GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom pokrenula novi razvojni ciklus

Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom pokrenula novi razvojni ciklus
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2019 / 15:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Imperial Riviera realizirat će dokapitalizaciju u vrijednosti od 426 milijuna kuna prema odluci Glavne skupštine. U dokapitalizaciji sudjeluju Valamar Riviera s iznosom od 106 milijuna kuna, AZ mirovinski fondovi u iznosu od 296 milijuna kuna, Allianz Zagreb u iznosu od 18 milijuna kuna te Allianz Invest u iznosu od 6 milijuna kuna.

Povećanje kapitala Imperial Riviere početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u turizam. Fokus ulaganja bit će usmjeren u rekonstrukciju i obnovu objekata u vlasništvu te daljnje širenje portfelja Imperial Riviere pod operativnim upravljanjem Valamara.

S ciljem širenja poslovanja Imperiala na nove destinacije, po odobrenju Nadzornog odbora od 29.10.2019. godine, Valamar i Imperial potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela Valamar Zagreb u Poreču po cijeni od 182,15 milijuna kuna. Već ove zime Imperial će uložiti više od 100 milijuna kuna u podizanje kvalitete i repozicioniranje hotela s dodatnim Maro uslugama namijenjenih obiteljima. Hotel Zagreb dobit će novo ime - Valamar Parentino, te je projekt dio ukupnog plana ulaganja Valamara i Imperiala u razvoj zone Pical.

„Povećanje temeljnog kapitala zajedničkog poduzeća za upravljanje i ulaganje u turističku imovinu u regiji logičan je nastavak uspješne suradnje Valamara s institucionalnim investitorima. Ono je također i iskaz uvjerenja svih sudionika dokapitalizacije u potencijal rasta hrvatskog turizma i dugoročnu održivost hotelijerstva koje ulaže u zaposlenike, destinacije i kvalitetni turizam", istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kristijan Buk, predsjednik uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima rekao je da je primarni cilj i ovog ulaganja, optimalni prinos za članove AZ mirovinskih fondova te dodao kako je model, u kojem je dugoročni interes AZ-a kao institucionalnog investitora sukladan dugoročnoj strategiji razvoja od strane Valamara, uz visoko postavljene standarde korporativnog upravljanja u Imperial Rivieri, najbolja garancija uspješnosti ulaganja.

S ciljem daljnje profesionalizacije i unapređenja korporativnog upravljanja izabran je novi sastav Nadzornog odbora Imperial Riviere. Imenovana je i nova Uprava u sastavu od dva člana, s mandatom od 1. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. Tako je Vladi Mišu, dosadašnjem predsjedniku Uprave Imperiala, ponovno ukazano povjerenje za novi mandat, te je za drugog člana Uprave imenovan Sebastian Palma, dugodišnji direktor Strateškog planiranja i kontrolinga u Valamaru, koji će u Imperial Rivieri imati ulogu upravljanja financijama i investicijama.

Tagovi: Imperial Riviera zajedno, AZ mirovinski fondovi, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
LOŠE VIJESTI
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
MARIBOR - Oko 150 radnika saznalo je jučer na radničkom vijeću da se proizvodnja u tvornici Cimosa u Mariboru danas trajno zaustavlja.
DHL najavio poskupljenje usluga
CIJENE
DHL najavio poskupljenje usluga
LONDON - DHL Express danas je najavio godišnji rast cijena od 6,9 posto za 2021. godinu u odnosu na 2020. godinu, a stupit će na snagu 1. siječnja 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE