GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Pavlović novi predsjednik Uprave Jadroplova

Ivan Pavlović novi predsjednik Uprave Jadroplova
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Od poslovnih vijesti, Jadroplov je izvijestio da je na današnjoj sjednici Nadzorni odbor donio odluku o opozivu predsjednika Uprave Branimira Kovačića i člana Maria Radačića te imenovao za novog predsjednika Ivana Pavlovića na mandat u trajanju od 5 godina.

NO je tako usvojio prijedlog odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), koje je u petak opozvalo dosadašnju Upravu Jadroplova te imenovalo novu, nakon što je Nadzorni odbor povukao Upravi suglasnost za realizaciju procesa dokapitalizacije, jer je po mišljenju NO-a taj proces bio iz više razloga kontaminiran.

Podsjetimo, Jadroplov je u srijedu objavio da je na javni poziv za dokapitalizaciju zaprimio 13 urednih ponuda, od čega je jedna od brodarske kompanije za preuzimanje cijele emisije i 12 različitih ponuda za preuzimanje manjinskih udjela. Sve ponude su bezuvjetne i glase na svotu od najmanje milijun kuna, sukladno propisanim uvjetima.

Uprava je na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno odlučila o prihvaćanju 12 ponuda za upis dionica Jadroplova, a pritom je riječ o nekim investicijskim fondovima i tvrtkama, kao i pojedinicima. koji bi upisali ukupno 1.585.000 novih dionica, a upis bi im bio ponuđen po cijeni od 26 kuna po dionici, čime bi taj splitski brodar u dokapitalizaciji prikupio 41,21 milijun kuna.

Samom uskratom suglasnosti Upravi od strane NO-a, javni poziv za dokapitalizaciju je praktički poništen, a na novoj Upravi je da, uz suglasnost NO-a, pokrene novi javni poziv.

Tom dionicom suspendirana je trgovina od četvrtka, 2. rujna. Naime, CERP je nakon obavijesti NO-a o povlačenju suglasnosti poslao obavijest Zagrebačkoj burzi i Hanfi da se obustavi trgovanje dionicama.

Fotografija: Borna Filić, Pixsell

Tagovi: Ivan Pavlović, Branimir Kovačić, Jadroplov
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE