GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom pokrenula novi razvojni ciklus

Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom pokrenula novi razvojni ciklus
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2019 / 15:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Imperial Riviera realizirat će dokapitalizaciju u vrijednosti od 426 milijuna kuna prema odluci Glavne skupštine. U dokapitalizaciji sudjeluju Valamar Riviera s iznosom od 106 milijuna kuna, AZ mirovinski fondovi u iznosu od 296 milijuna kuna, Allianz Zagreb u iznosu od 18 milijuna kuna te Allianz Invest u iznosu od 6 milijuna kuna.

Povećanje kapitala Imperial Riviere početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u turizam. Fokus ulaganja bit će usmjeren u rekonstrukciju i obnovu objekata u vlasništvu te daljnje širenje portfelja Imperial Riviere pod operativnim upravljanjem Valamara.

S ciljem širenja poslovanja Imperiala na nove destinacije, po odobrenju Nadzornog odbora od 29.10.2019. godine, Valamar i Imperial potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela Valamar Zagreb u Poreču po cijeni od 182,15 milijuna kuna. Već ove zime Imperial će uložiti više od 100 milijuna kuna u podizanje kvalitete i repozicioniranje hotela s dodatnim Maro uslugama namijenjenih obiteljima. Hotel Zagreb dobit će novo ime - Valamar Parentino, te je projekt dio ukupnog plana ulaganja Valamara i Imperiala u razvoj zone Pical.

„Povećanje temeljnog kapitala zajedničkog poduzeća za upravljanje i ulaganje u turističku imovinu u regiji logičan je nastavak uspješne suradnje Valamara s institucionalnim investitorima. Ono je također i iskaz uvjerenja svih sudionika dokapitalizacije u potencijal rasta hrvatskog turizma i dugoročnu održivost hotelijerstva koje ulaže u zaposlenike, destinacije i kvalitetni turizam", istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kristijan Buk, predsjednik uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima rekao je da je primarni cilj i ovog ulaganja, optimalni prinos za članove AZ mirovinskih fondova te dodao kako je model, u kojem je dugoročni interes AZ-a kao institucionalnog investitora sukladan dugoročnoj strategiji razvoja od strane Valamara, uz visoko postavljene standarde korporativnog upravljanja u Imperial Rivieri, najbolja garancija uspješnosti ulaganja.

S ciljem daljnje profesionalizacije i unapređenja korporativnog upravljanja izabran je novi sastav Nadzornog odbora Imperial Riviere. Imenovana je i nova Uprava u sastavu od dva člana, s mandatom od 1. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. Tako je Vladi Mišu, dosadašnjem predsjedniku Uprave Imperiala, ponovno ukazano povjerenje za novi mandat, te je za drugog člana Uprave imenovan Sebastian Palma, dugodišnji direktor Strateškog planiranja i kontrolinga u Valamaru, koji će u Imperial Rivieri imati ulogu upravljanja financijama i investicijama.

Tagovi: Imperial Riviera zajedno, AZ mirovinski fondovi, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
TESTIRANJE
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
ZAGREB - Po prugama grada Zagreba počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske.
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
PAD
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 546 milijuna kuna, što je 19,1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi smanjeni gotovo 4 posto, pokazuje u četvrtak objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
KUTINA - Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 124 milijuna kuna, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE