GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvrsni rezultati Cinkarne Celje

Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Cinkarna Celje nastavlja izvrsno poslovati i u 2021. godini.

Cinkarna Celje je u prvih devet mjeseci ostvarila prodaju u iznosu od 146 milijuna eura, što je 12 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Cinkarna Celje je u prvih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 26,2 milijuna eura, što je čak 90 posto više nego u usporednom razdoblju prošle godine, kada je dosegnula 13,8 milijuna eura. EBITDA s 29 posto ukupne prodaje iznosi 42,6 milijuna eura. U odnosu na prethodnu godinu, EBITDA je veća za 68 posto. Za 2022. Cinkarna Celje planira 204 milijuna eura prihoda, odnosno sedam posto veću prodaju u odnosu na ovogodišnju procijenjenu razinu. Očekuje se da će iduće godine neto dobit iznositi 20,1 milijun eura, odnosno 26 posto manje nego ove godine zbog pada prodajnih cijena pigmenta titan dioksida te rasta strateških sirovina i energenata.

Dionice Cinkarne Celje i dalje su podcijenjene u odnosu na druge tvrtke u branši. Medijan EV/EBITDA usporedive grupe iznosi 7,18, dok je Cinkarne Celje 3,62, budući da je Cinkarna Celje zadužena nula, dok su poduzeća u djelatnosti u prosjeku zadužena 39% u odnosu na ukupnu imovinu. P/E usporedive grupe je 11, dok je Cinkarne Celje osam.

Cinkarna Celje je također usvojila program otkupa vlastitih dionica, gdje jednokratno može kupiti dionice do cijene od 270 eura po dionici.

Cinkarna Celje može kupiti do 10% vlastitih dionica. Cinkarna Celje trenutno drži manje od četiri posto vlastitih dionica.

Tagovi: Cinkarna Celje, Cinkarna
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE