GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janko Štefanek novi je CFO Vindije

Janko Štefanek novi je CFO Vindije
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 13:31
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN – Janko Štefanek imenovan je s početkom srpnja novim glavnim financijskim direktorom varaždinske Vindije.

Njegovim imenovanjem nastavljen je proces daljnjeg razvoja poslovanja kompanije, te budućih ulaganja i investicija kojima je cilj zadržati poziciju Vindije kao vodeće domaće mljekarske industrije i jedne od najvećih prehrambenih kompanija u regiji.

Prije dolaska na poziciju financijskog direktora Vindije, Janko Štefanek obnašao je istu funkciju u Meteor Grupi, gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT segmentom poslovanja.

Janko Štefanek tijekom svoje gotovo dvadesetogodišnje karijere iskustvo je stjecao i kao korporativni menadžer te investicijski bankar. Štefanek je karijeru započeo u INA-i, a do dolaska u Vindiju bio je na ključnim pozicijama vezanim uz financije i ulaganja, od Splitske i Zagrebačke banke, preko Genere i na kraju Meteor Grupe, gdje je uz višegodišnje obnašanje funkcije financijskog direktora od 2018. godine bio i članom Uprave društva Badel 1862.

„Vindija je danas jedna od vodećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj i regiji s iznimnim izvoznim potencijalom. Kao odgovorna kompanija posebnu brigu posvećujemo očuvanju domaće poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, što ćemo nastaviti raditi i tijekom idućih godina. Činjenica da smo u potpunosti domaća kompanija privilegija je te odgovornost s kojom ćemo se znati nositi. Vjerujem da ću svojim iskustvom i radom doprinijeti daljnjem poslovnom uspjehu ovog domaćeg prehrambenog diva. Zahvalan sam na podršci vlasnika i Uprave te se veselim svim zajedničkim uspjesima.“, rekao je Janko Štefanek prilikom imenovanja na funkciju.

Nakon što je u veljači ove godine imenovana nova Uprava kompanije, uz novog člana upravljačkog tima te ekspertizu u području financija i strateškog upravljanja, koju donosi Janko Štefanek, Vindija nastavlja razvijati svoju tržišnu poziciju te jačati svoje poslovanje.

Grupa Vindija danas objedinjuje ukupno 13 društava članica, od kojih se njih 7 nalazi u Hrvatskoj - Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina, dok je preostalih 6 smješteno u susjednim zemljama. Uzevši u obzir sve navedene tvrtke Vindija danas zapošljava 4.335 ljudi, od kojih 3.672 radi u Hrvatskoj, što ju i po tom pokazatelju čini jednom od najvećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji.

Grupa Vindija trenutačno svoje proizvode izvozi u 12 zemalja te je primarno orijentirana na tržišta Europske unije. Uz zemlje regije Vindija svoje proizvode plasira i na tržišta poput Italije, Austrije, Belgije, Velike Britanije, Španjolske i Švedske. Asortiman gotovih i polugotovih proizvoda najzastupljeniji su izvozni proizvodi Grupe, dok se s proizvodima koji nose prestižne Halal i Kosher certifikate otvara mogućnost izlaska i na druga, posve nova tržišta.

Tagovi: Janko Štefanek, Vindija, Meteor grupa, Koka, Vindon
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE