GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf u devet mjeseci s 18 posto višom neto dobiti

Janaf u devet mjeseci s 18 posto višom neto dobiti
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2018 / 16:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB -Jadranski naftovod (Janaf) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 228,1 milijun kuna, što je 18 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje te 48,9 posto više od plana, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Ukupni prihodi Janafa u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 537,5 milijuna kuna i za 1,6 posto su veći od ostvarenja prethodne godine, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za 11,6 posto, na 259,4 milijuna kuna.

Tako je bruto dobit iznosila 278,1 milijun kuna, što je na godišnjoj razini porast za 18 posto, a 48,9 posto više od plana.

Prihodi od temeljne djelatnosti - transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, u prvih devet mjeseci ostvareni su u iznosu od 518,4 milijuna kuna i na razini su ostvarenja prethodne godine, a u usporedbi s planiranim iznosima veći su za 2,3 posto.

Na inozemnom tržištu ostvareno je 349,7 milijuna kuna ili 67,5 posto prihoda od temeljne djelatnosti, što je na razini ostvarenja prethodne godine, ali i za 1,2 posto više u odnosu na plan.

Na domaćem tržištu ostvareno je 168,7 milijuna kuna ili 32,5 posto prihoda od temeljne djelatnosti, što je povećanje od jedan posto u odnosu na prethodnu godinu i 4,4 posto u odnosu na planirano.

U promatranom obračunskom razdoblju ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu financirana su iz vlastitih novčanih sredstava u iznosu od 356,3 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću.

U prihodima od temeljne djelatnosti najznačajniji su oni od transporta nafte, a u prvih devet mjeseci iznosili su nešto više od 334 milijuna kuna, što je 3,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i 4,2 posto više u odnosu na plan.

Zaključno s 30. rujnom ove godine vrijednost fakturiranih ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosila je 356,3 milijuna kuna, a najvećim se dijelom odnosila na ulaganja u izgradnju spremničkog prostora na terminalu Omišalj, odnosno 210,3 milijuna kuna.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, nafta
PROČITAJ I OVO
COSCO Shipping: Rijeka sve više u fokusu najvećih svjetskih brodara
LUKE I BRODARI
COSCO Shipping: Rijeka sve više u fokusu najvećih svjetskih brodara
RIJEKA - Luka Rijeka je, posebice posljednje dvije godine, sve više u fokusu glavnih svjetskih brodara koji svoj teret prema zemljama Srednje Europe i zapadnog Balkana usmjeravaju upravo kroz Rijeku, izjavio je za SEEbiz Marko Škraljsky, glavni menadžer Dragon Maritime Adria d.o.o., agenta Cosco Shipping Linesa.
Plantaže: Prodaja vina i rakija pala 40%
PAD
Plantaže: Prodaja vina i rakija pala 40%
PODGORICA - Rezultati ostvareni u proizvodnji u kompaniji Plantaže u prvih osam mjeseci su izuzetno dobri, posebno u uslovima djelovanja koronavirusa, ocijenjeno je na sjednici Odbora direktora tog preduzeća.
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
PRUGA
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
BEOGRAD - Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva, preko Vrbnice, do granice s Crnom Gorom, danas je potpisan u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i nfrastrukture Srbije.
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ODLIČAN POTEZ
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ZAGREB - Konzum i Zumići u suradnji s Hrvatskom udrugom pčelara Pčelinjak pokreću humanitarni projekt za spašavanje pčela.
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
VLAKOVI
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
ZAGREB - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. vrijedan nešto više od milijardu kuna, temeljem kojeg će se financirati nabava 21 elektromotornog vlaka za HŽ Putnički prijevoz iz EU Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., potpisan je u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE