GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku

Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 14:29
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.

Tvrtka također nastavlja s provedbom višemilijunske građevinske investicije ulaganja u proširenje smještajnih kapaciteta svojih hotela u Dubrovniku.

Importanne grupa zapošljava gotovo 400 djelatnika u svojim tvrtkama koje posluju u sektoru trgovine i turizma, a uključuju Importanne Resort u Dubrovniku, te Importanne Centar, Galleria Business Center i restoran Centro u Zagrebu.

Obustava svih poslovnih aktivnosti poput zatvaranja shopping centara i hotela će imati izravan utjecaj na kompletan izostanak prihoda u narednom razdoblju, dok će pad rezervacija u hotelima drastično smanjiti prihode kroz cijelu turističku sezonu. Trend otkazivanja postojećih rezervacija, te izostanak ulaza novih rezervacija ukazuje kako bi se kriza mogla produljiti. Uprava procjenjuje kako će pad prihoda na razini godine biti veći od 100 milijuna kuna, što na razini godine za grupu predstavlja pad prihoda od 70%.

Utjecaj na dubrovački turizam u špici sezone

Importanne grupa je zabrinuta trendom globalne ekonomske paralize koja, osim što utječe na izostanak potražnje za putovanjima, također urušava i dostupnost proizvoda, što za dubrovački turizam znači smanjenu dostupnost broja avio sjedala koje će se odraziti i u razdoblju nakon završetka zdravstvene krize.

„Kriza u padu potražnje za putovanjima traje već više od mjesec dana, a najgore tek slijedi jer većina zrakoplovnih kompanija tek početkom travnja ulazi u režim potpune obustave letova. Mnoge zrakoplovne kompanije su najavila provedbu kriznih mjera konsolidacije, koje uz masovna otpuštanja i prizemljenja zrakoplova uključuju i smanjenje broja dostupnih sjedala. Obzirom na dubinu i nepredvidljivost ove zdravstvene krize, procjenjujemo kako je izgledno da će aviokompanije u opticaj do ljeta staviti tek dio svojih inače normalnih kapaciteta, što će se u velikoj mjeri odraziti na Dubrovnik kao aviodestinaciju, ne samo tijekom proljetnih mjeseci, već i u samoj špici sezone“, komentira dr. Ciril Zovko, predsjednik Uprave i vlasnik Importanne Grupe.

Nastavak investicija
Importanne Resort nastavlja sa investicijom u proširenje smještajnih kapaciteta čime će svoje kapacitete povećati preko 15%.

Podrška kriznim mjerama Vlade i potpora dubrovačkom Caritasu

„Pozdravljamo odluku Vlade o kriznim mjerama za očuvanje gospodarstva, te ćemo kao odgovoran poslodavac partner u našem dijelu pokušati maksimalno doprinijeti stabilizaciji, prije svega kroz očuvanje radnih mjesta u Importanne grupi. Kvalitetan radnik je ključ uspjeha za tvrtku, a kriza će s vremenom proći“, zaključuje dr. Zovko, te nadodaje kako njegovi zaposlenici nastavljaju provedbu projekta rebrandiranja hotelskog lanca Importanne Resorta u Dubrovniku u sklopu kojeg posluju pet vrhunskih hotela visoke kategorije i koji godinama osvajaju nagrade i priznanja za kvalitetu.

Importanne Resort je ovih dana dubrovačkom Caritasu donirao zalihe hrane i ostale potrepštine poput posteljina, jastuka i prekrivača. Iste potrepštine su osigurane i za novo zaposlene sezonske radnike, koji radi nastalih okolnosti nisu u mogućnosti ići svojim kućama, te borave u Importanne Resortu.

Tagovi: Importanne Grupa, Ciril Zovko, Importanne Resort u Dubrovniku, Importanne Centar, Galleria Business Center, restoran Centro, Dubrovnik, hrvatski turizam, koronavirus u Hrvatskoj,
PROČITAJ I OVO
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
SAD-KINA
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
WASHINGTON - Trumpova administracija zabranjuje kineskim putničkim avioprijevoznicima let za redovite letove prema SAD-u počevši kasnije ovog mjeseca, što povećava pritisak na Kinu, koja američkim prijevoznicima nije omogućila nastavak letova prema Kini.
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
DIVIDENDA
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
BEOGRAD - Skupština akcionara beogradskog Messer Tehnogasa (TGAS), održana 29. maja, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i onu o raspodeli dobiti
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
IZVOZ
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
VRBAS - Industriji mesa Carnex ponovo je dozvoljen izvoz na tržište Rusije i ta odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije - Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, saopštila je danas ta kompanija.
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
RADNIČKA PRAVA
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
ZAGREB - Uprava Hrvatskog Telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika potpisali su novi kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. i vrijedi iduće dvije godine te donosi više pogodnosti za zaposlene, izvijestili su u srijedu iz HT-a.
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom
AERODROM
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom

SARAJEVO - Niskobudžetni zračni prijevoznik WizzAir obnovio je u srijedu svoje letove iz Sarajeva, a dan ranije učinio je to i iz Tuzle, čime je nakon ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije ponovo uspostavljen civilni zračni promet iz Bosne i Hercegovine.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE