GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf: Neto dobit 38,8% veća od planirane

Janaf: Neto dobit 38,8% veća od planirane
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2019 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ukupni prihodi Janafa u ptvih šest mjeseci u iznosu od 358,3 milijuna kuna veći su za 0,3% od ostvarenja prethodne godine, a od planiranih vrijednosti veći su za 2,5%.

Poslovni prihodi čine 98,8% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju. Poslovanjem s inozemnim kupcima ostvareno je 232,1 mil. kuna ili 69,3,% prihoda od temeljne djelatnosti, dok je na domaćem tržištu ostvareno 102,8 mil. kuna ili 30,7% prihoda od temeljne djelatnosti Društva.

Ukupni rashodi iznose 179,7 milijuna kuna i ne odstupaju od ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine, a od planiranih rashoda manji su za 18,6%. Poslovni rashodi čine 99,6% ukupnih rashoda u tekućem razdoblju. Bruto dobit razdoblja iznosi 178,6 mil. kuna i veća je za 0,7% od ostvarene u istom razdoblju prethodne godine.

U odnosu na plan bruto dobit veća je za 38,8%. Neto dobit u iznosu od 146,4 mil. kuna također je veća za 0,7% od ostvarene u istom razdoblju prethodne godine, a u odnosu na planiranu veća je za 38,4%. U promatranom obračunskom razdoblju ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu financirana su iz vlastitih novčanih sredstava u iznosu od 121,9 mil. kuna.

Ukupna imovina Društva na datum obračuna iznosi 4.509,0 mil. kuna i povećana je u odnosu na stanje na dan 31. prosinca 2018. godine za 86,7 mil. kuna.U strukturi imovine udjel dugotrajne imovine iznosi 83,9%.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, nafta
PROČITAJ I OVO
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
MEDIJI
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
BRUXELLES - Potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost Vera Jourova izrazila je u četvrtak zabrinutost zbog odluke slovenske vlade o obustavi financiranja slovenske novinske agencije STA, istaknula da javni mediji imaju posebnu ulogu u EU-u te pozvala zemlje članice da ne vrše pritisak na njih.
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PROBLEMI
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PULA - Zvonimir Lokmer, predsjednik Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula, poslao je danas dopis u kojem se obrušio na kolege iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
TERET
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
BEOGRAD - Uprkos usporenju globalnih lanaca snabdevanja i recesiji, kupci zatvoreni u svojim kućama naručivali su proizvode onlajn u rekordnim količinama. Proizvođači iz Kine morali su da proizvode prekovremeno, a neko je sve to morao da isporuči.
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ODLUKE
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku da se poduzetnici kojima je obustavljen rad temeljem odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 oslobađaju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE