GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iverpan: Dobit u 2021. skočila 74%

Iverpan: Dobit u 2021. skočila 74%
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 14:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Dobit prije oporezivanja u 2021. je veća za 74 posto u odnosu na 2020. godinu i iznosila je 7,1 milijun kuna, a ukupni su prihodi povećani za 24 posto, na 150 milijuna kuna.

Zaradu je tvrtka najvećim dijelom uložila u proširenje proizvodnje i prodajnog prostora te digitalnu i zelenu tranziciju, navodi se u priopćenju.

"Uložili smo u digitalizaciju i obnovu strojnog parka više od 20 milijuna kuna. Izgradili smo nešto više od 1.000 novih četvornih metara skladišnog prostora uz centralnu proizvodnju, a uz obnovu prodajnih prostora u centrima u Zagrebu, Varaždinu i Zadru, širimo se na još jednu jadransku destinaciju gradnjom novog centra", istaknuo je direktor Iverpana Mladen Jambrović.

Također je dodao kako nastavljaju s ulaganjima u zelenu tranziciju te su nedavno potpisali ugovor za izgradnju solarne elektrane vrijedne oko 1,5 milijuna kuna.

Uprava tvrtke, kako je kazao, jako je zadovoljna poslovnim rezultatima s obzirom na sve probleme s kojima se poduzetnici suočavaju u protekle dvije godine.

Kao najveće izazove u poslovanju koji su se nastavili i u ovoj godini izdvojili su poremećaj u lancu nabave, rast transportnih troškova i produljenje rokova.

U takvim okolnostima, kako su naveli, teško je bilo što planirati dok s jedne strane postoji velika potražnja na tržištu, a s druge manjak sirovine.

Situaciju je, kažu, dodatno pogoršao i rat u Ukrajini koja je bila veliki izvor sirovina za razne branše u Europi - u kemijskoj industriji, industriji papira, drvnoj industriji, industriji građevnog materijala itd.

Kad je riječ o povećanju troškova poslovanja, iz Iverpana napominju kako su oni lani u prosjeku iznosili oko 22 posto. Samo za zaposlene povećanje troška bilo je 18 posto, odnosno oko 3,7 milijuna kuna više nego u 2020. godini.

Tvrtka i ove godine u prva dva mjeseca bilježi rast prodaje i prometa i to otprilike 28 posto. Dijelom je to, kako navode, rezultat potaknut rastom cijena, ali dijelom i fizičkim obujmom prodaje.

Tagovi: Iverpan, Mladen Jambrović
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE