GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Irena Weber smijenjena zbog sukoba oko Konzuma

Irena Weber smijenjena zbog sukoba oko Konzuma
POZADINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2019 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice te ona prestaje obnašati tu funkciju, šturo su priopćili iz Fortenova grupe, a uslijedila je kurtoazna zahvala izvršnog direktora Grupe Fabrisa Peruška.

"Zahvaljujem gospođi Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji. Gospođa Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovu uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i uime svih ključnih dionika, iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu", naveo je Peruško.

Ipak, iza tih korporativnih fraza stoji, kako se može neslužbeno doznati, nekoliko mjeseci velikih nesuglasica između ova dva poznata lica Agrokora i Fortenove. Navodno se Peruško i Irena Weber nisu slagali oko razvojnih planova za maloprodaju, posebno za Konzum, pa će biti zanimljivo hoće li Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, još dugo ostati na svojoj funkciji nakon ove smjene. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, prvih dvoje ljudi kompanije nije se slagalo ni kad je riječ o odnosu Fortenova grupe prema dobavljačima te ulozi domaće industrije u njezinu lancu.

Prema informacijama iz drugih izvora, pak, Peruško i Weber razišli su se na strateškim i operativnim planovima za daljnje restrukturiranje Fortenove, a u trenutnoj konstelaciji vlasničkih odnosa, u kojima dominira ruski Sberbank, Upravni odbor stao je uz Peruška. Navodno je jedan član Upravnog odbora bio suzdržan, dok su svi ostali glasali za smjenu Irene Weber.

- Oni nisu funkcionirali kao tim prilično dugo. Jednako kao što su pozitivno 'kliknuli' na početku procesa i uspješno priveli kraju proces vjerovničke nagodbe, tako su kasnije, u sljedećoj fazi restrukturiranja, prestali dobro surađivati i dioničari nisu željeli da se to odrazi na rad kompanije - rekao nam je jedan od izvora upućen u trenutnu situaciju u Fortenova grupi.

Irena Weber bila je zamjenica izvršnog direktora i operativna direktorica, a prema svemu sudeći, Peruško više neće imati zamjenika ili zamjenicu. U Upravi Fortenove još je upražnjeno mjesto direktora za prehranu, uz postojeće izvršne direktore za maloprodaju i poljoprivredu. Vladi smo poslali upit hoće li Irenu Weber ostaviti na mjestu zamjenice izvanrednog povjerenika Agrokora jer još nema informacije da je Weber dala ostavku na mjesto, ali iz Banskih dvora nismo dobili odgovor.

Tagovi: Irena Weber, Agrokor, Konzum, Fortenova grupa, Slavko Ledić, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Gubici kineske avioindustrije gotovo pet milijardi dolara
ENORMNO
Gubici kineske avioindustrije gotovo pet milijardi dolara
PEKING - Kineska avioindustrija zabeležila je u drugom kvartalu gubitak od 4,89 milijardi dolara zbog posledica pandemije korona virusa.
Air Serbia obnavlja letove ka Azurnoj obali
LETOVI
Air Serbia obnavlja letove ka Azurnoj obali
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od 12. jula ponovo uspostaviti avio-saobraćaj na sezonskoj liniji Beograd – Nica.
HAC pokrenuo informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima koronavirusa
KAMPANJA
HAC pokrenuo informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima koronavirusa
ZAGREB - Hrvatske autoceste pokrenule su informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima pandemije koronavirusa.
Dalekovod sklopio nagodbu s Hetom; cinčaonicu preuzima češka Signum grupa
EPILOG
Dalekovod sklopio nagodbu s Hetom; cinčaonicu preuzima češka Signum grupa
ZAGREB - Dalekovod je u petak objavio da je s najvećim vjerovnikom iz predstečajne nagodbe - Heta Asset Resolution sklopio nagodbu o tri ugovora o leasingu, kojom regulira financijski dug od gotovo sto milijuna kuna, a kojom Heta preuzima cinčaonicu u Dugom Selu i prodaje je tvrtki NFS Cink, članici češke Signum grupe.
Stečaj Keruma: Zatražena deložacija Vladimira Šelebaja, deblokirane dionice Hajduka
IZVJEŠĆE
Stečaj Keruma: Zatražena deložacija Vladimira Šelebaja, deblokirane dionice Hajduka

SPLIT - U izvješću koje je podnijela stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. zatražena je deložacija zagrebačkog poduzetnika Vladimira Šelebaja iz stana u vlasništvu te tvrtke u Zadru, ali i obustava ovrhe nad dionicama NK Hajduka koje će ići u prodaju.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE