GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicijski ciklus Imperial Riviere vrijedan 226,2 milijuna kuna

Investicijski ciklus Imperial Riviere vrijedan 226,2 milijuna kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 12:15
Autor: SEEbiz
RAB - Imperial Riviera je krajem 2019. godine započela do sada najveći investicijski ciklus u visini od 226,2 milijuna kuna.

Najznačajnija investicija odnosi se na, prošle godine kupljeni, hotel Valamar Parentino (ex Zagreb) u destinaciji Poreč, koji je prve ovogodišnje goste primio proteklog vikenda. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta, pored postojećih 230, izgrađeno je 99 novih smještajnih jedinica, tako da s 812 osnovnih ležajeva i pomoćne ležajeve, hotel može primiti više od 1.000 gostiju. Većina planiranih ulaganja u Valamar Parentino Hotel u visini od 113 milijuna kuna, realizirana su u ovoj godini.

Osim na smještaj, investicija se odnosi i na razvoj ostalih usluga. Maro sadržaji upotpunjeni su novim igralištem, proširen je bazenski kompleks koji uključuje relax pool za odrasle i dječji bazen, sunčalište sa novim bazenom od 200 m² te dva tobogana koji se spuštaju sa krova zgrade. Izgrađen je novi Oliva Grill Snack Bar te je proširen kapacitet glavnog restorana sa izvanrednim pogledom na more. Izgrađena je i pozornica za večernje programe, nova trafo stanica, nove šetnice i povećan je kapacitet parkirališta. Hotel će u sezoni zapošljavati oko 140 zaposlenika, a sa svojom ponudom i sadržajima prvenstveno je namijenjen obiteljima s djecom.

Druga najveća investicija Imperial Riviere odnosi se na destinaciju Makarska - drugu fazu preuređenja i repozicioniranja Valamar Meteor Hotela. Nakon prošlogodišnjeg uređenja 112 smještajnih jedinica, ovogodišnja investicija obuhvaća preuređenje preostalih 166 smještajnih jedinica, zone recepcije i lobija, izgradnju novog kompleksa vanjskih bazena, preuređenje zone unutarnjeg bazena i spa, implementacija Maro koncepta animacije, preuređenje zone sa dvoranom za sastanke te preuređenje ulaza i prilaza. Privremena obustava gradilišta od 25. ožujka koja je trajala otprilike mjesec dana je onemogućila pravovremeni završetak investicije i stavljanje hotela u funkciju, tako da će se radovi na preostalih 25% investicije nastaviti nakon turističke sezone.

U sklopu Valamar Meteor Hotela, uz samu šetnicu i plažu realizirana je investicija u novi objekt s ugostiteljskom ponudom, pod nazivom Trattoria La Pentola, koja je protekli tjedan počela sa radom. Ova investicija Imperial Riviere vrijedna je 4,7 milijuna kuna i u visokoj sezoni zapošljavat će oko 20 djelatnika. Novi ugostiteljski objekt raspolaže s oko 100 vanjskih sjedećih mjesta te 80 unutarnjih. Ovo je već četvrti La Pentola restoran u Hrvatskoj, brendiran u skladu s Valamarovim standardima, i prvi takav izvan Istre. Trattoria La Pentola spoj je mediteranskih okusa i talijanske kuhinje, a u svakodnevnoj ponudi nalazi se niz specijaliteta poput domaće tjestenine, pizze, morskih specijaliteta i mesnih delicija s roštilja.

U destinaciji Rab u Padova Premium Camping Resortu realizirana je treća faza investicijskog ciklusa u iznosu od 20,7 milijuna kuna, tako da ukupna ulaganja u ovaj kamp u sve tri faze tijekom zadnje tri godine iznose više od 60 milijuna kuna. Ove godine uređene su nove zone sa 55 novih luksuznih mobilnih kućica, a jedna zona je preuređena u zonu sa premium kamp parcelama i kompletnom infrastrukturom. Uređen je centralni parking, izgrađeno je multifunkcionalno sportsko igralište te je izvedena rekonstrukcija i dogradnja centralnog sanitarnog čvora uz dodatno hortikulturalno uređenje kampa, a sve prema premium camping standardima.

U San Marino Camping Resortu uređena je nova zona za smještaj 20 mobilnih kućica, a realizirani su i drugi manji investicijski projekti po objektima.

„Ovo je specifična godina za hrvatski turizam, a posebno za započete investicije, tako da svaki novi realizirani projekt u turizmu ove godine ima posebnu vrijednost. Zbog izvanrednih okolnosti morali smo privremeno obustaviti radove na svim investicijama, ali nismo odustali i uspjeli smo realizirati čak 90% naših planiranih ulagačkih aktivnosti. Sve ove investicije daju dodanu vrijednost turističkoj ponudi objekata Imperial Riviere, u sve tri destinacije“, ističe Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Tagovi: Imperial Riviera, Valamar Riviera, Valamar Meteor Hotel, Valamar Parentino, Vlado Miš, Valamar Zagreb, Padova Premium Camping resort by Valamar
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE