GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Impol dao najpovoljniju ponudu za TLM

Impol dao najpovoljniju ponudu za TLM
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2017 / 16:27
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Slovenski Impol odnosno njegova tvrtka registrirana u Hrvatskoj Impol-TLM u četvrtom je krugu javne dražbe za kupnju šibenskog TLM Aluminiuma u stečaju dala najpovoljniju ponudu od 73,3 milijuna kuna, potvrdio je Trgovački sud u Zadru koji je u srijedu objavio rješenje kojim se nekretnine i pokretnine TLM-a dosuđuju Impol-TLM-u.

Tako će nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi te nakon uplate poreznih davanja slovenski Impol postati novi vlasnik šibenske tvornice aluminija, čija se imovina u stečaju prodavala kao gospodarska odnosno prostorno-tehnološka cjelina.

Cjelokupna imovina TLM-a koja je procijenjena na gotovo 754 milijuna kuna prodavala se putem javne dražbe, no na prve tri dražbe nije bilo zainteresiranih te je početkom kolovoza oglašena je i četvrta i to po početnoj cijeni od jedne kune.

Četvrta elektronička javna dražba počela je 9. kolovoza, a završila 31. listopada u ponoć.

Financijska agencija (Fina) je 7. studenoga sudu dostavila izvještaj o provedenoj elektroničkoj dražbi te obavijestila da je za nekretnine i pokretnine TLM Aluminiuma "najviši iznos valjane ponude za kupnju predmetnih nekretnina i pokretnina dao ponuditelj Impol-TLM d.o.o. i to u iznosu 73,3 milijuna kuna.

Prema današnjem rješenju Trgovačkog suda, na četvrtu su javnu dražbu stigle dvije ponude, obje Impolove. Najpovoljniju je ponudu dao Impol-TLM d.o.o., tvrtka koju je Impol osnovao u Hrvatskoj, dok je drugu ponudu dao sam slovenski Impol, tvrtka sa sjedištem u Slovenskoj Bistrici. Naime, rješenjem suda Fini je naloženo da slovenskom Impolu "čija ponuda nije prihvaćena vrati uplaćenu jamčevinu".

Kako se doznaje od stečajnog upravitelja TLM Aluminiuma Branka Morića, kada rješenje Trgovačkog suda u Zadru postane pravomoćno, sud će donijeti zaključak o predaji imovine najpovoljnijem ponuđaču, u ovom slučaju Impolu.

U stečajnom postupku utvrđeno je kako je dug triju trgovačkih društava koje su u sastavu TLM-a oko 1,6 milijardi kuna, od čega se više od 40 milijuna kuna odnosi na dug radnicima te je većina tih potraživanja svrstana u prvi isplatni red.

"Završno ročište moglo bi biti u prvom mjesecu sljedeće godine te će odmah nakon toga radnicima barem dijelom biti isplaćene zaostale plaće. Ostatak će biti isplaćen kada riješimo parnice kojih imamo dosta. Uglavnom, isplatu zaostalih plaća radnici mogu očekivati početkom sljedeće godine", rekao je Morić.

TLM Aluminium u stečaju je završio krajem 2015. godine, a u ožujku prošle godine slovenski Impol uzeo je tvornicu u najam i pokrenuo proizvodnju. Na tadašnjem ročištu dogovoreno i da će se imovina prodavati u cjelini, kako bi se izbjegla mogućnost da, u djelomičnoj prodaji, budu kupljeni samo atraktivni strojevi ili zemljište.

Impol-TLM je krajem rujna za 10,3 milijuna kuna kupio stroj za razdvajanje i dijeljenje folije te peć za blokove od TLM Aluminiuma nad kojima je razlučno pravo imala Hrvatska poštanska banka.

Rješenje Trgovačkog suda u Zadru postat će pravomoćno nakon isteka žalbenog roka od osam dana od objave rješenja, ako nitko ne podnese žalbu.

Tagovi: Impol, TLM, TLM Aluminium, Branko Morić
PROČITAJ I OVO
Preminuo Larry King
IN MEMORIAM
Preminuo Larry King
NEW YORK - Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
BRODARI
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
SPLIT - Jadroplov je izvijestio kako je danas sa zainteresiranim kupcem dogovorio prodaju broda Bene.
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
AKREDITACIJA
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
BEOGRAD – Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu „Nikola Tesla“ dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19, saopštio je danas beogradski aerodrom.
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
SIGNALI
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice siječnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE