GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imperial Riviera će ove godine ostvariti 35% lanjskih prihoda

Imperial Riviera će ove godine ostvariti 35% lanjskih prihoda
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2020 / 07:32
Autor: SEEbiz / Novi list
RAB – Najveća rapska turistička tvrtka Imperial Riviera u ovoj godini očekuje ostvariti oko 35 posto prihoda u usporedbi s 2019. godinom i pozitivnu razinu operativne dobiti.

To je pet posto više očekivanih prihoda od onoga što se očekuje na razini grupacije Valamar, u čijem je sastavu i rapska tvrtka.

U Imperial Rivieri navode kako je ova turistička sezona krenula dobro, međutim nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja u Hrvatsku, onemogućen je turistički promet prema našoj zemlji što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Očekuju da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021., dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini. Istaknuto je to na sjednici Glavne skupštine Društva održane u Poreču.

Glavna skupština rapskog Imperiala donijela je jednoglasno sve odluke, a na sjednici su predočeni i rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je najznačajniji poslovni događaj bio pripajanje trgovačkog društva Hoteli Makarska Imperial Rivieri te dokapitalizacija u partnerstvu dioničara Valamar Riviere d.d. te AZ fondova u iznosu od oko 426 milijuna kuna. Lani je rapska tvrtka ostvarila ukupne prihode u visini od 263,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 53,1 posto u odnosu na 2018. godinu, uz dobit prije oporezivanja, amortizacije i kamata od 90,8 milijuna kuna, odnosno EBITDA maržu od 34,5 posto.

Isto tako, u prošloj su godini realizirani svi projekti u sklopu planiranog investicijskog ciklusa vrijednog 148,9 milijuna kuna, od čega su najznačajnije investicije u destinaciji Rab bile rekonstrukcija TUI Sensimar Carolina Resorta, druga faza rekonstrukcije Padova Premium Camping Resorta i Valamar Padova Hotela, a u destinaciji Makarska prva faza rekonstrukcije Valamar Meteor Hotela, dok je u destinaciji Poreč realizirana kupnja hotela Zagreb od trgovačkog društva Valamar Riviera d.d.

U Imperial Rivieri ističu i kako je, s obzirom na situaciju i s ciljem da se ojača pozicija tvrtke, oko 56 milijuna kuna od ostvarene dobiti u prošloj godini raspoređeno u zadržanu dobit te je do daljnjega odgođena isplata dividende.

U osvrtu na tekuću turističku godinu, koja je najvećim dijelom obilježena padom poslovnih aktivnosti kao posljedice krize uzrokovane koronavirusom, u Imperial Rivieri, uz ostalo, napominju da su očuvana sva radna mjesta uz pomoć mjera Vlade i podrške socijalnih partnera kroz program Pauza, Restart, a koji će se nastaviti do početka iduće turističke sezone.

Prilagodbom poslovanja i uz podršku dioničara, banaka i ostalih investitora, osigurana je dovoljna likvidnost za amortizaciju krize u iduće tri godine, međutim, s obzirom na situaciju, rapska je tvrtka morala obustaviti više od 35 milijuna kuna ulaganja u projekte čiji je završetak u većem dijelu planiran za sezonu 2021. godine

Tagovi: Imperial Riviera, Valamar Riviera, otok Rab, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE