GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka početkom 2020.

Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka početkom 2020.
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2019 / 09:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Izgradnja Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu trebalo bi da započne početkom sledeće godine, saopšteno je posle sastanka ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića se predstavnicima kompanije China Road and Bridge Corporation.

Na sastanku je potvrđeno da sprovođenje radnji neophodnih za početak izgradnje Industrijskog parka teče po planu, saopšteno je iz kabineta ministra posle sastanka na kome je o napretku ovog projekta.

Popović je istakao da je u toku izrada Master plana i da će Industrijski park u Beogradu biti projektovan po uzoru na najbolje i najmodernije industrijske parkove u Kini i svetu.

"Radi se o Industrijskom parku koji će se prostirati na 330 hektara zemljišta kod Pupinovog mosta u Borči, gradiće se u tri faze a ukupna investicija iznosi oko 300 miliona evra", rekao je on i naveo da se očekuje se da će u parku biti "direktno otvoreno 10.000 novih radnih mesta a indirektno još 15.000".

Popović je naveo da se radi o visokotehnološkim radnim mestima i "da će Industrijski park u Beogradu biti centar inovacionog razvoja u ovom delu Evrope, sa brojnim inovacionim kompanijama, fakultetima, najmodernijim laboratorijama za istraživanja i razvoj, posebno u oblasti veštačke inteligencije i robotike, u čemu su Kinezi lideri u svetu".

On je ukazao da će izgradnja ovog parka doprineti da mladi ostaju u Srbiji, kao i da se naša zemlja profiliše kao jedna od najatraktivnijih inovacionih i IT destinacija za inženjere iz inostranstva.

Tagovi: srpsko-kineski industrijski park, Nenad Popović, China Road and Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE