GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom

Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.

Trajekt "Tkon" preuzet će liniju koju sada održava trajekt "Prizna", star više od 50 godina, a njegovo uključivanje planirano je u visokoj sezoni ove godine, kada se očekuje pojačan rast prometa. Novonabavljeni trajekt sada odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije.

Riječ je o bivšem trajektu Rapske plovidbe, dugačkom 42 metra, širine 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila, koji je 2003. izgrađen u brodogradilištu Viktor Lenac.

"Tom investicijom nastoji se povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd – Tkon kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu. Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da 'Tkon' pruža kvalitetniji smještaj i boravak i život na brodu čini lagodnijim," naveli su iz Jadrolinije.

Kako dodaju, odabirom imena tog trajekta nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon, gradu na otoku Pašmanu, dodatno se naglašava povezanost novog trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Spota izjavio je da ta investicija nastavlja odlučan pravac obnove flote, što je ujedno i strateški cilj razvoja Jadrolinije.

"Riječ je o petom brodu priključenom floti u posljednje četiri godine, a njegov kapacitet i maritimne sposobnosti znatno će utjecati na povećanje kvalitete usluge. Vjerujemo da će putnici na liniji Biograd – Tkon tu promjenu dočekati s veseljem, s obzirom na starost trajekta 'Prizna' koji ih je do sada vjerno služio, no čija zamjena stiže kao pozitivan znak napretka i bolje povezanosti," kazao je Sopta.

Tagovi: Jadrolinija, Rapska plovidba, Viktor Lenac
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE