GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa: Neto dobit u prvom kvartalu pala 23%

Intereuropa: Neto dobit u prvom kvartalu pala 23%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2023 / 07:07
Autor: SEEbiz
KOPER - Koncern Intereuropa u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 1,03 milijuna eura, 22 posto manje nego u istom razdoblju lani, a prihodi od prodaje manji su za jedan posto na godišnjoj razini, na 46,51 milijun eura. , stoji u nerevidiranom izvješću koje je logističar objavio na stranicama Ljubljanske burze.

Kako objašnjavaju u Intereuropi, unatoč značajnom međugodišnjem padu, dobit koncerna premašila je planirani iznos za 12 posto, dok su prihodi za planovima zaostali za četiri posto.

Operativna dobit grupe prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) od siječnja do kraja ožujka dosegla je 3,59 milijuna eura, zadržavši se tako na istoj razini kao u istom prošlogodišnjem razdoblju, te sletjela postotak iznad planova. U međuvremenu, operativna dobit (EBIT) bila je 15 posto manja u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosila je 1,70 milijuna eura, te premašila planove za 14 posto.

Uvjeti poslovanja postupno se smiruju u 2023. u odnosu na 2022., a postupno se smanjuju i problemi u opskrbnim lancima, unatoč usporavanju gospodarskog rasta u eurozoni u drugoj polovici prošle godine, popratili su objavu poslovnih rezultata. od strane Intereurope.

Podsjetili su i da se, prema prognozama međunarodnih institucija, očekuje postupno jačanje gospodarskog rasta Slovenije i njezinih trgovinskih partnera, kao i jačanje vanjske potražnje, no na uvjete poslovanja i dalje utječe neizvjesnost uzrokovana ratom u Ukrajini.

Koncern Intereuropa također je na tešku situaciju odgovorio ubrzanom realizacijom pojedinih razvojnih projekata te će iu poslovnoj 2023. godini nastaviti provoditi pojačane marketinške aktivnosti i pružati logističku podršku kupcima u cijelom opskrbnom lancu, priopćili su.

Matična Intereuropa u prvom je tromjesečju smanjila neto dobit za 23 posto na godišnjoj razini, na 831 milijun eura, a prihode od prodaje za tri posto, na 31,99 milijuna eura.

Nadzorni odbor danas se upoznao s poslovanjem u posljednja tri mjeseca, a podržao je i prijedlog za sazivanje glavne skupštine dioničara koja će se održati krajem lipnja.

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE