GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institutu IGH tri nova ugovora vrijedna 12,3 milijuna kuna

Institutu IGH tri nova ugovora vrijedna 12,3 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2020 / 16:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH u četvrtak je izvijestio o tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca, čija je ukupna vrijednost oko 12,3 milijuna kuna.

"Institutu IGH su nakon provedenih postupka javne nabave dodijeljena tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca ukupne vrijednosti oko 12,3 milijuna kuna", navodi se u objavi putem Zagrebačke burze.

Kako se pojašnjava, riječ je o kompletnom nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od šest kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa.

Nova cesta u potpunosti će zaobići Turanj, naselje koje je dosad bilo izrazito prometno opterećeno, te će se spojiti na već izgrađeni most Korana, navode iz IGH, koji će se s partnerom obavljati nadzor nad izgradnjom, a vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,6 milijuna kuna.

Drugi ugovor je također za kompletan nadzor nad izgradnjom 3,2 kilometra duge obilaznice Belog Manastira, čime će se kvalitetnije riješiti smanjenje prometa, naročito tranzitnog, kroz sami centar Belog Manastira.

To je "iznimno bitno jer se očekuje da će se daljnjom izgradnjom autoceste koridora Vc upravo tranzitni promet dodatno naglasiti", ističu iz IGH.

Za tu tvrtku vrijednost ugovorenih poslova na projektu iznosi gotovo 3,4 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 22 mjeseca od uvođenja u posao.

Treći ugovor obuhvaća nadzor nad rekonstrukcijom nove kolničke konstrukcije državne ceste između naselja Normanci i općine Petrijevci, ukupne duljine nešto više od 17 kilometara.

Iz IGH kao posebnu zanimljivost u tom projektu izdvajaju predviđenu izgradnja 14 kilometara novih biciklističkih staza, uz rekonstrukciju i dogradnju devet kilometara pješačkih staza.

Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a IGH će provoditi kompletan nadzor, dok vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,3 milijuna kuna.

Iz Instituta IGH ujedno podsjećaju da su nedavno potpisali ugovor za nadzor i kontrolu kvalitete sanacije Krčkog mosta, u vrijednosti nešto više od milijun kuna.

"IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja", zaključuje se u objavi.

Tagovi: Institut IGH, građevinski sektor, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE