GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Irena Weber smijenjena zbog sukoba oko Konzuma

Irena Weber smijenjena zbog sukoba oko Konzuma
POZADINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2019 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice te ona prestaje obnašati tu funkciju, šturo su priopćili iz Fortenova grupe, a uslijedila je kurtoazna zahvala izvršnog direktora Grupe Fabrisa Peruška.

"Zahvaljujem gospođi Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji. Gospođa Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovu uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i uime svih ključnih dionika, iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu", naveo je Peruško.

Ipak, iza tih korporativnih fraza stoji, kako se može neslužbeno doznati, nekoliko mjeseci velikih nesuglasica između ova dva poznata lica Agrokora i Fortenove. Navodno se Peruško i Irena Weber nisu slagali oko razvojnih planova za maloprodaju, posebno za Konzum, pa će biti zanimljivo hoće li Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, još dugo ostati na svojoj funkciji nakon ove smjene. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, prvih dvoje ljudi kompanije nije se slagalo ni kad je riječ o odnosu Fortenova grupe prema dobavljačima te ulozi domaće industrije u njezinu lancu.

Prema informacijama iz drugih izvora, pak, Peruško i Weber razišli su se na strateškim i operativnim planovima za daljnje restrukturiranje Fortenove, a u trenutnoj konstelaciji vlasničkih odnosa, u kojima dominira ruski Sberbank, Upravni odbor stao je uz Peruška. Navodno je jedan član Upravnog odbora bio suzdržan, dok su svi ostali glasali za smjenu Irene Weber.

- Oni nisu funkcionirali kao tim prilično dugo. Jednako kao što su pozitivno 'kliknuli' na početku procesa i uspješno priveli kraju proces vjerovničke nagodbe, tako su kasnije, u sljedećoj fazi restrukturiranja, prestali dobro surađivati i dioničari nisu željeli da se to odrazi na rad kompanije - rekao nam je jedan od izvora upućen u trenutnu situaciju u Fortenova grupi.

Irena Weber bila je zamjenica izvršnog direktora i operativna direktorica, a prema svemu sudeći, Peruško više neće imati zamjenika ili zamjenicu. U Upravi Fortenove još je upražnjeno mjesto direktora za prehranu, uz postojeće izvršne direktore za maloprodaju i poljoprivredu. Vladi smo poslali upit hoće li Irenu Weber ostaviti na mjestu zamjenice izvanrednog povjerenika Agrokora jer još nema informacije da je Weber dala ostavku na mjesto, ali iz Banskih dvora nismo dobili odgovor.

Tagovi: Irena Weber, Agrokor, Konzum, Fortenova grupa, Slavko Ledić, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE