GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamnica, Ledo, Vupik i Belje u plusu, Tisak i Zvijezda u gubitku

Jamnica, Ledo, Vupik i Belje u plusu, Tisak i Zvijezda u gubitku
AGROKOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2017 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtke iz sastava Agrokora objavila su u četvrtak financijske izvještaje za prvih devet mjeseci koji pokazuju da su Ledo, Jamnica, Belje, Žitnjak i Vupik poslovali s dobiti, a Tisak, Zvijezda i PIK Vinkovci s gubitkom.

Ledo je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 131,6 milijuna kuna, što je pad od 27,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupni su prihodi iznosili 922,6 milijuna kuna i manji su za 14,8 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su pali za 12,2 posto, na 895,7 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Leda u prvih su devet mjeseci iznosili 765,9 milijuna kuna i manji su prema istom razdoblju lani za 13 posto.

Ledo grupa je, prema konsolidiranom financijskom izvješću, ostvarila u devet mjeseci dobit od 304,7 milijuna kuna.

Jamnica s dobiti, gubitak Tiska i Zvijezde

Jamnica je u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 159,6 milijuna kuna, što je 28,2 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Dobit prije oporezivanja iznosi 191,5 milijuna kuna i manja je za 23 posto. "Smanjenje dobiti prije oporezivanja posljedica je ispravka vrijednosti potraživanja od povezanih društava u iznosu od 69,2 milijuna kuna. Ispravak je proveden zbog neizvjesnosti naplate koja će ovisiti o ishodu nagodbe i cjelokupnom procesu restrukturiranja Agrokor Grupe u postupku izvanredne uprave", navodi se u financijskom izvješću.

Ukupni su prihodi Jamnice u prvih devet mjeseci iznosili 1,1 milijardu kuna i manji su za deset posto. Smanjenje ukupnih prihoda, kako navode u tvrtki, posljedica je jednokratnog efekta prodaje proizvodne linije u 2016. te gubitka distribucije dijela asortimana vina, Red Bulla i Juicy fruitsa u 2017. godini.

Ukupni rashodi Jamnice smanjeni su šest posto i iznose 914 milijuna kuna.

Konsolidirano izvješće za Jamnica grupu pokazuje da je grupa u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 233,3 milijuna kuna, što je pad od 23,7 posto.

Ukupni su prihod grupe ostvareni u iznosu od 2,14 milijardi kuna i manji su za jedan posto, dok su ukupni rashodi povećani za dva posto i iznose 1,87 milijardi kuna.

Tisak Grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak u iznosu od 103,2 milijuna kuna, što je značajno povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 10,6 milijuna kuna, pokazuju konsolidirani podaci iz financijskog izvješća te tvrtke.

Ukupni su prihodi Grupe u navedenom razdoblju iznosili 1,59 milijardi kuna, što je pad od 25,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pad bilježe i prihodi od prodaje, za 24,1 posto, na 1,58 milijarde kuna.

Ukupni rashodi Tisak Grupe u devet mjeseci ove godine iznosili su 1,69 milijardi kuna i pali su za 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tisak d.d. je u prvih devet mjeseci ostvario gubitak od 46,5 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosio 8,3 milijuna kuna.

Konsolidirani podaci Zvijezde pokazuju gubitak u prvih devet mjeseci u iznosu od 63,4 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ta tvrtka ostvarila dobit od 34,4 milijuna kuna. Ukupni prihodi Zvijezde od 569,1 milijuna kuna manji su za 14,7 posto od prihoda iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 0,14 posto, na 624,3 milijuna kuna.

Belje iz gubitka u dobit, Žitnjak u plusu

Belje je u prvih devet mjeseci ove godine poslovalo s dobiti nešto većom od 44 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani ta poljoprivredno-prehrambena tvrtka imala gubitak od 33,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Belja u razdoblju siječanj-rujan ove godine iznosili su 1,05 milijardi kuna, što je 11,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. No, ukupni su rashodi pali više, za 17,7 posto, na nešto više od milijardu kuna.

Po podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci iznosili su 932,4 milijuna kuna, što je na međugodišnjoj razini pad za 12,4 posto.

Konsolidirano izvješće za Belje grupu, koja uz matičnu kompaniju uključuje i tvrtku Belje Agro-vet, pokazuje da je grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit u iznosu od 44,9 milijuna kuna, što je poboljšanje rezultata za 81,2 milijun kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je ostvaren gubitak od 36,3 milijuna kuna.

I rezultat Belje grupe pokazuje brži pad ukupnih rashoda od ukupnih prihoda. Ukupni su prihodi, naime, pali za 11,4 posto, na 1,06 milijardi kuna, a ukupni rashodi za 17,7 posto, na 1,02 milijarde kuna.

Žitnjak je u prvih devet mjeseci ostvario nekonsolidiranu dobit od 1,5 milijuna kuna, pri čemu su ukupni prihodi iznosili 27,4 milijuna kuna i bili manji za 28,4 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Istovremeno su ukupni rashodi od 25,9 milijuna kuna bili manji za 17,3 posto prema rashodima iz prvih devet lanjskih mjeseci.

PIK Vinkovci je u prvih devet mjeseci poslovao s gubitkom od 5,9 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju taj gubitak iznosio 3,8 milijuna kuna. Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci iznosili su 277,7 milijuna kuna, u odnosu na 381,8 milijuna kuna iz prvih devet lanjskih mjeseci, dok su ukupni rashodi iznosili 283,7 milijuna kuna (lani 385,6 milijuna kuna).

Vupik je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod od 275 milijuna kuna u odnosu na ukupne rashode u iznosu 266 milijuna kuna te dobit od 8,9 milijuna kuna. Poslovni prihodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 12,9 posto i iznose 274,7 milijuna kuna, a rezultat su nižih prodajnih cijena poljoprivrednih i stočarskih proizvoda, kaže se u izvješću Vupika.

Tagovi: Jamnica, Ledo, Vupik, Belje, Tisak, Zvijezda, PIK Vinkovci, Agrokor, Žitnjak
PROČITAJ I OVO
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
NAGRADE
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
ZAGREB - Domaća tvrtka Q osvojila je čak šest nagrada na Best Employer Brand Awards Adria natjecanju, među kojima je i nagrada za najbolji brend poslodavca u IT sektoru.
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
SPORAZUM
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
ZAGREB - GT Insurance Group će Metaverse Worldu osigurati dvije milijarde dolara kredita i jamstava, pružajući profesionalna i sigurna jamstva za sva ulaganja Metaverse Worlda.
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
TERET
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
LUXEMBOURG - Pandemija covida 19 teško je pogodila zračni prijevoz putnika u 2020. godini, a smanjen je i prijevoz tereta, iako daleko blaže, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda.
Uhićen direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović
UHIĆENJE
Uhićen direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović
SARAJEVO - Policija u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je uhitila direktora najveće farmaceutske tvrtke u toj zemlji Nedima Uzunovića, koji je pod istragom državnog tužiteljstva zbog sumnje da je na nezakonit način privatizirao sarajevski "Bosnalijek".
Zaigraj Barcaffè nagradnu igru – osvoji vrijedni Renault Captur automobil
PRILIKE
Zaigraj Barcaffè nagradnu igru – osvoji vrijedni Renault Captur automobil
ZAGREB - Ovih blagdana Barcaffe te nagrađuje. Kupi bilo koji Barcaffe proizvod u Konzumu u vrijednosti najmanje 15 kuna i sudjeluj u velikoj nagradnoj igri!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE