GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 14:14
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Jadran d.d. iz Crikvenice kupuje tvrtku u čijem je vlasništvu Grand hotel View u Postirima na otoku Braču te prodaje Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja.

Danas su potpisani ugovori o tim poslovnim transakcijama, kao i sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu.

„Strategija daljnjeg razvoja naše tvrtke temelji se na nastavku intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih smještajnih kapaciteta na svim lokacijama, akvizicijama visokokategoriziranih objekata u atraktivnim destinacijama i preuzimanjem upravljanja perspektivnim hotelima i kampovima duž cijele jadranske obale i na otocima. Cilj je značajno povećanja budućih prihoda, kao i podizanja razine poslovne i financijske učinkovitosti svih dijelova kompanije. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic usmjeravamo u kupnju novoizgrađenog hotela visoke kategorije u Postirima na otoku Braču,“ - izjavio je član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodao da su aktualni potezi važan iskorak u ostvarivanju zacrtanih poslovnih planova tvrtke.

Godinu dana poslije preuzimanja Jadran d.d.-a u svibnju 2018. godine od strane dvaju obveznih mirovinskih fondova, PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda d.d. i Erste plavog obveznog mirovinskog fonda d.o.o, crikvenička tvrtka je u predstečajnoj nagodbi kupila Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio i desetogodišnje
dugovanje zaostalih plaća zaposlenicima teško više od 23,8 milijuna kuna. Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura. Sada se prodaje za 22 milijuna eura, a pridoda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog i zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran d.d. je na prodaji Cluba Adriatic d.o.o. ostvario zaradu od 8 milijuna eura. 

„Naši poslovni planovi u vrijeme preuzimanja Cluba Adriatic d.o.o. bili su usmjereni u izgradnju potpuno novog turističkog kompleksa na tom dijelu Jadrana, a procijenjena vrijednost investicije bila je oko 120 milijuna - kaže Ivan Safundžić i dodaje: „Međutim, epidemija korone, drastične promjene u svjetskom gospodarstvu s odrazom i na naše domaće perspektive, posebno u turizmu, ogromna poskupljenja troškova
gradnje i energenata nagnali su nas na prilagodbu naše razvojne strategije novonastalim okolnostima, te traženju održivih poslovnih rješenja. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic odlučili smo usmjeriti u kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postirima na otoku Braču čije smo upravljanje preuzeli početkom lipnja ove godine, a od sutra je u vlasničkom portfelju naše tvrtke. Tako jednu potencijalnu investiciju s početka njezina preuzimanja, kakva je bila Club Adriatic u Baškom Polju, sada zamjenjujemo gotovim objektom visoke kategorije na sjajnoj lokaciji i u punoj funkciji, a u budućnosti će biti jedna od perjanica u našem vlasništvu.“

Tagovi: Jadran Crikvenica, Grand hotel View, Ivan Safundžić, Club Adriatic
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE