GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U strukturi ukupnih prihoda, prihodi od najma broda sudjeluju sa 9%, na ostale prihode vezane za pomorstvo otpada 90% te na financijske prihode 1%. Prihodi od najma broda u iznosu od 19.462.027 kuna su za 1.636.998 kuna manji nego u istom razdoblju prethodne godine, što je posljedica nižih vozarina u promatranom razdoblju 2020. godine u odnosu na prethodnu godinu uslijed problema uzrokovanih posljedicama pademije virusom COVID-a 19.

Ostali prihodi iznose 196.761.057 kuna, od čega se iznos od 182.832.541 kuna odnosi na otpis obveza prema bankama (Norddeutsche Landesbank), a iznos od 11.188.793 kune odnosi na prodaju goriva prilikom davanja broda u najam.

Povezano s tim, unutar troškova sirovina i materijala iskazan je iznos od 15.197.801 kunu koji se odnosina troškove goriva nastale vraćanjem brodova iz najma i novonabavljeno gorivo koje se prihoduje kroz sljedeći period.

Ukupni rashodi u iznosu od 60.447.820 kuna manji su za 8.022.354 kune u odnosu na isto razdoblje protekle godine, pri čemu su poslovni rashodi manji za 9.396.572 kune.
U strukturi poslovnih rashoda zabilježeno je smanjenje materijalnih troškova u iznosu od 9.893.858 kuna.

Troškovi osoblja su na razini prethodnog razdoblja, dok je trošak amortizacije za 1.022.588 kuna viši u odnosu na prethodnu godinu, što je posljedica smanjenja rezidualne vrijednosti brodova i promjene tečaja američkog dolara. .

Financijski rashodi veći su za oko 14%, što je najvećim dijelom također posljedica kretanja tečaja dolara.
U promatranom razdoblju, zbog činjenice smanjenja vozarina, povećani su problemi s likvidnošću, te Društvo ulaže dodatne napore kako bi se osiguralo redovito podmirenje tekućih obveza.

Tagovi: Jadroplov, brodari, vozarine, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE