GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Brodosplita nova isporuka mega sekcija za Grupaciju Fincantieri

Iz Brodosplita nova isporuka mega sekcija za Grupaciju Fincantieri
ISPORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 12:24
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Iz Brodosplita su u subotu izvijestili kako su isporučili nove mega sekcije za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Fincantieri u Margheri kod Venecije.

"Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri, s kojom Brodosplit surađuje već godinama i kojoj je do sada isporučeno više od 12.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere", poručili su iz Brodosplita.

Ovaj put riječ je o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to dvije mega sekcije pramca s elementima veza i sidrenja, ukupne težine preko 540 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Jedna sekcija pramca oznake H1 dužine je 23 metara, širine 16 metara, visine 5 metara i težine 180 tona, dok je druga sekcija oznake H2 dužine 33 metara, širine 26 metara, visine 8 metara i težine 360 tona.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s dvije linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 34 osovine, a obavili su ga Brodosplitove tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za takvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Tagovi: Brodosplit, Grupacija Fincantieri, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE