GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode

Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U strukturi ukupnih prihoda, prihodi od najma broda sudjeluju sa 9%, na ostale prihode vezane za pomorstvo otpada 90% te na financijske prihode 1%. Prihodi od najma broda u iznosu od 19.462.027 kuna su za 1.636.998 kuna manji nego u istom razdoblju prethodne godine, što je posljedica nižih vozarina u promatranom razdoblju 2020. godine u odnosu na prethodnu godinu uslijed problema uzrokovanih posljedicama pademije virusom COVID-a 19.

Ostali prihodi iznose 196.761.057 kuna, od čega se iznos od 182.832.541 kuna odnosi na otpis obveza prema bankama (Norddeutsche Landesbank), a iznos od 11.188.793 kune odnosi na prodaju goriva prilikom davanja broda u najam.

Povezano s tim, unutar troškova sirovina i materijala iskazan je iznos od 15.197.801 kunu koji se odnosina troškove goriva nastale vraćanjem brodova iz najma i novonabavljeno gorivo koje se prihoduje kroz sljedeći period.

Ukupni rashodi u iznosu od 60.447.820 kuna manji su za 8.022.354 kune u odnosu na isto razdoblje protekle godine, pri čemu su poslovni rashodi manji za 9.396.572 kune.
U strukturi poslovnih rashoda zabilježeno je smanjenje materijalnih troškova u iznosu od 9.893.858 kuna.

Troškovi osoblja su na razini prethodnog razdoblja, dok je trošak amortizacije za 1.022.588 kuna viši u odnosu na prethodnu godinu, što je posljedica smanjenja rezidualne vrijednosti brodova i promjene tečaja američkog dolara. .

Financijski rashodi veći su za oko 14%, što je najvećim dijelom također posljedica kretanja tečaja dolara.
U promatranom razdoblju, zbog činjenice smanjenja vozarina, povećani su problemi s likvidnošću, te Društvo ulaže dodatne napore kako bi se osiguralo redovito podmirenje tekućih obveza.

Tagovi: Jadroplov, brodari, vozarine, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ZADAR - Radnici Luke Zadar d.d. započet će štrajk sutra ujutro jer poslodavac nije pristao na povećanje plaća za 200 eura, najavio je Sindikat prometa i veza Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE