GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 14:14
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Jadran d.d. iz Crikvenice kupuje tvrtku u čijem je vlasništvu Grand hotel View u Postirima na otoku Braču te prodaje Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja.

Danas su potpisani ugovori o tim poslovnim transakcijama, kao i sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu.

„Strategija daljnjeg razvoja naše tvrtke temelji se na nastavku intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih smještajnih kapaciteta na svim lokacijama, akvizicijama visokokategoriziranih objekata u atraktivnim destinacijama i preuzimanjem upravljanja perspektivnim hotelima i kampovima duž cijele jadranske obale i na otocima. Cilj je značajno povećanja budućih prihoda, kao i podizanja razine poslovne i financijske učinkovitosti svih dijelova kompanije. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic usmjeravamo u kupnju novoizgrađenog hotela visoke kategorije u Postirima na otoku Braču,“ - izjavio je član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodao da su aktualni potezi važan iskorak u ostvarivanju zacrtanih poslovnih planova tvrtke.

Godinu dana poslije preuzimanja Jadran d.d.-a u svibnju 2018. godine od strane dvaju obveznih mirovinskih fondova, PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda d.d. i Erste plavog obveznog mirovinskog fonda d.o.o, crikvenička tvrtka je u predstečajnoj nagodbi kupila Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio i desetogodišnje
dugovanje zaostalih plaća zaposlenicima teško više od 23,8 milijuna kuna. Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura. Sada se prodaje za 22 milijuna eura, a pridoda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog i zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran d.d. je na prodaji Cluba Adriatic d.o.o. ostvario zaradu od 8 milijuna eura. 

„Naši poslovni planovi u vrijeme preuzimanja Cluba Adriatic d.o.o. bili su usmjereni u izgradnju potpuno novog turističkog kompleksa na tom dijelu Jadrana, a procijenjena vrijednost investicije bila je oko 120 milijuna - kaže Ivan Safundžić i dodaje: „Međutim, epidemija korone, drastične promjene u svjetskom gospodarstvu s odrazom i na naše domaće perspektive, posebno u turizmu, ogromna poskupljenja troškova
gradnje i energenata nagnali su nas na prilagodbu naše razvojne strategije novonastalim okolnostima, te traženju održivih poslovnih rješenja. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic odlučili smo usmjeriti u kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postirima na otoku Braču čije smo upravljanje preuzeli početkom lipnja ove godine, a od sutra je u vlasničkom portfelju naše tvrtke. Tako jednu potencijalnu investiciju s početka njezina preuzimanja, kakva je bila Club Adriatic u Baškom Polju, sada zamjenjujemo gotovim objektom visoke kategorije na sjajnoj lokaciji i u punoj funkciji, a u budućnosti će biti jedna od perjanica u našem vlasništvu.“

Tagovi: Jadran Crikvenica, Grand hotel View, Ivan Safundžić, Club Adriatic
PROČITAJ I OVO
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
PONUDA
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
BEOGRAD - Beogradski Don Don, u vlasništvu istoimene slovenačke kompanije, objavio je ponudu za preuzimanje akcija niškog proizvođača hleba i peciva Žitopek.
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
ŠIRENJE
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
MUNCHEN - Allianz Global Investors (AGI), investicijska podružnica njemačkog osiguravateljskog diva Allianza, dobio je zeleno svjetlo za kupnju udjela u kineskom divu u sektoru mirovinskog osiguranja Guomin Pensionu.
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
PONUDA
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
NEW YORK - Rat ponudama za Vista Outdoor, matičnu tvrtku CamelBak boca za vodu i Remington streljiva, ponovno je eskalirao.
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
STRATEŠKI
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
ZAGREB - Pavao Vujnovac osnovao je Sustainable Solutions Holding (SSH), krovni investicijski holding koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je ovaj hrvatski gospodarstvenik dosad imao izravno vlasništvo kao fizička osoba.
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZADOVOLJSTVO
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZAGREB - U posljednjih je pet godina porastao broj organizacija koje redovno provode ispitivanja angažiranosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE