GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku

Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 14:29
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.

Tvrtka također nastavlja s provedbom višemilijunske građevinske investicije ulaganja u proširenje smještajnih kapaciteta svojih hotela u Dubrovniku.

Importanne grupa zapošljava gotovo 400 djelatnika u svojim tvrtkama koje posluju u sektoru trgovine i turizma, a uključuju Importanne Resort u Dubrovniku, te Importanne Centar, Galleria Business Center i restoran Centro u Zagrebu.

Obustava svih poslovnih aktivnosti poput zatvaranja shopping centara i hotela će imati izravan utjecaj na kompletan izostanak prihoda u narednom razdoblju, dok će pad rezervacija u hotelima drastično smanjiti prihode kroz cijelu turističku sezonu. Trend otkazivanja postojećih rezervacija, te izostanak ulaza novih rezervacija ukazuje kako bi se kriza mogla produljiti. Uprava procjenjuje kako će pad prihoda na razini godine biti veći od 100 milijuna kuna, što na razini godine za grupu predstavlja pad prihoda od 70%.

Utjecaj na dubrovački turizam u špici sezone

Importanne grupa je zabrinuta trendom globalne ekonomske paralize koja, osim što utječe na izostanak potražnje za putovanjima, također urušava i dostupnost proizvoda, što za dubrovački turizam znači smanjenu dostupnost broja avio sjedala koje će se odraziti i u razdoblju nakon završetka zdravstvene krize.

„Kriza u padu potražnje za putovanjima traje već više od mjesec dana, a najgore tek slijedi jer većina zrakoplovnih kompanija tek početkom travnja ulazi u režim potpune obustave letova. Mnoge zrakoplovne kompanije su najavila provedbu kriznih mjera konsolidacije, koje uz masovna otpuštanja i prizemljenja zrakoplova uključuju i smanjenje broja dostupnih sjedala. Obzirom na dubinu i nepredvidljivost ove zdravstvene krize, procjenjujemo kako je izgledno da će aviokompanije u opticaj do ljeta staviti tek dio svojih inače normalnih kapaciteta, što će se u velikoj mjeri odraziti na Dubrovnik kao aviodestinaciju, ne samo tijekom proljetnih mjeseci, već i u samoj špici sezone“, komentira dr. Ciril Zovko, predsjednik Uprave i vlasnik Importanne Grupe.

Nastavak investicija
Importanne Resort nastavlja sa investicijom u proširenje smještajnih kapaciteta čime će svoje kapacitete povećati preko 15%.

Podrška kriznim mjerama Vlade i potpora dubrovačkom Caritasu

„Pozdravljamo odluku Vlade o kriznim mjerama za očuvanje gospodarstva, te ćemo kao odgovoran poslodavac partner u našem dijelu pokušati maksimalno doprinijeti stabilizaciji, prije svega kroz očuvanje radnih mjesta u Importanne grupi. Kvalitetan radnik je ključ uspjeha za tvrtku, a kriza će s vremenom proći“, zaključuje dr. Zovko, te nadodaje kako njegovi zaposlenici nastavljaju provedbu projekta rebrandiranja hotelskog lanca Importanne Resorta u Dubrovniku u sklopu kojeg posluju pet vrhunskih hotela visoke kategorije i koji godinama osvajaju nagrade i priznanja za kvalitetu.

Importanne Resort je ovih dana dubrovačkom Caritasu donirao zalihe hrane i ostale potrepštine poput posteljina, jastuka i prekrivača. Iste potrepštine su osigurane i za novo zaposlene sezonske radnike, koji radi nastalih okolnosti nisu u mogućnosti ići svojim kućama, te borave u Importanne Resortu.

Tagovi: Importanne Grupa, Ciril Zovko, Importanne Resort u Dubrovniku, Importanne Centar, Galleria Business Center, restoran Centro, Dubrovnik, hrvatski turizam, koronavirus u Hrvatskoj,
PROČITAJ I OVO
Oporavak prometa u Luci Rotterdam
LUKE
Oporavak prometa u Luci Rotterdam
ROTTERDAM - Obujam pretovarenog tereta u luci Rotterdam oporavio se u trećem tromjesečju nakon dubokog pada uzrokovanog pandemijom koronavirusa u prvoj polovini godine, objavile su u srijedu lučke vlasti.
Obje Amerike podižu prodaju Nestléa
RAST
Obje Amerike podižu prodaju Nestléa
VEVEY - Nestlé je objavio rezultate prodaje za prvih devet mjeseci u 2020. godini. Zabilježen je organski rast od 3,5 %, sa stvarnim internim rastom (RIG) od 3,3 % i cijenama od 0,2%.
Zbog duga obustavljena isporuka lijeka važnog za hematološke bolesnike
PORAZNO
Zbog duga obustavljena isporuka lijeka važnog za hematološke bolesnike
ZAGREB - Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) upozorila je u srijedu kako su dobili informaciju da veledrogerija Medika zbog dugova bolnica za lijekove do daljnjega neće isporučivati lijek ibrutinib, koji koristi značajni broj hematoloških bolesnika.
Njemačka ulaže 500 milijuna eura u sustav ventilacije zbog koronavirusa
ULAGANJA
Njemačka ulaže 500 milijuna eura u sustav ventilacije zbog koronavirusa
BERLIN - Njemačka vlada će investirati 500 milijuna eura u poboljšanje sustava ventilacije u javnim zgradama kako bi spriječila širenje koronavirusa.
Rekordan bonus za zaposlenike JYSK-a u Hrvatskoj
BONUSI
Rekordan bonus za zaposlenike JYSK-a u Hrvatskoj
ZAGREB – Da je financijska godina 2019./20. za JYSK bila uspješna svakako mogu posvjedočiti njegovi zaposlenici u trgovinama širom Hrvatske kojima je na razini godine u prosjeku isplaćen bonus veći za gotovo 10% u odnosu na godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE