GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama, a tiče se nadzora izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora iznosi 4.328.574,00 kuna (bez PDV-a), a IGH će zajedno sa tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Naime, njezinom izgradnjom, u potpunosti će se rasteretiti središte grada Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada, te će se tako poboljšati kvaliteta života stanovnika, dok je duž nove obilaznice planirano otvaranje novih gospodarskih zona.

Prije ovog ugovora, Institut je ugovorio i tri dodatna projekta s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednog 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka-Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od milijun kuna.

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabrao nas je za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna.

I u konačnici, sedmi značajniji projekt za koji smo u posljednje vrijeme odabrani tiče se nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom, a koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o projektu koji se odnosi na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja.

Tagovi: Institut IGH, građevinski sektor, HŽ Infrastruktura, Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
PRUGA
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
BEOGRAD - Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva, preko Vrbnice, do granice s Crnom Gorom, danas je potpisan u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i nfrastrukture Srbije.
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ODLIČAN POTEZ
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ZAGREB - Konzum i Zumići u suradnji s Hrvatskom udrugom pčelara Pčelinjak pokreću humanitarni projekt za spašavanje pčela.
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
VLAKOVI
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
ZAGREB - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. vrijedan nešto više od milijardu kuna, temeljem kojeg će se financirati nabava 21 elektromotornog vlaka za HŽ Putnički prijevoz iz EU Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., potpisan je u ponedjeljak.
Uplata dva minimalca za oko 10.000 preduzeća
MINIMALCI
Uplata dva minimalca za oko 10.000 preduzeća
BEOGRAD - Zaposlenima u 10.289 novosnovanih preduzeća u Srbiji danas treba da bude uplaćena pomoć iz bužeta od po 36.440 dinara za dve minimalne zarade od 60 odsto.
Sindikat PPDIV-a traži hitan sastanak s Plenkovićem zbog očuvanja proizvodnje u Kanfanaru
INICIJATIVE
Sindikat PPDIV-a traži hitan sastanak s Plenkovićem zbog očuvanja proizvodnje u Kanfanaru
ZAGREB - Sindikat PPDIV-a obratio se predsjedniku Vlade RH za održavanjem hitnog sastanka vezano uz očuvanje proizvodnje duhanskih proizvoda u Kanfanaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE