GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2019 / 19:09
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Jamstva za Agrokorov roll-up kredit od 8. juna 2017. godine naći će se na dnevnom redu vanredne skupštine društva "Sarajevski kiseljak" d.d. Kiseljak koja je zakazana za 25. april 2019. godine.

Kako se navodi u obavijesti u dnevnoj štampi na dnevnom redu je "donošenje odluka kojim se izražava suglasnost da Društvo u svojstvu jamca sudjeluje i pristupi ugovoru o starijem osiguranom kreditu od 8. lipnja 2017. sa svim daljnjim izmjenama i dopunama, koji je sklopljen između, između ostalih, društava navedenih u Dijelu 1 Priloga 1 Ugovora o kreditu, društava navedenih u Dijelu 2 Priloga 1 Ugovora o kreditu, Madison Pacific Trust Limited i Zajmodavaca (kako su definirani u ugovoru), kao i davanje suglasnosti direktoru društva da u ime i za račun Društva preuzme jamstva i zaključi svaki ugovor kojeg je Društvo ugovorna strana, a koji se odnose na navedene pravne poslove".

Vanredna uprava Agrokora na čelu sa Antom Ramljakom je 8. juna 2017. godine potpisala govor o roll-up kreditu od 1,06 milijardi eura sa zajmodavcima i agentom kredita, kompanijom Madison Pacific Ltd. iz Hong Konga. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo je bila materijalna i nematerijalna imovina koja nije do tada bila založena.
Kasnije su kompanije iz sastava koncerna Agrokor izvijestile o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama, uključujući vlasnika Sarajevskog kiseljaka, kompaniju Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci.

Ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama potpisan je između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Iz Agrokora, odnosno po novom Fortenove grupe, nedavno su potvrdili da vode pregovore za refinansiranje roll-up kredita, koji predstavlja teško opterećenje i za novu kompaniju, ali detalje nisu iznosili.

Tagovi: Sarajevski kiseljak, Agrokor, Sberbank, Fortenova grupa, Knighthead Capital Management
PROČITAJ I OVO
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave  Kauflanda za nabavu i marketing
KARIJERE
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave Kauflanda za nabavu i marketing
ZAGREB - Dosadašnji direktor Nabave za svježe proizvode u Kauflandu Hrvatska k.d., Daniel Šturm, sada preuzima funkciju direktora i člana Uprave za Nabavu i Marketing.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE