GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intersnack Adria investirao 33 milijuna kuna u skladište gotovih proizvoda u Hercegovcu

Intersnack Adria investirao 33 milijuna kuna u skladište gotovih proizvoda u Hercegovcu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 17:50
Autor: SEEbiz
HERCEGOVAC – Intersnack Adria, najveći otkupljivač industrijskog krumpira te vodeći hrvatski proizvođač slanih grickalica, svečano je otvorio novoizgrađeno skladište gotovih proizvoda u sklopu svojeg proizvodnog kompleksa u Hercegovcu.

Najnovijom investicijom u vrijednosti 33 milijuna kuna, sufinanciranom 50 posto iz fondova EU-a putem javnog natječaja, Intersnack Adria nastavlja širiti i modernizirati svoje proizvodne kapacitete, stavljajući poseban naglasak na još učinkovitiju regionalnu distribuciju i povećanje domaće proizvodnje.

Skladištem gotovih proizvoda Intersnack Adria zaokružuje višegodišnji proces unapređivanja tvorničkog kompleksa u koji je uloženo gotovo 70 milijuna kuna, a iz kompanije ističu da su u planu i daljnja širenja te potpuna modernizacija proizvodnog pogona.

„Investicijom u zgradu i opremu skladišta gotovih proizvoda ostvaren je sljedeći korak naše strategije razvoja proizvodnog kompleksa u Hercegovcu, s ciljem što uspješnije i kvalitetnije proizvodnje te snažnije regionalne prisutnosti i jačanja pozicije tržišnog lidera u segmentu slanih grickalica. S ulaganjem i daljnjim razvojem te modernizacijom tvornice nastavljamo i dalje. Intersnack Adria posljednjih je godina dokazao da se fondovima EU-a koristimo brzo i učinkovito te da i više nego uspješno opravdavamo i održavamo status vodećeg hrvatskog proizvođača slanih grickalica od 100 posto hrvatskog krumpira“, istaknuo je Ianko Krandarov, direktor Intersnacka Adria i Intersnacka Bugarska, te dodao kako je kompanija u 2021. ostvarila rast izvoza i prodaje na domaćem i inozemnom tržištu kao i značajne pozitivne pomake u poslovnim rezultatima u odnosu na 2020., unatoč veoma izazovnoj i neizvjesnoj prošloj godini, obilježenoj nastavkom pandemije i lošijim urodom krumpira.

Novo skladište gotovih proizvoda, kapaciteta više od 4700 paletnih mjesta, opremljeno je najsuvremenijim sustavom WMS (Warehouse Management System), poštujući najnaprednije standarde čuvanja i daljnje distribucije proizvoda koje potrošači na policama prepoznaju pod brendovima Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline. U skladištu će od sada biti skladišteni svi gotovi proizvodi za hrvatsko, ali i regionalno tržište. Iz kompanije ističu kako su upravo takve investicije važan preduvjet za daljnje širenje na tržištima regije, a donose iznimne koristi i lokalnoj zajednici.

„Novo skladište ima veliku važnost ne samo za kompaniju već i za lokalno stanovništvo. Zbog značajnog povećanja volumena, u tvornici u Hercegovcu povećali smo broj zaposlenika, i to za 10 posto u odnosu na 2020. godinu, te smo također povećali produktivnost“, istaknuo je Josip Cvetko, direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu.

„S našim kooperantima imamo iznimno dobru i dugogodišnju suradnju. Za nadolazeću sezonu ugovorili smo 10 posto više površina za uzgoj, a i u budućnosti očekujemo nastavak trenda povećavanja ugovorenih površina za otkup, s obzirom na naše planove razvoja i investicija. Naime, nastavit ćemo s ulaganjem u najmoderniju tehnologiju, opremu i procese proizvodnje i skladištenja, ali i u unapređivanje znanja i iskustva naših zaposlenika, jer želimo poticati razvoj lokalnog gospodarstva“, dodao je Cvetko.

Na svečanom otvorenju i u obilasku novog skladišta sudjelovali su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan.

„Intersnack Adria izvrsno pokazuje koliko su investicije u hrvatsku poljoprivredu važne, posebice kada je riječ o višemilijunskim ulaganjima koja osiguravaju rast i razvoj ne samo jedne kompanije već cijele regije. Vjerujem kako ćemo, zahvaljujući brojnim ulaganjima u modernizaciju i širenje kapaciteta, uskoro svjedočiti povećanju proizvodnje i distribucije hrvatskog čipsa na lokalnoj, ali i regionalnoj razini, što je velik uspjeh za hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu“, istaknuo je Marko Marušić, župan Bjelovarsko – bilogorske županije na svečanom otvorenju.

„Ministarstvo poljoprivrede uvijek će podupirati projekte koji, poput ovog, doprinose razvoju hrvatskog sela ali i gospodarskom razvoju čitave regije. Imamo na što biti ponosni – Intersnack Adria tržišni je lider u proizvodnji slanih grickalica, a sve to zahvaljujući trudu kooperanata koji su rasli zajedno s ovom tvornicom u Hercegovcu. Veseli me i činjenica da Intersnack Adria već planira daljnje investicije i projekte, čime samo utvrđuje svoj potencijal i regionalnu prisutnost“, izjavio je Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Intersnack Adria tržišni je lider u kategoriji slanih grickalica na hrvatskom tržištu. Najpoznatiji brendovi u portfelju kompanije su Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline. Čipi Čips je prvi i vodeći hrvatski čips, brend s tradicijom od 1977., proizveden od 100 posto hrvatskog krumpira. Zahvaljujući uspjehu kompanije i brenda Čipi Čips na hrvatskom tržištu, u tvornici u Hercegovcu od 2020. godine započela je proizvodnja međunarodnih brendova Chio čips i Pom Bär.

Tagovi: Intersnack Adria, Hercegovac, Josip Cvetko, Ianko Krandarov
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE