GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara

Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 13:18
Autor: SEEbiz
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.

Vital ima više od 763.000 akcija a Invej, koji sada drži nešto više od 69 procenata akcija, planira da kupi više od 236.000 akcija i postane jedini vlasnik.

Za svaku od akcija Vitala beogradski Invej ponudio je 1.030 dinara, isključivo u gotovom novcu.

Ponuda Inveja otvorena je danas, trajaće 21 dana i biti zatvorena 5. maja.

Invej navodi da nema nameru da menja osnovu delatnost Vitala i mesto njenog obavljanja a nastojaće da unapredi buduće poslovanje.

Dodaje se da realizovanje strateških planova Inveja neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravnih status radnika, uključujući i materijalni položaj zaposlenih.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti nad 458.000 akcija Inveja u Vitalu postoji upisano založno pravo, a sudska blokada je na 65.000 takvih akcija.

U gotovo 31 posto akcija Vitala koje Invej želi da kupi najveće pakete u rasponu od 1,3 do četiri posto ukupne emisije imaju Paralela, Biznis suport kompani, Trivit-Mlin, Enigma Internacional.

U vlasništvu fizičkih lica je 17,9 procenata emisije akcije Vitala, odnosno 137.000 akcija.

Tagovi: Invej, Vital, Beogradska berza
PROČITAJ I OVO
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
INOVACIJE
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
ZAGREB - Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovinici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati, piše u nedjelju Večernji list.
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
ANALITIČARI
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
PODGORICA - Najveći problem Air Montenegra (ToMontenegra) je što je u daleko lošijem položaju nego je bio Montenegro Airlines, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric u analizi koja je objavljena na regionalnom avio-portalu ZAMAaero.
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
LOŠ TREND
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
VRANJE - Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa Plam (ALFA), objavio je godišnji finansijski izveštaj za proteklu godinu tokom koje je nastavljen silazni trend poslovanja ove kompanije.
BioNTech ima velike planove u Singapuru
PLANOVI
BioNTech ima velike planove u Singapuru
BERLIN - Tvrtka BioNTech se svojim cjepivom protiv korone uzdigla u sam svjetski vrh - i financijski. Ali već razmišlja i o vremenu nakon ove pandemije i sprema golemu investiciju u Singapuru.
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
RAST
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
BEOGRAD - Kreativne industrije u Srbiji ostvarile su rast od 60 odsto tokom poslednjih šest godina, a i tokom pandemije zabeležile su rast od 3,6 odsto, saopšteno je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE