GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jerko Jakšić iz PharmaS-a novi predsjednik HUP – Udruge proizvođača lijekova

Jerko Jakšić iz PharmaS-a novi predsjednik HUP – Udruge proizvođača lijekova
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB — Na jučerašnjoj izbornoj Skupštini HUP – Udruge proizvođača lijekova (HUP – ULP) predstavnici članica udruge za novog predsjednika izabrali su Jerka Jakšića, predsjednika Uprave PharmaS-a. Upravljačku funkciju na čelu HUP – UPL novoizabrani predsjednik, na jednogodišnji mandat, preuzima s današnjim danom.

Na ovoj poziciji naslijedio je Mihaela Furjana, predsjednika Uprave PLIVA Hrvatska, kojem se članice HUP UPL-a zahvaljuju na doprinosu rada i aktivnosti Udruge. 

„Naša farmaceutska industrija je i u posljednjem je razdoblju investicijama, stvaranjem radnih mjesta, izvoznim rezultatima, ali i neprekinutom proizvodnjom i opskrbom lijekova tijekom cijelog vremena pandemije, ponovno pokazala svoj strateški značaj za razvoj hrvatskog gospodarstva, ali i potvrdila svoju partnersku ulogu u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Ono na čemu želimo raditi u bliskoj budućnosti je podizanje transparentnost tržišta lijekova u RH, reguliranje dugovanja za lijekove i daljnje osnaživanje proizvodnje lijekova u RH“, rekao je je novi predsjednik HUP – UPL i predsjednik Uprave PharmaS-a Jerko Jakšić, koji je također i osobno zahvalio g. Furjanu na energiji i vremenu koji je uložio u rad Udruge.

Farmaceutska industrija Republike Hrvatske okupljena u HUP – Udrugu proizvođača lijekova (HUP – UPL), osim što je ključni partner hrvatskog zdravstvenog sustava, svoje proizvode izvozi u 60-ak zemalja svijeta uključujući i najrazvijenija farmaceutska tržišta kao što su SAD i zemlje Europske unije, te je jedna od najsnažnijih industrijskih grana uopće. Cijelo vrijeme pandemije, osobito u vrijeme zatvaranja u proljeće 2020., više od 5.000 radnika u farmaceutskoj industriji RH neprekidno je radilo, bez obzira na izazovne okolnosti.

Farmaceutska industrija ima duboke temelje u Europi i Hrvatskoj, a njezin značaj posebno je došao do izražaja u krizi izazvanoj koronavirusom koja je jasno ukazala na ključnu važnost sektora lijekova kojima je istekao patent i koja je danonoćno radila kako bi bolnice i ljekarne širom Europe neprekidno bile opskrbljene potrebnim lijekovima.
HUP – Udruga proizvođača lijekova (HUP – ULP) osnovana je 31. ožujka 2009., okuplja proizvođače generičkih i biosličnih lijekova prisutne na tržištu RH te kao dobrovoljna, neovisna i neprofitna udruga poslodavaca štiti i promiče prava i interese svojih članova koji su organizirani i posluju u Republici Hrvatskoj u skladu sa važećim propisima.
Članice HUP – UPL zajedno čine 100% proizvodnje lijekova u Hrvatskoj te ostvaruju godišnji prihod veći od 5,5 mlrd HRK od čega više od 70% otpada na izvoz. Aktivnosti udruge usmjerene su na osiguranju veće kvalitete i sigurnosti u prometu lijekova u Hrvatskoj. Udruga se zalaže za povećanje kvalitete življenja građana te potiče i razvija poštovanje primjene etičkih načela struke neprekidno podižući standarde kojima se promiče povjerenje, odgovorno ponašanje i poštovanje između proizvođača lijekova i zdravstvene zajednice.

Tagovi: Jerko Jakšić, PharmaS, HUP – Udruga proizvođača lijekova, Mihael Furjan, Pliva, Pliva Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
Shoppster preuzima D express
AKVIZICIJE
Shoppster preuzima D express
BEOGRAD - Ecommerce platforma Shoppster iz sastava United Groupa planira da kupi kurirsku kompaniju D express u Srbiji.
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
RAST
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
NEW YORK - Američka kompanija Johnson&Johnson izvijestila je u utorak da su joj dobit i prihodi porasli u prvom tromjesečju, odražavajući skok prodaje lijekova i medicinske opreme i isporuke cjepiva protiv covida 19.
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
NOVI ISKORAK
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
LONDON - Američki div e-trgovine Amazon objavio je danas da planira otvoriti svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, nastavljajući tako istraživati nove smjerove poslovnog razvoja i promovirati neke predmete koje prodaje na svojoj platformi.
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
USPEH
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
BEOGRAD – Kragujevački Agromarket uspeo je da preuzme 2,95 posto akcija i da dosegne 92,78 procenata vlasništva nad akcijama zemunske Galenika-Fitofarmacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE