GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf predlaže dividendu od 85,91 kunu po dionici

Janaf predlaže dividendu od 85,91 kunu po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2019 / 23:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničari Janafa trebali bi na redovnoj glavnoj skupštini 28. kolovoza donijeti odluku da se iz dijela prošlogodišnje dobiti dioničarima isplati dividenda od 86,6 milijuna kuna, što bi bilo 85,91 kuna po dionici.

Janaf je u prošloj godini ostvario dobit od 303,7 milijuna kuna, a Uprava je, uz suglasnost Nadzornog odbora, 21. ožujka donijela odluku o raspodjeli dobiti, kojom je nakon umanjenja za iznos unesen u zakonske rezerve, 50 posto tako utvrđene dobiti, u iznosu od 144,27 milijuna kuna raspoređeno u ostale rezerve iz dobiti.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu skupštini da se preostalih 50 posto dobiti za raspodjelu u iznosu od 144,27 milijuna kuna rasporedi na način da se 86,6 milijuna kuna isplati kao dividenda, a preostalih 57,7 milijuna kuna u zadržanu dobit, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom putem Zagrebačke burze.

Dividenda bi tako iznosila 85,91 kunu po dionici, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 12. rujna, navodi se u pozivu.

Janaf u obrazloženju prijedloga te odluke navodi kako ukupna vrijednost ugovorenih, a neizvršenih radova na kraju 2018. iznosi 302,2 milijuna kuna, a vrijednost investicija na taj dan, za čiji je završetak i stavljanje u funkciju potrebno osigurati dodatna novčana sredstva, iznosi 963,7 milijuna kuna.

"Uzimajući u obzir potrebu osiguranja vlastitih novčanih sredstava za ulaganja u dugotrajnu materijalnu imovinu te činjenicu da se društvo nalazi u značajnom investicijskom ciklusu, predloženo je da se 86,6 milijuna kuna ostatka dobiti isplati dioničarima kao dividenda, dok se 57,7 milijuna kuna predlaže rasporediti u zadržanu dobit", obrazlažu iz Janafa.

Prema ranije objavljenim podacima, Janaf je u 2018. ostvario rast bruto i neto dobit za 4,5 posto te je bruto dobit iznosila 370,6 milijuna kuna, a neto dobit 303,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Janafa u 2018. godini iznosili su 781,8 milijuna kuna, što je na razini ostvarenja iz 2017. godine, dok su ukupni rashodi smanjeni za 3,5 posto, na 411,2 milijuna kuna.

Janaf je u 2018. u investicije uložio 457,4 milijuna kuna vlastitih novčanih sredstva, od kojih se najveći dio odnosio na izgradnju novih spremnika za skladištenje i blending nafte.

Tagovi: Janaf, dividenda, Jadranski naftovod, ZSE:JNAF-R-A
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE