GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Impol TLM će proizvoditi aluminijske dijelove za Ferrari, Audi i Mercedes

Impol TLM će proizvoditi aluminijske dijelove za Ferrari, Audi i Mercedes
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2018 / 22:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ŠIBENIK - Nakon što je točno prije tri godine proglašen stečaj nad tvrtkom TLM Aluminium, predviđalo se da će to biti kraj valjane aluminijske industrije u Šibeniku s tradicijom dugom pola stoljeća. Međutim, pojavili su se Slovenci i spasili pogon Valjaonice i Ljevaonice posrnulog šibenskog aluminijaša koji je zadnja dva desetljeća grcao u gubicima.

Četiri mjeseca nakon proglašenja stečaja, u TLM Aluminium je 'ušla' Impol Grupa – aluminijski div iz Slovenske Bistrice koja je u ožujku 2016. godine uzela u najam pokretnine i nekretnine TLM Aluminiuma. Slovenci su potom u Hrvatskoj registrirali novoosnovanu tvrtku pod imenom Impol TLM d.o.o. Šibenik koja je odmah pokrenula proizvodnju valjanih aluminijskih proizvoda i s burze rada vratila 208 radnika, piše Jutarnji list.

Ambiciozna Impol Grupa postala je, pak, vlasnikom šibenskog aluminijaša u stečaju 31. listopada 2017. godine, kupivši ga na četvrtoj javnoj dražbi Trgovačkog suda u Zadru za 73,3 milijuna kuna. Za to vrijeme proizvodnja je stalno rasla, kao i broj djelatnika, pa danas Impol TLM zapošljava čak 420 radnika u pogonima Valjaonice i Ljevaonice s prosječno neto plaćom od 1184 eura.

- Ovu 2018. godinu završit ćemo s 82 tisuće tona proizvedenih i isporučenih proizvoda vrijednih 142 milijuna eura, od gotovih aluminijskih proizvoda do poluproizvoda. U odnosu na prošlu godinu u kojoj smo proizveli 71 tisuću tonu različitih artikala vrijednih 123 milijuna eura, ove godine bilježimo porast proizvodnje od 15 posto. Manji dio proizvodnje ide na daljnju preradu u matičnu tvornicu Impol Grupe u Slovenskoj Bistrici, a veći dio plasiramo na hrvatsko i europsko tržište, a od svibnja značajni dio proizvodnje odlazi i na tržište SAD-a. Ovako postignutom porastu proizvodnje ponajprije je doprinijela realizacija investicija Impol Grupe s ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta u pogonu Tople Valjaonice, kao i povećanje produktivnosti i kvalitete u svim fazama proizvodnog procesa – kazao je Šime Bukić, rukovoditelj proizvodnje Impol TLM-a d.o.o. Šibenik.

Šime Bukić ističe kako su u tijeku završni radovi na instalaciji novog stroja za proizvodnju limova i traka, a koji će produktivnošću, kvalitetom i proizvodnim mogućnostima nadmašiti sve postojeće strojeve u pogonu Valjaonice.

- Stavljanjem u funkciju ovom novog stroja već početkom iduće godine krenut ćemo s najavljivanom proizvodnjom aluminijskih dijelova za automobilsku industriju, odnosno za potrebe svjetskih automobilskih divova poput Ferrarija, Audija i Mercedesa, što je jedan od strateških ciljeva Impol TLM.a do 2025. godine – zaključio je Bukić.

Nina Potočnik, voditeljica službe za odnose s javnošću Impol Grupe i direktorica tvrtke Kadring iz njezina sastava iznijela nam je podatak kako je u modernizaciju proizvodnje šibenskog Impol TLM-a u dvije godine uloženo više od sto milijuna kuna.

- Šibenski Impol s proizvedenom robom u 2018. godini vrijednom 142 milijuna eura, već je ostvario petinu ukupnog prometa proizvodnje Impol Grupe s tvornicama u Slovenskoj Bistrici i Sevojnu. U ove tri tvornice planiramo povećati godišnju proizvodnju na 405 tisuća tona proizvoda i doseći promet od milijardu eura godišnje. U tom cilju u idućem sedmogodišnjem razdoblju u financiranje proizvodnje u tri naše tvornice investirat će se oko 400 milijuna eura, od čega 180 milijuna eura u nova postrojenja ljevaonice i modernizaciju valjaonice šibenskog Impol TLM-a. U sklopu dosadašnjih investicija, u ovoj šibenskoj tvornici, već u siječnju iduće godine kreće proizvodnja aluminijskih dijelova za potrebe aluminijske industrije, odnosno do premještanja dijela proizvodnje iz matične tvornice, a temeljem poslovnim ugovora koje već duže vrijeme Impol Grupa ima s Audijem i Ferrarijem – kazala nam je Nina Potočnik.

Tagovi: Impol TLM, Ferrari, Audi, Mercedes, Impol, Nina Potočnik, Šime Bukić
PROČITAJ I OVO
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
PREMIJER
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
ZAGREB - "Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru", rekao je Plenković.
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
POTRAŽNJA
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
LONDON - Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
DOZVOLA
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
SEATTLE - Boeingov zrakoplov 737 MAX dobit će u sljedećem tjednu dozvolu za let u Europi, najavio je u utorak čelnik europskog regulatora, signaliziravši kraj sigurnosnih provjera nakon dvije teške nesreće.
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
MOSKVA - Drugo rusko cjepivo protiv covida-19 učinkovito je sto posto, objavio je regulator za zdravstvo Rospotrebnadzor na temelju rezultata kliničkih ispitivanja, javlja u utorak ruska novinska agencija TASS.
Bjelin u Ogulinu gradi najveću svjetsku tvornicu drvenih podnih obloga
INVESTICIJE
Bjelin u Ogulinu gradi najveću svjetsku tvornicu drvenih podnih obloga
ZAGREB -  Do trenutka kada Ogulin 2 u potpunosti uđe u pogon 2027. godine, bit će najveća svjetska tvornica drvenih podova s proizvodnim kapacitetom većim od 20 milijuna četvornih metara podnih obloga godišnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE