GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indijsko-ruski joint venture započinje proizvodnju kalašnjikova za indijsku vojsku

Indijsko-ruski joint venture započinje proizvodnju kalašnjikova za indijsku vojsku
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 10:53
Autor: SEEbiz
NEW DELHI - Indo-Russian Rifles Private Limited, joint venture između Rusije i Indije, registriran i smješten u Indiji, čiji su osnivači s ruske strane Rosoboronexport i Kalashnikov koncern (obje su podružnice Rostec State Corporation), započeo je s proizvodnjom jurišnih pušaka kalašnjikov.

"Rusiju i Indiju povezuju snažni partnerski odnosi. Vojno-tehnička suradnja dviju zemalja rezultirala je izgradnjom zajedničkog poduzeća Indo-Russian Rifles Private Limited. Pokretanjem serijske proizvodnje jurišnih pušaka Kalašnjikov AK-203, visoka -kvalitetno, praktično i moderno malokalibarsko oružje počet će ulaziti u službu indijskih obrambenih i agencija za provođenje zakona. Model kombinira izvrsnu ergonomiju, prilagodljivost različitim strijelcima i značajke visokih performansi, jedna je od najboljih jurišnih pušaka na svijetu," rekao je Sergey Chemezov, generalni direktor Rosteca.

Zajedničko ulaganje planira osigurati 100% lokalizaciju proizvodnje pušaka AK-203 u Indiji. U budućnosti, tvrtka bi također mogla povećati proizvodnju i unaprijediti svoje proizvodne pogone za proizvodnju naprednih pušaka temeljenih na platformi jurišne puške Kalašnjikov.

"Korwa Ordnance Factory proizvela je prvu seriju jurišnih pušaka Kalašnjikov AK-203 kalibra 7,62 mm. Uskoro se očekuje početak isporuka indijskoj vojsci. U isto vrijeme, kapacitet tvornice omogućuje potpuno opremiti osoblje drugih agencija za provođenje zakona u Indiji jurišnim puškama AK-203, koje su zbog svoje visoke prilagodljivosti prikladne za različite operatere. Osim toga, zajedničko ulaganje moći će izvoziti svoje proizvode u treće zemlje," rekao je Alexander Mikheev, generalni direktor Rosoboronexporta.

Indo-Russian Rifles Private Limited u potpunosti se pridržava inicijative indijske vlade Made in India i DAP 2020. Indija je tako postala prva zemlja koja je počela proizvoditi jurišne puške serije AK-200 svjetski poznate marke.

Automatske puške serije AK-200 zadržale su sve prednosti tradicionalne sheme AK: pouzdanost, izdržljivost i jednostavnost održavanja. Istovremeno, u potpunosti zadovoljavaju najnovije zahtjeve za vatreno oružje u svijetu u pogledu ergonomije i mogućnosti ugradnje visokotehnološke dodatne opreme.

Rusija i Indija nastavljaju s provedbom projekata vojno-tehničke suradnje. Njihovi sadašnji i budući programi maksimalno su usmjereni na tehnološku suradnju, uključujući i na temelju zajedničkih ulaganja, u formatu licencirane proizvodnje i zajedničkih projekata istraživanja i razvoja. Rosoboronexport ima za cilj suradnju u uvjetima prijenosa tehnologije koje je predložila indijska strana iu skladu s inicijativom Make in India.

Tagovi: Indo-Russian Rifles Private Limited, Rosoboronexport, indijska vojskakalašnjikov
PROČITAJ I OVO
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
OŠTAR PAD
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
KOPENHAGEN - Dionice Carlsberga bile su u petak na putu najvećeg pada u jednom danu u više od četiri godine.
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
NA VRHU
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
ZAGREB - Poduzetnici iz područja trgovine i prerađivačke industrije u prošloj su godini ostvarili najveće prihode i rashode te neto dobit, a to su i djelatnosti koje su imale najveći broj zaposlenih, pokazuju podaci iz analize Financijske agencije (Fina).
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
KONTROLA
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na svojim internet stranicama, u rubrici odluke, objavila i odluku kojom je dopuštenom na prvoj razini ocijenjena i koncentracija u kojoj će slovenska Perutnina Ptuj steći kontrolu nad tvrtkom Toni, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, a koja se bavi otkupom, sušenjem i skladištenjem žitarica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE