GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 14:14
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Jadran d.d. iz Crikvenice kupuje tvrtku u čijem je vlasništvu Grand hotel View u Postirima na otoku Braču te prodaje Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja.

Danas su potpisani ugovori o tim poslovnim transakcijama, kao i sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu.

„Strategija daljnjeg razvoja naše tvrtke temelji se na nastavku intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih smještajnih kapaciteta na svim lokacijama, akvizicijama visokokategoriziranih objekata u atraktivnim destinacijama i preuzimanjem upravljanja perspektivnim hotelima i kampovima duž cijele jadranske obale i na otocima. Cilj je značajno povećanja budućih prihoda, kao i podizanja razine poslovne i financijske učinkovitosti svih dijelova kompanije. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic usmjeravamo u kupnju novoizgrađenog hotela visoke kategorije u Postirima na otoku Braču,“ - izjavio je član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodao da su aktualni potezi važan iskorak u ostvarivanju zacrtanih poslovnih planova tvrtke.

Godinu dana poslije preuzimanja Jadran d.d.-a u svibnju 2018. godine od strane dvaju obveznih mirovinskih fondova, PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda d.d. i Erste plavog obveznog mirovinskog fonda d.o.o, crikvenička tvrtka je u predstečajnoj nagodbi kupila Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio i desetogodišnje
dugovanje zaostalih plaća zaposlenicima teško više od 23,8 milijuna kuna. Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura. Sada se prodaje za 22 milijuna eura, a pridoda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog i zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran d.d. je na prodaji Cluba Adriatic d.o.o. ostvario zaradu od 8 milijuna eura. 

„Naši poslovni planovi u vrijeme preuzimanja Cluba Adriatic d.o.o. bili su usmjereni u izgradnju potpuno novog turističkog kompleksa na tom dijelu Jadrana, a procijenjena vrijednost investicije bila je oko 120 milijuna - kaže Ivan Safundžić i dodaje: „Međutim, epidemija korone, drastične promjene u svjetskom gospodarstvu s odrazom i na naše domaće perspektive, posebno u turizmu, ogromna poskupljenja troškova
gradnje i energenata nagnali su nas na prilagodbu naše razvojne strategije novonastalim okolnostima, te traženju održivih poslovnih rješenja. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic odlučili smo usmjeriti u kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postirima na otoku Braču čije smo upravljanje preuzeli početkom lipnja ove godine, a od sutra je u vlasničkom portfelju naše tvrtke. Tako jednu potencijalnu investiciju s početka njezina preuzimanja, kakva je bila Club Adriatic u Baškom Polju, sada zamjenjujemo gotovim objektom visoke kategorije na sjajnoj lokaciji i u punoj funkciji, a u budućnosti će biti jedna od perjanica u našem vlasništvu.“

Tagovi: Jadran Crikvenica, Grand hotel View, Ivan Safundžić, Club Adriatic
PROČITAJ I OVO
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
PROMJENE
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Zara planira proširiti digitalnu platformu za prodaju, popravak i darivanje rabljene odjeće na još 14 europskih zemalja, hvatajući korak s procvatom tržišta na Starom kontinentu.
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ODLUKE
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ZAGREB - Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, točnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foodsa, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAPOŠLJAVANJE
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAGREB - Irska niskobudžetna aviokompanija zapošljava i dogodine uvodi nove linije
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
POSLOVI
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
ZAGREB- Institut IGH d.d izvijestio je da je 6. prosinca 2023. potpisao ugovor sa HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije.
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
AKVIZICIJE
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
SARAJEVO - ruštvo Badeco Adria je vlasnik kompanije D-Logistic d.o.o..
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE