GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca

Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 14:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Nagradu Zlatna bilanca Financijska agencija (Fina) već dvanaestu godinu zaredom dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinim djelatnostima prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti.

Dodjela nagrada ove se godine prvi puta održala digitalno, putem live video streaminga na Fininom youtube kanalu.

Od 136.260 poduzetnika koji su predali financijsko izvješće temeljem Finine metodologije, a u uži izbor je odabrano njih 2,9 posto, odnosno njih 4.008, od čega 178 mikro, 2.582 malih, 1.005 srednjih i 243 velikih poduzetnika.

Uz Importanne Resort Zlatne bilance su dobili tvrtka Ugor iz Rijeke kao najuspješniji poduzetnik u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, Radlovac iz Orahovice u rudarstvu i vađenju, HS Produkt u prerađivačkoj industriji, HEP Proizvodnja u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija te Jadranska vrata iz Rijeke u prijevozu i skladištenju.

Najuspješniji trgovac je H&M, najuspješniji građevinar Iver iz Čepina, a Spectra-media iz Zagreba u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša.

Tvrtka Zagrebinspekt je najuspješniji poduzetnik u djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, a Zlatnu bilancu u djelatnosti informacija i komunikacija je dobio Microsoft Hrvatska.

Fina je ove godine dodijelila i četiri nove nagrade.

Dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg novog poduzetnika u 2019. je MV Reconnect iz Karlovca. .

Zlatna bilanca za najuspješniji dugovječnog poduzetnika pripala je Atlantic grupi, najveći poduzetnik po ukupnom prihodu u 2019 je Ina, dok je najuspješnija banka u 2019. godini Privredna banka Zagreb (PBZ).

Marić: U 2019. gospodarstvo ostvarilo sjajne rezultate

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je istaknuo kako je u 2019. hrvatsko poduzetništvo i gospodarstvo ostvarilo sjajne rezultate.

Uz rast BDP-a na godišnjoj razini, zabilježeni su rast zaposlenosti, rast prihoda, rast izvoza, dobiti, investicija, plaća, kazao je te dodao kako ti podaci pokazuju da je hrvatsko gospodarstvo snažno.

No okolnosti koje su nastupile ove godine, pandemija korona virusa, pred nas sve skupa stavlja jedan dodatni pritisak ali i izazov, rekao je Marić.

Ove godine, kako je dodao, svi smo fokusirani na koji način što lakše, brže i bezbolnije prebroditi krizu.

Ponovio je kako je Vlada od početka pokazala da se s njom krizom hvata u koštac na odgovoran adekvatan i pravovremen način.

Do sada je, kako je naveo, isplaćeno više od sedam milijardi kuna izravnih potpora za isplatu dijela plaća za očuvanje radnih mjesta.

No ono što predstoji su neki novi i dodati izazovi, kazao je. Očekivanja za ovu godinu su pad gospodarske aktivnosti, dok se u idućoj godini očekuje rast no ne toliki da bi kompenzirao ovaj pad, rekao je.

"Na nama je da zajedničkim snagama iznađemo način da taj oporavak i faza oporavka bude što kraća, što brža i bezbolnija", poručio je Marić napominjući kako kriza može biti i šansa za jednu čistu i pravu transformaciju hrvatskog gospodarstva.

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović je kazao kako je 2019. bila izvrsna godina, odnosno rekordna godina poslovanja hrvatskog gospodarstva.

"Možemo reći da je hrvatsko gospodarstvo raslo preko 10 posto u ukupnim prihodima, da je rasla dobit poduzeća nešto manje od šest posto, rasle su vrlo snažno investicije u materijalnu i nematerijalnu imovinu, 15 posto, a izvoz je rastao preko šest posto", rekao je te dodao kako Fina od 2002. prati pokazatelje zaposlenosti poduzetnika i može se reći da su lani zapošljavali najveći broj zaposlenika, gotovo 970 tisuća.

Tagovi: Importanne Resort, Zlatna bilanca, Financijska agencija
PROČITAJ I OVO
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
PLANOVI
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
ZAGREB - Državni tajnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je u petak da vlada planira zadržati proizvodnju i radna mjesta u kutinskoj Petrokemiji te modernizirati sustav proizvodnje, istaknuvši da ima dovoljno mineralnog gnojiva za provedbu proljetne sjetve.
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
DOKAPITALIZACIJA
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAKUP
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAGREB - Tvrtka kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE