GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz LRH potvrdili: U tijeku dubinsko snimanje kompanije

Iz LRH potvrdili: U tijeku dubinsko snimanje kompanije
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2018 / 11:39
Autor: SEEbiz
OPATIJA - Uprava Liburnia Riviera Hotela potvrdila je kako je u tijeku dubinsko snimanje poslovanja kompanije od strane zainteresiranih kupaca. 

Neslužbeno se doznaje da je za opatijske hotele, u većinskom vlasništvu SN Holdinga Darka Ostoje, zainteresiran investicijski fond iz Singapura koji u vlasništvu već ima dvadesetak hotela, a kojima, između ostalih, upravlja i lanac luksuznih hotela Four Seasons Hotels and Resorts. Ono što se u ovom trenutku neslužbeno doznaje jest da fond iz Singapura želi samo opatijske hotele, dok bi oni u Portorožu i Cavtatu ostali u vlasništvu Darka Ostoje.

Liburnia Riviera Hoteli su u prvih devet mjeseci 2018. godine ostvarili dobit od 20 milijuna kuna, a u tom je razdoblju ostvareno 1 posto manje noćenja nego u istom razdoblju lani. Također, spomenuta dobit od 20 milijuna kuna daleko je manja nego lani, kada je iznosila približno 61 milijun kuna, a takav se rezultat pripisivao, između ostalog, ogromnoj, višemilijunskoj otpremnini isplaćenoj bivšem predsjedniku Uprave Igoru Šehanoviću.

Liburnia Riviera Hoteli su trenutno u značajnim investicijama u svojim objektima u Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi, usmjerenim prvenstveno zadržavanju postojeće kvalitete i kategorije hotela. Na svojim internetskim stranicama navode ulaganja u hotele Admiral, Istra, Ambasador i vilu Ambasador u Opatiji, te hotele Marina i Mediteran u Mošćeničkoj Dragi.

U okvirima Liburnia Riviera Hotela nalazi se 13 hotela i šest vila na Opatijskoj rivijeri, a u njihovom je sastavu i autokamp u Medveji. U ovom trenutku samo hotel Ambasador, koji se obnavlja, nosi kategoriju od pet zvjezdica, a četiri zvjezdice imaju hoteli Kvarner, Imperial, Palace, Admiral, Kristal, Giorgio II, Excelsior i Marina. Sve vile iz sastava LRH-a imaju kategoriju od četiri zvjezdice.

Valja podsjetiti da su se 2015. dogodile promjene u ustroju Liburnia Riviera Hotela kada je smanjen temeljni kapital društva za 202,7 milijuna kuna, a isti je postao temeljni kapital novog društva LRH Hoteli Cavtat kojem su pripali hoteli u Portorožu i Cavtatu, dok su u društvu LRH-a ostali opatijski objekti. Razdvajanje na dva društva zadovoljilo je tada predstavnike Grada Opatija i općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga s čijih 25 posto plus jednom dionicom upravlja tvrtka Nova Liburnija.

U međuvremenu, zaoštravali su se odnosi većinskog vlasnika i liburnijskih čelnika oko politike vođenja LRH-a, a veliko nezadovoljstvo iskazali su i u lipnju ove godine, kada je objavljena odluka Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela o tome da se tadašnjem predsjedniku Uprave društva Igoru Šehanoviću isplati nagradni bonus od 14.139.387 kuna.

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, Darko Ostoja, hrvatski turizam, Hotel Ambasador, Hotel Admiral
PROČITAJ I OVO
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
META PREUZIMANJA
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
LONDON - Apollo i Caesars žele preuzeti lanac britanskih kladionica William Hill, piše Reuters.
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
NELIKVIDNOST
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
ZAGREB – Unatoč izvanrednoj uplati od 500 milijuna kuna sanacijskih sredstava u srpnju, dug bolnica ponovno je premašio četiri milijarde kuna, upozorili su danas iz Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Hrvatske gospodarske komore (HGK).
Croatia Airlines ukida liniju Zagreb-Dublin
POTEZI
Croatia Airlines ukida liniju Zagreb-Dublin
ZAGREB - Direktna linija Zagreb - Dublin - Zagreb prestat će prometovati s početkom listopada, doznaje se iz Croatia Airlinesa.
Imovina Azotare se prodaje za 99,8 miliona dinara
PRODAJA
Imovina Azotare se prodaje za 99,8 miliona dinara
SUBOTICA - Imovina Azotare u stečaju koju čine zemljište i stembeno poslovna zgrada ponuđena je na prodaju po ukupnoj ceni od 99,8 miliona dinara, oglasio je stečajni upravnik.
Preuređeni Super Konzum u Ivanić Gradu kupcima je otvorio svoja vrata
TRGOVINA
Preuređeni Super Konzum u Ivanić Gradu kupcima je otvorio svoja vrata
IVANIĆ GRAD - U novoobnovljenoj zgradi u centru grada uz Super Konzum nalazit će se i nekoliko međunarodnih brendova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE