GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH zatvara svoju rusku podružnicu

Institut IGH zatvara svoju rusku podružnicu
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 17:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH u srijedu je izvijestio da je zatvara svoju podružnicu u Ruskoj Federaciji, dodavši da to neće imati utjecaj na daljnji plan poslovanja, a pozdravio je i sanaciju i preuzimanje Sberbanke, kao jedne od banaka u kojoj ima otvoren poslovni račun.

"Institut IGH donio je odluku o zatvaranju svoje podružnice u Ruskoj Federaciji. Zatvaranje podružnice neće imati utjecaj na daljnji plan poslovanja Društva", navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Brojne kompanije iz EU i SAD-a, iz naftnog, financijskog, industrijskog i drugih sektora, povlače se ruskog tržišta zbog sankcija koje je Zapad uveo Rusiji kao odgovor na invaziju na Ukrajinu.

Iz IGH još ističu da iako godinama imaju otvorene račune u nekoliko hrvatskih banaka i obavljaju redovite svakodnevne transakcije, pozdravljaju sanaciju i preuzimanje Sberbank Hrvatska d.d., kao jedne od banaka u kojoj Institut IGH ima otvoren poslovni račun te njezino preuzimanje od strane Hrvatske poštanske banke.

Time se, kako navode, ostvaruje redoviti nastavak rada banke prema svim svojim klijentima.

Jedinstveni sanacijski odbor donio je odluku u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik te banke postaje Hrvatska poštanska banka, koja je kupila podružnicu ruske državne banke za 71 milijun kuna.

Guverner Boris Vujčić istaknuo je u srijedu da je taj proces bilo moguće ostvariti samo tako da se banka hitno proda, inače bi išla u likvidaciju, a ta likvidacija bi značila isplatu osiguranih depozita, što je trošak veći od 3,8 milijardi kuna, a značilo bi i da bi velik dio depozita poduzeća i neosiguranih depozita također bio izgubljen.

Tagovi: Institut IGH, ruska pdoružnica, Rusija
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE