GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicijski fond KKR medijskim investicijama želi Sloveniju i Hrvatsku uvesti u "digitalnu eru"

Investicijski fond KKR medijskim investicijama želi Sloveniju i Hrvatsku uvesti u
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2017 / 11:50
Autor: ;i:3;s:10:
LJUBLJANA - Američki investicijski fond KKR putem svoje telekomunikacijske i medijske grupe United Group kani u Sloveniji i Hrvatskoj gdje je iskazao interes za Novu TV, preuzimanjima oba tržišta prilagoditi digitalnoj "revoluciji" i preseliti sadržaje i korisnike s klasičnih tv kanala na nove platforme, rekao je njihov predstavnik u petak.

"Već smo investirali 230 milijuna dolara za preuzimanje slovenskog Pro plusa i hrvatske Nove TV, a uložit ćemo i dodatna sredstva", kazao je u razgovoru za ljubljansko Delo od petka Ludo Brammens iz fonda KKR.

Dodao je da su kao investitor slične poduhvate već imali s pedesetak poduzeća u Europi, a očekuju uspjeh i na manjim tržištima poput Slovenije i Hrvatske.

"Omogućujemo pristup globalnoj mreži naših medijskih stručnjaka, možemo ponuditi sredstva, financije i odličnu mrežu ljudi", kazao je Brammens.

Slovenska produkcijska kuća Pro plus vlasnik je televizijskih postaja A-kanal i POP-TV, a KKR u Sloveniji već je vlasnik kabelskog operatera Telemach, pa su se u vezi s novim preuzimanjem pojavile rezerve regulatora za tržišno natjecanje zbog koncentracije kapitala i medijske dominacije na malom tržištu.

O svemu svoje konačno mišljenje nije dalo Ministarstvo kulture.

"Ako lokalni tv kanali žele konkurirati jakim novim platformama i sadržajima koje nude Netflix, Amazon tv ili Facebook, onda će trebati vrlo jakog partnera koji ima sredstva i potrebnu potporu za njihovu prilagodbu digitalnoj eri. Oni koji budu ostali na sadašnjoj ponudi bit će kroz pet godine u vrlo lošem položaju", kazao je Brammens.

United Group iskazao je zanimanje za preuzimanje NoveTV u Hrvatskoj i u četvrtak je najavio da će proučiti odluku Vijeća za elektroničke medije o odbacivanju njihove prijave. Istaknuo je da će ocijeniti je li odluka u skladu s europskim načelom vladavine prava i je li lokalno pravo primijenjeno na nediskriminirajući način.

Tagovi: investicijski fond KKR, Netflix, Amazon TV, Facebook, Nova TV
PROČITAJ I OVO
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ŠIRENJE
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ZAGREB - CIAK Grupa priopćila je kako je 3. ožujka finalizirala ugovor o preuzimanju Trgometala.
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju.
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
MARŽE
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
ANALIZA - Rezultati za 2020. godinu uključuju posljedice hrvatske turističke sezone koje izravno i neizravno utječu na mnoge hrvatske bluechipove.
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi
CJEPIVA
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi

LONDON - Europska unija zatražit će od Sjedinjenih Država da dozvole izvoz cjepiva AstraZenece kako bi nadomijestila vlastite nedostatke u opskrbi, objavio je u subotu Financial Times (FT).

Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
PORAZNO
Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
ZAGREB - Hrvatska je na začelju ljestvice zemalja Europske unije po udjelu žena na menadžerskim pozicijama, koje su i na razini Unije još uvijek daleko od ravnopravnosti s muškarcima, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE