GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa iduće godine planira blizu 200 milijuna eura prihoda

Intereuropa iduće godine planira blizu 200 milijuna eura prihoda
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2022 / 09:39
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzorni odbor Intereurope na današnjoj je sjednici usvojio poslovni i financijski plan koncerna za iduću godinu. Koncern Intereuropa planira povećati prihode od prodaje na 197,8 milijuna eura, a operativna dobit prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) trebala bi doseći 16,5 milijuna eura.

Kako je pojašnjeno na stranicama Ljubljanske burze, grupacija namjerava svoje aktivnosti u 2023. godini usmjeriti na učvršćivanje tržišne pozicije vodećeg pružatelja sveobuhvatnih logističkih usluga u Sloveniji i jugoistočnoj Europi.

Rast EBITDA-e omogućit će i novi skladišni kapaciteti u Beogradu i Rijeci, koji će biti u funkciji od početka studenoga, odnosno prosinca ove godine, navode iz tvrtke.

Za ulaganja u 2023. godini planiraju izdvojiti 10,6 milijuna eura, a zbog neizvjesne gospodarske situacije pomno će ispitati dinamiku planiranih ulaganja.

Osim ulaganja u logističku infrastrukturu i informacijsku tehnologiju, Intereuropa će ulagati iu kompetencije zaposlenika te daljnji razvoj kvalitetnih logističkih usluga, dodaju.

Koncern Intereuropa je u prvom polugodištu ove godine ostvario 98,3 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 16 posto više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je za 15 posto na 3,2 milijuna eura, objavila je tvrtka krajem kolovoza.

Sa 7,4 milijuna eura EBITDA grupe bila je šest posto viša nego u prvih šest mjeseci prošle godine i 13 posto iznad plana. Operativna dobit (EBIT) porasla je za 13 posto na 4,2 milijuna eura, što je 29 posto više od plana.

Grupacija je u šest mjeseci za ulaganja izdvojila 7,2 milijuna eura, od čega 4,5 milijuna eura za ulaganja u nekretnine i 2,7 milijuna eura za ulaganja u opremu i nematerijalnu imovinu. Najveći dio sredstava namijenjen je izgradnji spomenutog novog logističkog centra u Rijeci, Hrvatska.

Koncern, koji je u 87-postotnom vlasništvu državne Pošte Slovenije, krajem lipnja zapošljavao je 1370 ljudi, 26 više nego godinu dana ranije.

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE