GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa: Neto dobit u prvom kvartalu pala 23%

Intereuropa: Neto dobit u prvom kvartalu pala 23%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2023 / 07:07
Autor: SEEbiz
KOPER - Koncern Intereuropa u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 1,03 milijuna eura, 22 posto manje nego u istom razdoblju lani, a prihodi od prodaje manji su za jedan posto na godišnjoj razini, na 46,51 milijun eura. , stoji u nerevidiranom izvješću koje je logističar objavio na stranicama Ljubljanske burze.

Kako objašnjavaju u Intereuropi, unatoč značajnom međugodišnjem padu, dobit koncerna premašila je planirani iznos za 12 posto, dok su prihodi za planovima zaostali za četiri posto.

Operativna dobit grupe prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) od siječnja do kraja ožujka dosegla je 3,59 milijuna eura, zadržavši se tako na istoj razini kao u istom prošlogodišnjem razdoblju, te sletjela postotak iznad planova. U međuvremenu, operativna dobit (EBIT) bila je 15 posto manja u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosila je 1,70 milijuna eura, te premašila planove za 14 posto.

Uvjeti poslovanja postupno se smiruju u 2023. u odnosu na 2022., a postupno se smanjuju i problemi u opskrbnim lancima, unatoč usporavanju gospodarskog rasta u eurozoni u drugoj polovici prošle godine, popratili su objavu poslovnih rezultata. od strane Intereurope.

Podsjetili su i da se, prema prognozama međunarodnih institucija, očekuje postupno jačanje gospodarskog rasta Slovenije i njezinih trgovinskih partnera, kao i jačanje vanjske potražnje, no na uvjete poslovanja i dalje utječe neizvjesnost uzrokovana ratom u Ukrajini.

Koncern Intereuropa također je na tešku situaciju odgovorio ubrzanom realizacijom pojedinih razvojnih projekata te će iu poslovnoj 2023. godini nastaviti provoditi pojačane marketinške aktivnosti i pružati logističku podršku kupcima u cijelom opskrbnom lancu, priopćili su.

Matična Intereuropa u prvom je tromjesečju smanjila neto dobit za 23 posto na godišnjoj razini, na 831 milijun eura, a prihode od prodaje za tri posto, na 31,99 milijuna eura.

Nadzorni odbor danas se upoznao s poslovanjem u posljednja tri mjeseca, a podržao je i prijedlog za sazivanje glavne skupštine dioničara koja će se održati krajem lipnja.

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije
PROČITAJ I OVO
HT preuzima natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreže od ENT Servisa
POTEZI
HT preuzima natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreže od ENT Servisa
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) nakon gotovo deset godina preuzima nazad tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreža od Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS), izvijestili su u petak iz HT-a, dodajući da je ta jedinica dio razvojne strategije HT-a te da je prijenos, zajedno sa zaposlenima, predviđen 1. siječnja 2024.
Wizz Air smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Wizz Air smanjio gubitak
BUDIMPEŠTA - Mađarski niskotarifni prijevoznik Wizz Air zabilježio je gubitak od 535,1 milijuna eura za poslovnu godinu koja je završila 31. ožujka, pokazuje izvješće o zaradi objavljeno u četvrtak.
Crnogorski Telekom: Cjelokupna dobit isplaćuje se kao dividenda
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom: Cjelokupna dobit isplaćuje se kao dividenda
PODGORICA - Kompletna neto dobit Crnogorskog Telekoma u prošloj godini, u iznosu od 2,35 miliona EUR, odnosno pet centi bruto po akciji, biće isplaćena akcionarima na ime dividende, odlučeno je na Skupštini dioničara.
Najpoznatije betting konferencije na svijetu
KLAĐENJE
Najpoznatije betting konferencije na svijetu
ANALIZA - U svijetu online klađenja i igara na sreću, konferencije predstavljaju neizostavan dio industrije, jer pružaju platformu za razmjenu znanja, poslovnih veza i najnovijih trendova.
NIS doneo rekordne rezultate kompanijama iz indeksne korpe Beleks15 u 2022.
ANALIZA
NIS doneo rekordne rezultate kompanijama iz indeksne korpe Beleks15 u 2022.
ANALIZA - Domaće kompanije u Srbiji, koje sačinjavaju repernu indeksnu korpu, Belex15, ostvarile su prošle godine rekordne poslovne rezultate, zahvaljujući Naftnoj industriji Srbije (NIS) koja je iza sebe ostavila najbolju godinu u istoriji, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE