GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izabran Odbor direktora Luke Bar

Izabran Odbor direktora Luke Bar
UPRAVLJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz
BAR - Skupština akcionara AD Luka Bar izabrala je novi Odbor direktora ovog privrednog društva, čiji je većinski vlasnik država. U novoimenovanom odboru direktora su Slađana Perišić (član), Savo Vujošević (član), Milorad Krgović (nezavisni član), Aleksandar Lekić (nazavisni član) i Milivoje Radović (nezavisni član).

Prethodno je Skuština razriješila dosadašnji Odbor direktora AD Luka Bar u čijem sastavu su bili Branko Branković, Zoran Srzentić, Zoran Radojičić, Damir Rašketić i Milivoje Knežević.

“Odbor direktora koji je radio u ovom sazivu u prethodnih godinu i po, u skladu sa zakonom i Statutom preduzeća, obavljali su na način koji se može u punom smislu okarakterisati kao izuzetno efikasan. Bio je jako dobra spona između menadžmenta i svih upošljenih u preduzeću. Svi članovi Borda direktora u fazama koje su bile neophodne za donošenje odluka radi održavanja i unapređenja poslovanja Luke Bar taj su posao radili na način koji zaslužuje da im na današnjoj sjednici izrazim zahvalnost i poštovanje prema onome što su prethodnom periodu uradili”, kazao je izvršni direktor AD Luka Bar Vladan Vučeljić.

Skupština akcionara AD Luka Bar je nastavak sjednice koja je počela 28. maja, ali je prekinuta kada se stiglo do tačke dnevnog reda Prijedlog odluke o razrješenju i predlog Odluke o izboru članova Odbora direktora.

Jedan od četiri prethodno predložena člana- predstavnika državnog kapitala, nije imao visoku stručnu spremu, a Statutom kompanije je definisano da članovi Odbora direktora AD Luka Bar moraju imati visoku stručnu spremu.

Prvog dana zasjedanja skupštine akcionara AD Luka Bar je jednoglasno prihvaćen godišnji finansijski iskaz i Izvještaj o poslovanju „Luka Bar“ AD za 2020. godinu, sa Izveštajem revizora, kao i izveštaj o radu Odbora direktora.

Tagovi: Odbor direktora Luke Bar, Luka Bar, Slađana Perišić, Savo Vujošević, Milorad Krgović, Aleksandar Lekić, Milivoje Radović
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE