GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Herak postao savjetnik ministra turizma

   Ivan Herak postao savjetnik ministra turizma
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2019 / 18:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB Ministar turizma Gari Cappelli imenovao je docenta dr. sc. Ivana Heraka posebnim savjetnikom za strateški plan razvoja turizma i EU projekte. Herak će funkciju obnašati bez naknade. Imenovanju je prethodila suglasnost premijera Andreja Plenkovića.

Bivši ministar turizma u Vladi Zlatka Mateše, novom se funkcijom vraća u Ministarstvo  kojem je bio na čelu od 1999. do 2000. godine.

Herak je trenutno savjetnik u Kineskoj jugoistočno Europskoj poslovne asocijaciji (CSEBA), član Upravnog vijeća Instituta za turizam, odnedavno je i profesor je na Swiss School of Business u Ženevi, predaje na postdiplomskom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Prije ulaska u političke vode bio je na istaknutim vodećim pozicijama u Valamar Rivijeri, najvećoj hrvatskoj turističkoj tvrtki. Između ostaloga bio je i direktor Generalnog zastupstva spomenute tvrtke u Beču. U razdoblju od 1992. do 1999. godine u dva mandata bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, u drugom mandatu i predsjednik Odbora za turizam Sabora Republike Hrvatske. Od 1992. do 1994. bio je zamjenik predsjednika Istarskog demokratskog sabora zaduženog za gospodarstvo i predsjednik Gospodarskog odbora IDS-a, od 1994. do 1999. član Malog Vijeća HSLS-a i direktor stranke te predsjednik Gospodarskog odbora HSLS-a.

Od 1999. do 2000. godine bio je ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, predsjednik Vijeća Hrvatske turističke zajednice, član Odbora za proračun i financije Svjetske turističke organizacije (WTO Committee on Bugdet and Finance) i član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju. Kao predstavnik Republike Hrvatske 1999. godine nominiran je za člana Izvršnog vijeća WTO-a.

Od svibnja 2013. do svibnja 2014. savjetnik je zastupnika u Europskom parlamentu, a od 2013. do 2015.g. predavač je i prodekan za međunarodne odnose na Visokoj poslovnoj školi "Manero" u Višnjanu; predavač je na Sveučilištu ''Libertas'' u Zagrebu te voditelj dislociranog studija Sveučilišta ''Libertas'' u Poreču. Gost je predavač na Veleučilištu ''Vern'' u Zagrebu i Fakultetu za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu u Opatiji.

Od siječnja do svibnja 2018. godine glavni je menadžer za strateško planiranje, EU fondove i upravljanje promocijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Tagovi: Ivan Herak, CSEBA, Gari Cappelli
PROČITAJ I OVO
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ULAGANJA
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ZAGREB - Predstavnici Europske komisije u petak su na izvanrednom sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potvrdili da ne postoje bilo kakve prepreke ili ograničenja za ulaganje bespovratnih sredstava u privatni sektor ako one vode ostvarivanju postavljenih ciljeva u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz HUP-a.
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PRODAJA
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PORTOROŽ – Operator i vlasnik slovenskih toplica Terme Čatež prodali su portorošku marinu japanskom kupcu, izvijestile su danas dnevne novine Delo i Primorske novice.
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZELENO SVJETLO
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZAGREB - Peruško: Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine.
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZRAČNI PRIJEVOZ
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZAGREB - U Hrvatskoj se početkom ljetnog reda letenja u ožujku i travnju ne očekuje znatniji zračni promet, njegovo intenziviranje moguće je tek krajem svibnja i u lipnju, što će prije svega ovisi o intenzitetu pandemije, procijepljenosti i mjerama ograničenja putovanja u pojedinim zemljama, istaknuto je u petak na online seminaru o zrakoplovnoj industriji.
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
PLANOVI
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
OPATIJA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak su izvijestili da se ubrzano pripremaju za početak nove sezone - danas se otvara opatijski Hotel Palace Bellevue, a bude li to moguće zbog epidemiološke situacije gotovo svi objekti LRH grupe trebali bi biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE