GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2019 / 19:09
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Jamstva za Agrokorov roll-up kredit od 8. juna 2017. godine naći će se na dnevnom redu vanredne skupštine društva "Sarajevski kiseljak" d.d. Kiseljak koja je zakazana za 25. april 2019. godine.

Kako se navodi u obavijesti u dnevnoj štampi na dnevnom redu je "donošenje odluka kojim se izražava suglasnost da Društvo u svojstvu jamca sudjeluje i pristupi ugovoru o starijem osiguranom kreditu od 8. lipnja 2017. sa svim daljnjim izmjenama i dopunama, koji je sklopljen između, između ostalih, društava navedenih u Dijelu 1 Priloga 1 Ugovora o kreditu, društava navedenih u Dijelu 2 Priloga 1 Ugovora o kreditu, Madison Pacific Trust Limited i Zajmodavaca (kako su definirani u ugovoru), kao i davanje suglasnosti direktoru društva da u ime i za račun Društva preuzme jamstva i zaključi svaki ugovor kojeg je Društvo ugovorna strana, a koji se odnose na navedene pravne poslove".

Vanredna uprava Agrokora na čelu sa Antom Ramljakom je 8. juna 2017. godine potpisala govor o roll-up kreditu od 1,06 milijardi eura sa zajmodavcima i agentom kredita, kompanijom Madison Pacific Ltd. iz Hong Konga. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo je bila materijalna i nematerijalna imovina koja nije do tada bila založena.
Kasnije su kompanije iz sastava koncerna Agrokor izvijestile o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama, uključujući vlasnika Sarajevskog kiseljaka, kompaniju Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci.

Ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama potpisan je između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Iz Agrokora, odnosno po novom Fortenove grupe, nedavno su potvrdili da vode pregovore za refinansiranje roll-up kredita, koji predstavlja teško opterećenje i za novu kompaniju, ali detalje nisu iznosili.

Tagovi: Sarajevski kiseljak, Agrokor, Sberbank, Fortenova grupa, Knighthead Capital Management
PROČITAJ I OVO
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE