GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadran od Pavla Vujnovca kupio Grand hotel View u Postirama

Jadran od Pavla Vujnovca kupio Grand hotel View u Postirama
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 14:03
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Članovi Skupštine hotelske grupacije Jadran d.d. iz Crikvenice na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrili su Upravi da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču za 47,1 milijun eura.

Tvtka Jadran d.d. ugovorila je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. (u vlasništvu Pavla Vujnovca i Zorana Gobca) iz Zagreba zakup Grand hotela View u Postirima na otoku Braču od 1. lipnja 2022., a danas je Skupština društva odobrila Upravi kupovinu tog novoizgrađenog hotela na jednom od najljepših otoka na Jadranu.

Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o. u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1.300 parcela u kampovima. Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, svoje poslovanje proširila je od sjevera do juga jadranske obale, te na otocima, a od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, uspješno se nosi na zahtjevnom hrvatskom i međunarodnom turističkom tržištu.

“Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima,” - kaže član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodaje da ovom poslovnom akvizicijom izravno doprinose ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije, čime naša turistička ponuda postaje konkurentnija u odnosu na inozemne destinacije u okruženju.

Hotel s četiri zvjezdice, ima 230 suvremeno opremljenih soba i apartmana, s prekrasnim pogledom na morski horizont te planine Mosor i Biokovo. Gostima su na raspolaganju bazeni, moderno uređeni wellness i spa, a za poslovne korisnike tu je i suvremeno opremljena kongresna dvorana.

Privlačan je gostima koji cijene kvalitetan smještaj, birane sadržaje i vrhunsku uslugu, a spoj svega toga predstavljaju upravo otok Brač. Od početka popunjenost hotela je izrazito dobra, a rezervacije do kraja glavne sezone, kao i najave u posezoni govore da se mogu očekivati izuzetno uspješni poslovni rezultati.

„Krajem sezone krećemo s uređenjem plaže hotela što će dogodine zasigurno povećati vrijednost i kvalitetu ponude za sve goste hotela, ali i oplemeniti ukupnu vizuru. Uspješno poslovanje hotela Jadran d.d. za hotelijerstvo i turizam."

Tagovi: Grand hotela View u Postirama, Adria Coast Turizam, Pavao Vujnovac, Jadran Crikvenica
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE