GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa: Rezultati prvog kvartala iznad očekivanja

Intereuropa: Rezultati prvog kvartala iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 09:02
Autor: SEEbiz / InterCapital
KOPER - Intereuropa je objavila svoje rezultate za prvi kvartal, prema kojima je prodaja dosegla 39,6 milijuna eura, povećavajući se za 3%.

Takav je rezultat 4% veći od plana. Što se tiče apsolutne vrijednosti, poslovna linija interkontinentalnog prometa zabilježila je najoštriji rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Segment kopnenog prijevoza ostvario je 20,2 milijuna eura prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Promatrajući prodaju po zemljama, Slovenija, koja čini 68% ukupne prodaje, primijetila je rast od 4% u odnosu na prethodnu godinu. Najveći relativni porast zabilježen je u Bosni i Hercegovini (+16 posto YoY). Gotovo sve tvrtke iz Grupe, osim podružnica u Ukrajini, Srbiji i Crnoj Gori premašile su planirane rezultate.

Na strani operativnih troškova, troškovi roba materijala i usluga dosegli su 29,1 mil. eura, što predstavlja rast od 4% na godišnjoj razini. U međuvremenu, troškovi rada ostali su relativno niski i iznosili su 7 milijuna eura.

U prvom tromjesečju 2021. EBITDA je iznosila 3,1 mil. eura, što je za 27% više od planiranog i za 3% međugodišnje. Takav rezultat stavlja EBITDA maržu na 7,9% (ravnopravno u odnosu na isto razdoblje prethodne godine). Operativna dobit dosegla je 1,49 milijuna eura, što predstavlja rast od 31% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U prvom tromjesečju 2021. tvrtka je prijavila neto dobit od 1,2 milijuna eura, što predstavlja rast od 129% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Takav rezultat donosi RoE na 3,8% (+0,8 p.p. godišnje).

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
PROMJENE
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Zara planira proširiti digitalnu platformu za prodaju, popravak i darivanje rabljene odjeće na još 14 europskih zemalja, hvatajući korak s procvatom tržišta na Starom kontinentu.
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ODLUKE
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ZAGREB - Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, točnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foodsa, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAPOŠLJAVANJE
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAGREB - Irska niskobudžetna aviokompanija zapošljava i dogodine uvodi nove linije
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
POSLOVI
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
ZAGREB- Institut IGH d.d izvijestio je da je 6. prosinca 2023. potpisao ugovor sa HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije.
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
AKVIZICIJE
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
SARAJEVO - ruštvo Badeco Adria je vlasnik kompanije D-Logistic d.o.o..
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE