GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ingra gotovo učetverostručila neto dobit u 2022.

Ingra gotovo učetverostručila neto dobit u 2022.
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 08:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ingra je prošle godine ostvarila 118 milijuna kuna neto dobiti, što je gotovo četiri puta više u odnosu na 2021. kad je ostvareno 30 milijuna zarade.

Ostvarena dobit posljedica je jednokratne transakcije refinanciranja jedine preostale kratkoročne financijske obveze te aktivnosti koje uključuju prihod od zakupa Arene Zagreb. Ukupan učinak transakcije refinanciranja na račun dobiti i gubitka iznosi približno 43 milijuna kuna, što je rezultat smanjenja financijskih obveza za 34 milijuna kuna te ukidanja rezerviranja za sudske sporove u iznosu od 9 milijuna kuna.

U 2022. godini ostvarena je EBITDA marža u iznosu od 121 milijun kuna (2021. godina: 29 milijuna kuna).

Prihodi od prodaje iznose 24 milijuna kuna i deset su milijuna veći u odnosu na godinu ranije. Povećanje ostalih poslovnih prihoda posljedica je opisane jednokratne transakcije refinanciranja kao i porasta prihoda od zakupa Arene Zagreb.

Prihodi od zakupa Arene Zagreb u 2022. godini iznose 89 milijuna kuna (2021. godina: 58 milijuna kuna). Povećanje prihoda od zakupa Arene Zagreb za 31 milijun kuna u odnosu na 2022. godinu posljedica je rasta godišnje stope inflacije za 2022. godinu.

Sukladno Ugovoru o zakupu Arene Zagreb, ugovorena zakupnina se indeksira za godišnju stopu inflacije, što uslijed primjene MSFI-jeva ima izravan utjecaj na vrednovanje Arene Zagreb u financijskim izvještajima.

Ostale značajne promjene u odnosu na isto razdoblje prethodne godine vidljive su u kamatnim rashodima koji su manji za približno 15%.

Financijske obveze na dan 31. prosinca 2022. godine iznose 258 milijuna kuna, što je za 53 milijuna kuna manje u odnosu na dan 31. prosinca 2021. godine

Tagovi: Ingra, poslovni rezultati, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE