GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Herak postao savjetnik ministra turizma

   Ivan Herak postao savjetnik ministra turizma
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2019 / 18:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB Ministar turizma Gari Cappelli imenovao je docenta dr. sc. Ivana Heraka posebnim savjetnikom za strateški plan razvoja turizma i EU projekte. Herak će funkciju obnašati bez naknade. Imenovanju je prethodila suglasnost premijera Andreja Plenkovića.

Bivši ministar turizma u Vladi Zlatka Mateše, novom se funkcijom vraća u Ministarstvo  kojem je bio na čelu od 1999. do 2000. godine.

Herak je trenutno savjetnik u Kineskoj jugoistočno Europskoj poslovne asocijaciji (CSEBA), član Upravnog vijeća Instituta za turizam, odnedavno je i profesor je na Swiss School of Business u Ženevi, predaje na postdiplomskom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Prije ulaska u političke vode bio je na istaknutim vodećim pozicijama u Valamar Rivijeri, najvećoj hrvatskoj turističkoj tvrtki. Između ostaloga bio je i direktor Generalnog zastupstva spomenute tvrtke u Beču. U razdoblju od 1992. do 1999. godine u dva mandata bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, u drugom mandatu i predsjednik Odbora za turizam Sabora Republike Hrvatske. Od 1992. do 1994. bio je zamjenik predsjednika Istarskog demokratskog sabora zaduženog za gospodarstvo i predsjednik Gospodarskog odbora IDS-a, od 1994. do 1999. član Malog Vijeća HSLS-a i direktor stranke te predsjednik Gospodarskog odbora HSLS-a.

Od 1999. do 2000. godine bio je ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, predsjednik Vijeća Hrvatske turističke zajednice, član Odbora za proračun i financije Svjetske turističke organizacije (WTO Committee on Bugdet and Finance) i član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju. Kao predstavnik Republike Hrvatske 1999. godine nominiran je za člana Izvršnog vijeća WTO-a.

Od svibnja 2013. do svibnja 2014. savjetnik je zastupnika u Europskom parlamentu, a od 2013. do 2015.g. predavač je i prodekan za međunarodne odnose na Visokoj poslovnoj školi "Manero" u Višnjanu; predavač je na Sveučilištu ''Libertas'' u Zagrebu te voditelj dislociranog studija Sveučilišta ''Libertas'' u Poreču. Gost je predavač na Veleučilištu ''Vern'' u Zagrebu i Fakultetu za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu u Opatiji.

Od siječnja do svibnja 2018. godine glavni je menadžer za strateško planiranje, EU fondove i upravljanje promocijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Tagovi: Ivan Herak, CSEBA, Gari Cappelli
PROČITAJ I OVO
Gorenje od kolovoza zaposlilo oko 800 radnika, a do kraja godine zaposlit će ih još 300
ZAPOŠLJAVANJE
Gorenje od kolovoza zaposlilo oko 800 radnika, a do kraja godine zaposlit će ih još 300
VELENJE - Gorenje, koje je u vlasništvu kineskog Hisensea, zaposlilo je oko 800 dodatnih radnika od sredine kolovoza zbog povećanih narudžbi, a do kraja godine bit će ih još oko 300. Među novim zaposlenicima nema agencijskih zaposlenika, objasnili su iz Gorenja.
Konzum daruje milju za Božić u izobilju
NAGRADE
Konzum daruje milju za Božić u izobilju
ZAGREB - U nagradnoj igri koja traje do 23. prosinca Konzum će nagraditi ukupno 500 dobitnika iznosima od 1.000 kuna te jednog dobitnika iznosom od 500.000 kuna.
Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila dug
DOBRA GODINA
Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila dug
LJUBLJANA - Prihodi Grupe Mercator u prvih devet mjeseci 2020. porasli su za 2,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 1,6 milijardi eura.
Cjepivo AstraZenece protiv korone zahtijeva dodatnu studiju
KRITIKE
Cjepivo AstraZenece protiv korone zahtijeva dodatnu studiju
LONDON - Cjepivo protiv covida-19 koje su razvili britanski laboratorij AstraZeneca i Sveučilište Oxford zahtijeva "dodatnu studiju", rekao je u četvrtak generalni direktor grupe nakon kritika na objavljene rezultate učinkovitosti.
Jysk Hrvatska ostvario rekordne rezultate
REKORDI
Jysk Hrvatska ostvario rekordne rezultate
ZAGREB - Trgovački lanac Jysk Hrvatska u poslovnoj 2019/2020 ostvario promet od 532,9 milijuna kuna i EBIT od 86,69 milijuna kuna, što je povećanje EBIT-a za 4,1 posto, u odnosu na prethodnu financijsku godinu, objavili su u četvrtak iz Jyska Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE