GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Leko novi predsjednik Uprave Cromarisa

Ivan Leko novi predsjednik Uprave Cromarisa
NOVA UPRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 13:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Za predsjednika Uprave tvrtke Cromaris iz sastava Adris grupe odlukom Nadzornog odbora imenovan je Ivan Leko, a kao članovi u novu tročlanu Upravu imenovani su Dane Desnica i Giuseppe Virzi, izvijestili su u četvrtak iz Adrisa.

Novoj Upravi četverogodišnji mandat počinje 1. travnja, navodi se u priopćenju i dodaje da dosadašnji direktor Cromarisa Goran Markulin ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave.

Adris grupa je, kako se navodi, od osnutka Cromarisa 2009. godine u razvoj te tvrtke za uzgoj ribe uložila više od milijardu kuna, što je rezultiralo snažnim rastom svih poslovnih pokazatelja, otvaranjem novih tržišta, širenjem proizvodnog portfelja te tehnološkim i proizvodnim unapređenjima.

"S obzirom da tvrtka ulazi u novi, vrlo zahtjevan ciklus rasta i razvoja, radi ostvarenja ambicioznih ciljeva, potrebna je prilagodba organizacijske strukture novim tržišnim okolnostima te je stoga imenovana nova, tročlana Uprava, čiji četverogodišnji mandat započinje 1. travnja ove godine", ističe se u priopćenju.

Poslovodstvo Adrisa zahvalilo je Markulinu na iznimnom angažmanu i postignutim rezultatima u rastu i razvoju Cromarisa.

Prema nedavno objavljenim podacima, Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, lani je ostvario neto dobit od 9,2 milijuna kuna, što je rast za oko tri milijuna kuna prema godini ranije.

Prihodi od prodaje iznosili su 512 milijuna kuna i rasli su osam posto. Količinska prodaja je dosegnula 10.376 tona, što je devet posto više u odnosu na 2019. godinu.

Na izvoznim tržištima prošle je godine ostvaren količinski rast od 17 posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 84 posto prodanih količina i 86 posto prihoda od prodaje, navodi se još u priopćenju.

Tagovi: Ivan Leko, Uprave Cromaris, Goran Markulin, Dane Desnica, Giuseppe Virzi
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE