GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ingra: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 66,6%

Ingra: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 66,6%
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2021 / 20:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ingra je u prvom tromjesečju 2021. godine ostvarila neto dobit u iznosu od 5 milijuna kuna što je 66,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Ostvarena dobit posljedica je financijskih aktivnosti koje uključuju i prihod od zakupa Arene Zagreb. U usporedbi s prvim tromjesečjem 2020. godine, najznačajnije promjene vidljive su u kamatnim rashodima koji su smanjeni za približno 50% te troškovima osoblja koji su smanjeni za približno 30%, što je izravna posljedica postupaka restrukturiranja provedenih tijekom prethodne godine.

Neto financijski dug na dan 31. ožujka 2021. godine iznosi 310 milijuna kuna, što je za 6 milijuna kuna manje u odnosu na dan 31. prosinca 2020. godine. Tijekom prvog tromjesečja 2021. godine (kao niti tijekom prvog tromjesečja 2020. godine) nije bilo značajnog utjecaja jednokratnih usklada (dobitaka/gubitaka iz restrukturiranja) na rezultat razdoblja

Rezultat iz financijskih aktivnosti u prvom tromjesečju 2021. godine iznosi 9 milijuna kuna (2020. godina: 8 milijuna kuna) te se sastoji od:

zakupa Arene Zagreb u iznosu od 11 milijuna kuna, zbog primjene MSFI-jeva (2020. godina: 11 milijuna kuna);
neto pozitivnih tečajnih razlika u iznosu od 2 milijuna kuna (2020. godina: 5 milijuna kuna);
kamatnih rashoda u iznosu od 4 milijuna kuna (2020. godina: 8 milijuna kuna).

Troškovi osoblja u 2021. godini iznose 4 milijuna kuna te su manji za 2 milijuna kuna u odnosuna 2020. godinu.

Na dan 31. ožujka 2021. godine nije bilo značajnih promjena na stavkama imovine i obveza u odnosu na godišnje financijske izvještaje za 2020. godinu, pa time niti promjena u iznosima i rokovima dospijeća dugoročnih financijskih obveza.

Prosječan broj zaposlenih utvrđen kao prosjek stanja zaposlenih na dan 1.1. i krajem tromjesečja u 2021. godini: 61 (2020. godina: 82).

Potpisan je ugovor za izvođenje dijela građevinskih i montažerskih radova u okviru projekta „Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa – Vrboska i Stari Grad“. Početak radova očekuje se u drugom tromjesečju.

Tagovi: Ingra, građevinski sektor, Arena Zagreb
PROČITAJ I OVO
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE