GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranska vrata: U deset godina pretovareno dva milijuna kontejnerskih jedinica

Jadranska vrata: U deset godina pretovareno dva milijuna kontejnerskih jedinica
SNAŽNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 11:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Tvrtka Jadranska vrata/Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) je na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci u zadnjih deset godina, od kada je dio ICTSI korporacije, pretovarila dva milijuna kontejnerskih jedinica (TEU), priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.

Iz Jadranskih vrata ističu da je to ostvareno od dolaska ICTSI-a (International Container Terminal Services, Inc.) u riječku luku.

"ICTSI u travnju 2011. postaje većinski vlasnik tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom Brajdica u Rijeci. Ostvareni rezultati ističu uspješnost javno-privatnog partnerstva tvrtke s Lukom Rijeka, Lučkom upravom Rijeka te Vladom Republike Hrvatske", kaže se u priopćenju.

Izvršni direktor Jadranskih vrata Emmanuel Papagiannakis rekao je da je ostvarenje dva milijuna kontejnerskih jedinica u 10 godina izvanredan uspjeh za tu tvrtku.

"Uspjeli smo, nastavljamo privlačiti nove klijente i prihvaćati najveće kontejnerske brodove koji trenutno dolaze u Jadran. Naše operacije na željeznici znatno su porasle, s tim da je intermodalni udjel u ukupnom volumenu porastao na 42 posto, a broj kontejnera koji se otprema i doprema željeznicom za više od 50 posto u posljednje dvije godine. Volumen terminala također se više nego udvostručio u posljednjem desetljeću."

Papagiannakis je rekao da su Jadranska vrata pod upravom ICTSI-ja učvrstila poziciju glavnog kontejnerskog terminala u zemlji.

"Otprilike 70 posto našeg volumena sada dolazi izvan Hrvatske - iz srednje i jugoistočne Europe, što pruža solidnu platformu za rast i razvoj riječke luke, " kazao je.

Ocijenio je da su Jadranska vrata snažno pridonijela razvoju hrvatskog gospodarstva, olakšavajući učinkovito kretanje roba, pružajući izvoznicima i uvoznicima učinkovite i moderne lučke usluge te da su dala poticaj lokalnom gospodarstvu, stvaranjem više od 230 prilika za zapošljavanje u luci i drugim djelatnostima.

Prema podacima iz Jadranskih vrata, ICTSI je od 2011. u modernizaciju terminala uložio više od 50 milijuna dolara. Nabavljena je nova oprema, među ostalim obalne dizalice, portalne dizalice za skladišni prostor te dizalice za pretovar na željeznici.

Proširen je vez za kontejnerske brodove i skladišni prostor te je udvostručen ukupni godišnji kapacitet terminala.

Prošle godine, završetkom novog intermodalnog područja, kapaciteti Jadranskih vrata na željeznici trostruko su povećani.

Taj razvoj je, zajedno s usvajanjem najboljih praksi u industriji, omogućio poboljšanje ukupne učinkovitosti, sigurnosti i procesa poslovanja, priopćeno je iz Jadranskih vrata.

Tagovi: Jadranska vrata, Adriatic Gate Container Terminal, Luka Rijeka, Emmanuel Papagiannakis
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
POTICAJI
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnički fond, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, objavio je natječaj za poticaje za digitalnu transformaciju mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Dostupno je 30 milijuna eura.
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
SMJENA
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
ZAGREB - Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega.
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
DIVIDENDA
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
LJUBLJANA- Dioničari Telekoma Slovenije dobit će bruto dividendu od 4,50 eura po dionici. Većinski vlasnik je država. Skupština je za nove članove nadzornog odbora izabrala Karlu Pinter i Jurija Toplaka.
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
POSLOVI
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava Đuro Đaković grupe, ugovorila je s austrijskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona vrijednih 4,4 milijuna eura.
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
PORUKE
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
ZAGREB - Oni koji dobiju otkaz, dobili su ga opravdano, jer loše rade, a postoje i slučajevi kad postoje viškovi, tada slijedi otpuštanje, ali ih pokušavamo prekvalifikacijom ubaciti na druge poslove, tvrdi Debeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE