GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama, a tiče se nadzora izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora iznosi 4.328.574,00 kuna (bez PDV-a), a IGH će zajedno sa tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Naime, njezinom izgradnjom, u potpunosti će se rasteretiti središte grada Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada, te će se tako poboljšati kvaliteta života stanovnika, dok je duž nove obilaznice planirano otvaranje novih gospodarskih zona.

Prije ovog ugovora, Institut je ugovorio i tri dodatna projekta s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednog 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka-Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od milijun kuna.

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabrao nas je za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna.

I u konačnici, sedmi značajniji projekt za koji smo u posljednje vrijeme odabrani tiče se nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom, a koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o projektu koji se odnosi na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja.

Tagovi: Institut IGH, građevinski sektor, HŽ Infrastruktura, Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ULAGANJA
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ZAGREB - Predstavnici Europske komisije u petak su na izvanrednom sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potvrdili da ne postoje bilo kakve prepreke ili ograničenja za ulaganje bespovratnih sredstava u privatni sektor ako one vode ostvarivanju postavljenih ciljeva u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz HUP-a.
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PRODAJA
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PORTOROŽ – Operator i vlasnik slovenskih toplica Terme Čatež prodali su portorošku marinu japanskom kupcu, izvijestile su danas dnevne novine Delo i Primorske novice.
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZELENO SVJETLO
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZAGREB - Peruško: Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine.
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZRAČNI PRIJEVOZ
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZAGREB - U Hrvatskoj se početkom ljetnog reda letenja u ožujku i travnju ne očekuje znatniji zračni promet, njegovo intenziviranje moguće je tek krajem svibnja i u lipnju, što će prije svega ovisi o intenzitetu pandemije, procijepljenosti i mjerama ograničenja putovanja u pojedinim zemljama, istaknuto je u petak na online seminaru o zrakoplovnoj industriji.
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
PLANOVI
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
OPATIJA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak su izvijestili da se ubrzano pripremaju za početak nove sezone - danas se otvara opatijski Hotel Palace Bellevue, a bude li to moguće zbog epidemiološke situacije gotovo svi objekti LRH grupe trebali bi biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE