GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic

Jadran kupuje Grand hotel View na Braču i prodaje Club Adriatic
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 14:14
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Jadran d.d. iz Crikvenice kupuje tvrtku u čijem je vlasništvu Grand hotel View u Postirima na otoku Braču te prodaje Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja.

Danas su potpisani ugovori o tim poslovnim transakcijama, kao i sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu.

„Strategija daljnjeg razvoja naše tvrtke temelji se na nastavku intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih smještajnih kapaciteta na svim lokacijama, akvizicijama visokokategoriziranih objekata u atraktivnim destinacijama i preuzimanjem upravljanja perspektivnim hotelima i kampovima duž cijele jadranske obale i na otocima. Cilj je značajno povećanja budućih prihoda, kao i podizanja razine poslovne i financijske učinkovitosti svih dijelova kompanije. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic usmjeravamo u kupnju novoizgrađenog hotela visoke kategorije u Postirima na otoku Braču,“ - izjavio je član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić i dodao da su aktualni potezi važan iskorak u ostvarivanju zacrtanih poslovnih planova tvrtke.

Godinu dana poslije preuzimanja Jadran d.d.-a u svibnju 2018. godine od strane dvaju obveznih mirovinskih fondova, PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda d.d. i Erste plavog obveznog mirovinskog fonda d.o.o, crikvenička tvrtka je u predstečajnoj nagodbi kupila Club Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio i desetogodišnje
dugovanje zaostalih plaća zaposlenicima teško više od 23,8 milijuna kuna. Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura. Sada se prodaje za 22 milijuna eura, a pridoda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog i zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran d.d. je na prodaji Cluba Adriatic d.o.o. ostvario zaradu od 8 milijuna eura. 

„Naši poslovni planovi u vrijeme preuzimanja Cluba Adriatic d.o.o. bili su usmjereni u izgradnju potpuno novog turističkog kompleksa na tom dijelu Jadrana, a procijenjena vrijednost investicije bila je oko 120 milijuna - kaže Ivan Safundžić i dodaje: „Međutim, epidemija korone, drastične promjene u svjetskom gospodarstvu s odrazom i na naše domaće perspektive, posebno u turizmu, ogromna poskupljenja troškova
gradnje i energenata nagnali su nas na prilagodbu naše razvojne strategije novonastalim okolnostima, te traženju održivih poslovnih rješenja. Sredstva ostvarena prodajom Cluba Adriatic odlučili smo usmjeriti u kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postirima na otoku Braču čije smo upravljanje preuzeli početkom lipnja ove godine, a od sutra je u vlasničkom portfelju naše tvrtke. Tako jednu potencijalnu investiciju s početka njezina preuzimanja, kakva je bila Club Adriatic u Baškom Polju, sada zamjenjujemo gotovim objektom visoke kategorije na sjajnoj lokaciji i u punoj funkciji, a u budućnosti će biti jedna od perjanica u našem vlasništvu.“

Tagovi: Jadran Crikvenica, Grand hotel View, Ivan Safundžić, Club Adriatic
PROČITAJ I OVO
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ISPRIČAO SE
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ZAGREB - Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je ispriku javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorificira pedofiliju.
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
PROGNOZE
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
BERLIN - Njemački proizvođač sportske obuće i odjeće Adidas ostao je na samo tri od sedam sponzoriranih momčadi na svjetskom nogometnom prvenstvu, no kompanija ostaje pri svojim prognozama prodaje za vrijeme turnira, rekao je Adidasov glasnogovornik nakon ispadanja Njemačke.
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
PLANOVI
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
BEOGRAD - Konferencija CEO Summit Belgrade, u organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku sedmičnika NIN, okupila je poslovnu elitu i predstavnike velikih međunarodnih institucija.
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
KAMIONI
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
SPARKS - Američki proizvođač pića Pepsi dobio je prve električne kamione proizvođača električnih vozila Tesla pod nazivom Semi. Primopredaja vozila obavljena je na posebnom događaju u tvornici Tesla u gradu Sparks u američkoj državi Nevada, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
NAJAVE
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u petak je najavio značajnu reformu u području korporativnog upravljanja poduzećima u državnom vlasništvu, apostrofiravši da će nadzorni odbori biti neovisni u izboru uprava društava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE