GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala

Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Na godišnjoj Skupštini dioničara održanoj 5. svibnja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.

Tom prilikom Olczak je također izabran za člana Boarda kompanije. Dosadašnji generalni direktor, André Calantzopoulos, koji je na toj poziciji bio od 2013. godine, izabran je za predsjednika Boarda kompanije.

Olczak se prilikom preuzimanja funkcije obavezao na ubrzani prelazak na proizvode bez duhanskog dima kompanije PMI, koji je započet 2016. godine. Kompanija je fokusirana na razvoj, znanstveno potvrđivanje i odgovornu prodaju proizvoda bez duhanskog dima koji su manje štetni od pušenja, u cilju što brže zamjene cigareta boljim alternativama.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da predvodim PMI na putu ubrzane transformacije u kompaniju koja nudi proizvode bez duhanskog dima. PMI je lider u znanstvenim inovacijama i naša ambicija je da do 2025. godine više od polovine neto prihoda bude ostvareno od proizvoda bez duhanskog dima. Naša budućnost na duge staze se zasniva na asortimanu koji konstantno proširujemo. Oslonit ćemo se na svoja znanstvena istraživanja i ekspertizu i primijeniti svoje kolektivne vještine i maštu da bismo nastavili s inovacijama van postojećeg asortimana i istražili nove oblasti razvoja poslovanja", izjavio je Olczak.

Svoju karijeru u kompaniji PMI Olczak (56) je započeo 1993. godine. Prvo je bio na pozicijama u području financija i generalnog menadžmenta širom Evrope, uključujući funkciju direktora PMI za Poljsku i Njemačku i predsjednika za regiju Evropske unije, prije nego što je 2012. godine bio imenovan za generalnog finansijskog direktora (Chief Financial Officer). Na toj poziciji je bio do 2018, kada je postao generalni direktor operacija. Ima zvanje mastera ekonomije sa Sveučilišta u Lodzu u Poljskoj.

Olczak je jedan od glavnih pokretača prelaska na proizvode bez duhanskog dima kompanije PMI, čija prodaja je pokrenuta lansiranjem IQOS-a u Nagoji u Japanu 2014. godine. Pod njegovim vodstvom na mjestu direktora operacija, PMI je povećao udio proizvoda bez duhanskog dima u ukupnim neto prihodima na 28 posto u prvom kvartalu 2021. godine i lansirao ove proizvode na 66 tržišta, zaključno s 31. ožujkom 2021. godine. Isto tako je predvodio komercijalnu transformaciju kompanije u kojoj su potrošači na prvom mjestu.

"Jacek je kao novi generalni direkor u idealnoj poziciji da ostvari viziju budućnosti bez duhanskog dima kompanije PMI. Njegova težnja postizanju rezultata se zasniva na strasti prema kompaniji i našim zaposlenima, kao i širokom poznavanju naših proizvoda, sistema, vrijednosti i investitora. Uvjeren sam da je on idealan lider koji garantira nastavak rasta našeg poslovanja i ostvarivanja vrijednosti za dioničare. Drago mi je što ću na novoj funkciji predsjednika Upravnog odbora nastaviti sarađivati s njim", izjavio je Calantzopoulos.

Tagovi: Jacek Olczak, Philip Morris Interational, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Smenjen generalni direktor Krušika
NEZVANIČNO
Smenjen generalni direktor Krušika
BEOGRAD - Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ danas je smenio generalnog direktora Vladana Lukića i na njegovo mesto postavio diplomiranu inženjerku hemije Jovanku Andrić, već zaposlena u toj valjevskoj fabrici, nezvanično saznaje regionalna TV N1.
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
OSTAVKA
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
ZAGREB - Nakon što ga je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Upravi Zagrebačkog holdinga, Tomislav Jurić, direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova pri Zagrebačkog holdingu, dao je neopozivu ostavku.
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
NOVA ŽALBA
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste upravo su objavile primitak žalbe na natječaj javne nabave za izbor izvođača radova na izgradnji 300 milijuna kuna vrijedne dionice autoceste Zagreb-Sisak.
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
PROMET
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su u ponedjeljak da su protekloga vikenda zabilježile 15,6 posto više vozila na autocestama pod svojom nadležnosti te gotovo 25 posto više cestarine nego u istom lanjskom razdoblju.
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
POSLOVI
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2020. godini iznosila je 22,3 milijarde dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE