GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamnica, Ledo, Vupik i Belje u plusu, Tisak i Zvijezda u gubitku

Jamnica, Ledo, Vupik i Belje u plusu, Tisak i Zvijezda u gubitku
AGROKOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2017 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtke iz sastava Agrokora objavila su u četvrtak financijske izvještaje za prvih devet mjeseci koji pokazuju da su Ledo, Jamnica, Belje, Žitnjak i Vupik poslovali s dobiti, a Tisak, Zvijezda i PIK Vinkovci s gubitkom.

Ledo je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 131,6 milijuna kuna, što je pad od 27,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupni su prihodi iznosili 922,6 milijuna kuna i manji su za 14,8 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su pali za 12,2 posto, na 895,7 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Leda u prvih su devet mjeseci iznosili 765,9 milijuna kuna i manji su prema istom razdoblju lani za 13 posto.

Ledo grupa je, prema konsolidiranom financijskom izvješću, ostvarila u devet mjeseci dobit od 304,7 milijuna kuna.

Jamnica s dobiti, gubitak Tiska i Zvijezde

Jamnica je u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 159,6 milijuna kuna, što je 28,2 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Dobit prije oporezivanja iznosi 191,5 milijuna kuna i manja je za 23 posto. "Smanjenje dobiti prije oporezivanja posljedica je ispravka vrijednosti potraživanja od povezanih društava u iznosu od 69,2 milijuna kuna. Ispravak je proveden zbog neizvjesnosti naplate koja će ovisiti o ishodu nagodbe i cjelokupnom procesu restrukturiranja Agrokor Grupe u postupku izvanredne uprave", navodi se u financijskom izvješću.

Ukupni su prihodi Jamnice u prvih devet mjeseci iznosili 1,1 milijardu kuna i manji su za deset posto. Smanjenje ukupnih prihoda, kako navode u tvrtki, posljedica je jednokratnog efekta prodaje proizvodne linije u 2016. te gubitka distribucije dijela asortimana vina, Red Bulla i Juicy fruitsa u 2017. godini.

Ukupni rashodi Jamnice smanjeni su šest posto i iznose 914 milijuna kuna.

Konsolidirano izvješće za Jamnica grupu pokazuje da je grupa u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 233,3 milijuna kuna, što je pad od 23,7 posto.

Ukupni su prihod grupe ostvareni u iznosu od 2,14 milijardi kuna i manji su za jedan posto, dok su ukupni rashodi povećani za dva posto i iznose 1,87 milijardi kuna.

Tisak Grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak u iznosu od 103,2 milijuna kuna, što je značajno povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 10,6 milijuna kuna, pokazuju konsolidirani podaci iz financijskog izvješća te tvrtke.

Ukupni su prihodi Grupe u navedenom razdoblju iznosili 1,59 milijardi kuna, što je pad od 25,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pad bilježe i prihodi od prodaje, za 24,1 posto, na 1,58 milijarde kuna.

Ukupni rashodi Tisak Grupe u devet mjeseci ove godine iznosili su 1,69 milijardi kuna i pali su za 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tisak d.d. je u prvih devet mjeseci ostvario gubitak od 46,5 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosio 8,3 milijuna kuna.

Konsolidirani podaci Zvijezde pokazuju gubitak u prvih devet mjeseci u iznosu od 63,4 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ta tvrtka ostvarila dobit od 34,4 milijuna kuna. Ukupni prihodi Zvijezde od 569,1 milijuna kuna manji su za 14,7 posto od prihoda iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 0,14 posto, na 624,3 milijuna kuna.

Belje iz gubitka u dobit, Žitnjak u plusu

Belje je u prvih devet mjeseci ove godine poslovalo s dobiti nešto većom od 44 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani ta poljoprivredno-prehrambena tvrtka imala gubitak od 33,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Belja u razdoblju siječanj-rujan ove godine iznosili su 1,05 milijardi kuna, što je 11,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. No, ukupni su rashodi pali više, za 17,7 posto, na nešto više od milijardu kuna.

Po podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci iznosili su 932,4 milijuna kuna, što je na međugodišnjoj razini pad za 12,4 posto.

Konsolidirano izvješće za Belje grupu, koja uz matičnu kompaniju uključuje i tvrtku Belje Agro-vet, pokazuje da je grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit u iznosu od 44,9 milijuna kuna, što je poboljšanje rezultata za 81,2 milijun kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je ostvaren gubitak od 36,3 milijuna kuna.

I rezultat Belje grupe pokazuje brži pad ukupnih rashoda od ukupnih prihoda. Ukupni su prihodi, naime, pali za 11,4 posto, na 1,06 milijardi kuna, a ukupni rashodi za 17,7 posto, na 1,02 milijarde kuna.

Žitnjak je u prvih devet mjeseci ostvario nekonsolidiranu dobit od 1,5 milijuna kuna, pri čemu su ukupni prihodi iznosili 27,4 milijuna kuna i bili manji za 28,4 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Istovremeno su ukupni rashodi od 25,9 milijuna kuna bili manji za 17,3 posto prema rashodima iz prvih devet lanjskih mjeseci.

PIK Vinkovci je u prvih devet mjeseci poslovao s gubitkom od 5,9 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju taj gubitak iznosio 3,8 milijuna kuna. Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci iznosili su 277,7 milijuna kuna, u odnosu na 381,8 milijuna kuna iz prvih devet lanjskih mjeseci, dok su ukupni rashodi iznosili 283,7 milijuna kuna (lani 385,6 milijuna kuna).

Vupik je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod od 275 milijuna kuna u odnosu na ukupne rashode u iznosu 266 milijuna kuna te dobit od 8,9 milijuna kuna. Poslovni prihodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 12,9 posto i iznose 274,7 milijuna kuna, a rezultat su nižih prodajnih cijena poljoprivrednih i stočarskih proizvoda, kaže se u izvješću Vupika.

Tagovi: Jamnica, Ledo, Vupik, Belje, Tisak, Zvijezda, PIK Vinkovci, Agrokor, Žitnjak
PROČITAJ I OVO
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
OSUDA
Europska federacija novinara osudila optužbe iz HDZ-a o uroti medija i oporbe
ZAGREB - Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova HDZ-a koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizacije vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a.
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
GODINA RASPLETA
Đuro Đaković u novu godinu ušao s više optimizma
SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskom Đuri Đakoviću godina je počela s više optimizma, za razliku od prošle, kada su se za plaće borili prosvjedima. Počelo je restrukturiranje, a traži se i strateški partner bez kojeg će teško stati na noge.
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
CJEPIVO
Pfizer: Isporuke cjepiva Europskoj uniji kasnit će najviše tjedan dana
NEW YORK - Američka tvrtka Pfizer, koja je u suradnji s njemačkim laboratorijem BioNTechom osmislila cjepivo protiv covida-19, u subotu je iznijela "plan" koji bi trebao omogućiti da se najavljeno kašnjenje isporuke cjepiva ograniči na tjedan dana.
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE