GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka

Jamstva za roll-up kredit na dnevnom redu Skupštine Sarajevskog kiseljaka
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2019 / 19:09
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Jamstva za Agrokorov roll-up kredit od 8. juna 2017. godine naći će se na dnevnom redu vanredne skupštine društva "Sarajevski kiseljak" d.d. Kiseljak koja je zakazana za 25. april 2019. godine.

Kako se navodi u obavijesti u dnevnoj štampi na dnevnom redu je "donošenje odluka kojim se izražava suglasnost da Društvo u svojstvu jamca sudjeluje i pristupi ugovoru o starijem osiguranom kreditu od 8. lipnja 2017. sa svim daljnjim izmjenama i dopunama, koji je sklopljen između, između ostalih, društava navedenih u Dijelu 1 Priloga 1 Ugovora o kreditu, društava navedenih u Dijelu 2 Priloga 1 Ugovora o kreditu, Madison Pacific Trust Limited i Zajmodavaca (kako su definirani u ugovoru), kao i davanje suglasnosti direktoru društva da u ime i za račun Društva preuzme jamstva i zaključi svaki ugovor kojeg je Društvo ugovorna strana, a koji se odnose na navedene pravne poslove".

Vanredna uprava Agrokora na čelu sa Antom Ramljakom je 8. juna 2017. godine potpisala govor o roll-up kreditu od 1,06 milijardi eura sa zajmodavcima i agentom kredita, kompanijom Madison Pacific Ltd. iz Hong Konga. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo je bila materijalna i nematerijalna imovina koja nije do tada bila založena.
Kasnije su kompanije iz sastava koncerna Agrokor izvijestile o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama, uključujući vlasnika Sarajevskog kiseljaka, kompaniju Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci.

Ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama potpisan je između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Iz Agrokora, odnosno po novom Fortenove grupe, nedavno su potvrdili da vode pregovore za refinansiranje roll-up kredita, koji predstavlja teško opterećenje i za novu kompaniju, ali detalje nisu iznosili.

Tagovi: Sarajevski kiseljak, Agrokor, Sberbank, Fortenova grupa, Knighthead Capital Management
PROČITAJ I OVO
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
POSLOVI
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
SARAJEVO - Energoinvest je u 2021. godinu ušao sa značajnim ugovorenim poslovima, a prema Planu za ovu godinu se planiraju prihodi u iznosu od cca 200 miliona KM.
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
AKVIZICIJE
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
NEW YORK - Mastercard je dogovorio preuzimanje kompanije za verifikaciju digitalnog identiteta Ekata za 850 milijuna dolara.
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
ATLANTA - Američki div Coca-Cola u prvom je tromjesečju zabilježio 2,25 milijardi dolara neto dobiti, što je 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
NEPOVJERENJE
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
STOCKHOLM - Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
PRUGA
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
ZAGREB - Na natječaj za radove na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnji drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac pristiglo je 15 ponuda, a ponude su u rasponu od 1,3 milijarde kuna do 2,9 milijardi kuna (bez PDV-a), izvijestili su u ponedjeljak iz HŽ Infrastrukture.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE