GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama, a tiče se nadzora izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora iznosi 4.328.574,00 kuna (bez PDV-a), a IGH će zajedno sa tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Naime, njezinom izgradnjom, u potpunosti će se rasteretiti središte grada Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada, te će se tako poboljšati kvaliteta života stanovnika, dok je duž nove obilaznice planirano otvaranje novih gospodarskih zona.

Prije ovog ugovora, Institut je ugovorio i tri dodatna projekta s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednog 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka-Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od milijun kuna.

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabrao nas je za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna.

I u konačnici, sedmi značajniji projekt za koji smo u posljednje vrijeme odabrani tiče se nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom, a koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o projektu koji se odnosi na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja.

Tagovi: Institut IGH, građevinski sektor, HŽ Infrastruktura, Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB – Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Kraša imenovana je nova članica Uprave Milena Vušak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE