GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael prijeti kompaniji Airbnb

Izrael prijeti kompaniji Airbnb
PRIJETNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2018 / 10:54
Autor: SEEbiz / Beta
TEL AVIV - Izrael prijeti kompaniji Airbnb visokim taksama i pravnim posljedicama nakon njene odluke da prestane objavljivati listu kuća za izdavanje turistima u židovskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Prijetnje su pojačale borbu Izraela protiv globalnog pokreta koji se zalaže za bojkot te zemlje zbog njenog odnosa prema Palestincima. 

Ministar turizma Izraela Jariv Levin najavio je da će Izrael nametnuti „vrlo visoke takse“ kompaniji kako bi ograničio njeno djelovanje u zemlji. On je također rekao da će oni koji iznajmljuju kuće turistima u židovskim naseljima da tuže kompaniju kako bi „platila“ za svoju odluku. 

Odluka kompanije je izazvala gnjev izraelskih dužnosnika i lidera židovskih naseljnika ali su je pozdravili palestinski dužnosnici i organizacije za ljudska prava koje već dugo vrše pritisak na nju da prestane sporno objavljivanje popisa kuća za iznajmljivanje na Zapadnoj obali, prenio je AP. 

Organizacija za ljudska prava Human Rights Watch (HRW) danas je kao pozitivnu ocenila odluku Airbnba, dodavši da bi druge turističke kompanije trebali slijediti taj primjer. 

U izveštaju na 65 stranica HRW i izraelske nevladine organizacije Kerem Navot "Krevet i doručak u ukradenoj zemlji" se navodi status zemljišta na kojem su nekretnine za iznajmljivanje izgrađene. Navodi se i da je uz Airbnb i Booking.com doprinosio ekonomiji naselja uz ozbiljno kršenje prava. 
Tagovi: Izrael, Airbnb, tržište nekretnina, Zapadna obala
PROČITAJ I OVO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
ZELENO SVJETLO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
MOSTAR - Skupština dioničara mostarskog Aluminija prihvatila je u ponedjeljak gotovo jednoglasno ugovor o davanju u najam njihovih pogona izraelsko-kineskoj grupaciji, koju vodi MT Abraham Group iz Tel Aviva, kako bi se pokrenula proizvodnja u posrnuloj kompaniji.
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
POMOĆ
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
BRUXELLES - Europska zrakoplovna industrija zajedničkom je izjavom odnosno apelom zbog „neviđene krize likvidnosti” pozvala EU institucije i članice da pruže hitnu, bolju i koordiniraniju podršku toj industriji, koja se zbog pandemije covid19 potpuno zaustavila i bori se za preživljavanje.
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
POTEZI
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
ROVINJ - Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
PROMET
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da je u martu vrednost prometa putem instant plaćanja (IPS sistem) iznosila 15 milijardi dinara, a da je prosečna dnevna vrednost bila 483,8 miliona dinara.
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
MLIJEKO
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
ZAGREB - Dukat mliječna industrija otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE