Industry Jiang Yu i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na Zagreb Infrastructure Summitu 21. svibnja u Zagrebu.

U govoru sudionicima konferencije, fokusirat će se na argumente zašto joj je Hrvatska zanimljiva investicijska destinacija te kako Hrvatsku vide kineski investitori.

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije koji su posredovali kod našeg dolaska u RH. Zagreb Infrastructure Summit iznimno je kvalitetna prigoda da razgovaramo i o tome koji su interesi kineskih investitora u vašoj zemlji. Vjerujem da smo tek na početku našeg poslovanja u Hrvatskoj i da ćemo uskoro moći objaviti brojne pozitivne vijesti. Vrata za kineske investicije u Republici Hrvatskoj širom su se otvorila, rekla je Jiang Yu.

Ova investitorica, koja je u Hrvatsku stigla posredstvom CSEBA-e, već je potpisala Sporazum o izgradnji nogometnog stadiona u Velikoj Gorici te memorandum o nizu investicijskih projekata u Krapinskim Toplicama, a nedavno je i predala ponudu za kupovinu Hotela Zagorje u Kumrovcu. Osim toga, zainteresirana je i za projekte morskih, riječnih i zračnih luka, slobodnih zona, sportske infrastrukture te zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

Nekoliko desetina kineskih investitora koje je angažirala gospođa Yu, također su izrazili interes za investiranje u Hrvatskoj. Očekuje se da će i oni uskoro posjetiti Hrvatsku kako bi konkretizirali svoj investicijski interes.

Često govorimo kako se Republika Hrvatska nalazi u prostoru koji je sjecište važnih europskih koridora, ali prednosti koje proizlaze iz posebnog geografskog položaja mogu se u poželjnoj mjeri realizirati tek kad prometna infrastruktura dosegne razinu mreža razvijenih europskih susjeda. Svjedočimo vremenu u kojem se događa ciklus pojačane izgradnje kapitalnih projekata cestovne, željezničke, infrastrukture plovnog i zračnog prometa.

Brojni kapitalni projekti omogućuju napredak gospodarstva i doprinose rješavanju demografskih problema ali donose i izazove vezane uz financiranje, održavanje i organizaciju upravljanja prometnim mrežama. Strateški dokumenti danas naglasak stavljaju na multimodalnost, odnosno povezivanje različitih vidova prometa, uklanjanje uskih grla, promet u gradovima, dok se za nove kapitalne poveznice traži strogo propitivanje opravdanosti.

U panel diskusiji Prometna infrastruktura Republike Hrvatske: održivost i multimodalnost, relevantni će dionici prometnog sektora naznačiti glavne izazove u realizaciji velikih projekata prometne infrastrukture, kao i perspektivu razvitka održivog prometnog sustava koji će kvalitetno međusobno povezati sve regije Republike Hrvatske i uklopiti se u europske transportne mreže.Na panelu pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za ceste Via Vita, uz predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, sudjelovat će i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, Boris Huzjan, direktor Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondova HŽ Infrastrukture, Mirko Franović, direktor Bina Istre, Christian Santaleza, a sve pod stručnim vodstvom  moderatora Josipa Bohutinskog (Večernji list).

Tagovi: Jiang Yu, Oleg Butković, Zagreb Infrastructure Summit, Z-Run Wellton Industry Co.
PROČITAJ I OVO
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
SELIDBA
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
MUENCHEN - Distanciranje od globalnih lanaca opskrbe i povratak proizvodnje u matičnu zemlju mogli bi skupo stajati njemačko gospodarstvo, upozorili su u četvrtak iz instituta za gospodarska istraživanja Ifo.
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
KARIJERE
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
ZAGREB - Nadzorni odbor Atlantic Grupe dobio je dva nova člana: Vesnu Nevistić i Zorana Vučinića, tako on sad broji devet članova.
Lufthansa izgubila spor oko državne pomoći zračnoj luci
SPOROVI
Lufthansa izgubila spor oko državne pomoći zračnoj luci
BRUXELLES - Njemački avioprijevoznik Lufthansa izgubio je višegodišnji spor koji je pokrenuo zbog milijuna eura državne pomoći regionalnoj zračnoj luci u saveznoj zemlji Rhineland-Pfalz.
Europske narudžbe pomogle Alstomu na kraju 2021.
NARUDŽBE
Europske narudžbe pomogle Alstomu na kraju 2021.
PARIZ - Francuski proizvođač vlakova Alstom izvijestio je o rastu prihoda u zadnja tri mjeseca 2021. godine zahvaljujući nizu naružbi u Europi, istaknuvši jaču tržišnu poziciju nakon kupnje poslovanja sa željezničkom opremom kanadskog Bombardiera.
Đoković vlasnik danske kompanije koja razvija lijek protiv korone
OTKRIĆA
Đoković vlasnik danske kompanije koja razvija lijek protiv korone
ZAGREB - Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković vlasnik je danske kompanije QuantBioRes koja razvija terapiju protiv covida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije za agenciju Reuters.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE