GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jiang Yu i Oleg Butković na Zagreb Infrastructure Summitu

Jiang Yu i Oleg Butković na Zagreb Infrastructure Summitu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2019 / 08:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Osnivačica kompanije Z-Run WellTon Industry Jiang Yu i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na Zagreb Infrastructure Summitu 21. svibnja u Zagrebu.

U govoru sudionicima konferencije, fokusirat će se na argumente zašto joj je Hrvatska zanimljiva investicijska destinacija te kako Hrvatsku vide kineski investitori.

- Zahvaljujem partnerima iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije koji su posredovali kod našeg dolaska u RH. Zagreb Infrastructure Summit iznimno je kvalitetna prigoda da razgovaramo i o tome koji su interesi kineskih investitora u vašoj zemlji. Vjerujem da smo tek na početku našeg poslovanja u Hrvatskoj i da ćemo uskoro moći objaviti brojne pozitivne vijesti. Vrata za kineske investicije u Republici Hrvatskoj širom su se otvorila, rekla je Jiang Yu.

Ova investitorica, koja je u Hrvatsku stigla posredstvom CSEBA-e, već je potpisala Sporazum o izgradnji nogometnog stadiona u Velikoj Gorici te memorandum o nizu investicijskih projekata u Krapinskim Toplicama, a nedavno je i predala ponudu za kupovinu Hotela Zagorje u Kumrovcu. Osim toga, zainteresirana je i za projekte morskih, riječnih i zračnih luka, slobodnih zona, sportske infrastrukture te zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

Nekoliko desetina kineskih investitora koje je angažirala gospođa Yu, također su izrazili interes za investiranje u Hrvatskoj. Očekuje se da će i oni uskoro posjetiti Hrvatsku kako bi konkretizirali svoj investicijski interes.

Često govorimo kako se Republika Hrvatska nalazi u prostoru koji je sjecište važnih europskih koridora, ali prednosti koje proizlaze iz posebnog geografskog položaja mogu se u poželjnoj mjeri realizirati tek kad prometna infrastruktura dosegne razinu mreža razvijenih europskih susjeda. Svjedočimo vremenu u kojem se događa ciklus pojačane izgradnje kapitalnih projekata cestovne, željezničke, infrastrukture plovnog i zračnog prometa.

Brojni kapitalni projekti omogućuju napredak gospodarstva i doprinose rješavanju demografskih problema ali donose i izazove vezane uz financiranje, održavanje i organizaciju upravljanja prometnim mrežama. Strateški dokumenti danas naglasak stavljaju na multimodalnost, odnosno povezivanje različitih vidova prometa, uklanjanje uskih grla, promet u gradovima, dok se za nove kapitalne poveznice traži strogo propitivanje opravdanosti.

U panel diskusiji Prometna infrastruktura Republike Hrvatske: održivost i multimodalnost, relevantni će dionici prometnog sektora naznačiti glavne izazove u realizaciji velikih projekata prometne infrastrukture, kao i perspektivu razvitka održivog prometnog sustava koji će kvalitetno međusobno povezati sve regije Republike Hrvatske i uklopiti se u europske transportne mreže.Na panelu pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za ceste Via Vita, uz predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, sudjelovat će i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, Boris Huzjan, direktor Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondova HŽ Infrastrukture, Mirko Franović, direktor Bina Istre, Christian Santaleza, a sve pod stručnim vodstvom  moderatora Josipa Bohutinskog (Večernji list).

Tagovi: Jiang Yu, Oleg Butković, Zagreb Infrastructure Summit, Z-Run Wellton Industry Co.
PROČITAJ I OVO
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE