GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imperial Riviera će ove godine ostvariti 35% lanjskih prihoda

Imperial Riviera će ove godine ostvariti 35% lanjskih prihoda
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2020 / 07:32
Autor: SEEbiz / Novi list
RAB – Najveća rapska turistička tvrtka Imperial Riviera u ovoj godini očekuje ostvariti oko 35 posto prihoda u usporedbi s 2019. godinom i pozitivnu razinu operativne dobiti.

To je pet posto više očekivanih prihoda od onoga što se očekuje na razini grupacije Valamar, u čijem je sastavu i rapska tvrtka.

U Imperial Rivieri navode kako je ova turistička sezona krenula dobro, međutim nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja u Hrvatsku, onemogućen je turistički promet prema našoj zemlji što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Očekuju da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021., dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini. Istaknuto je to na sjednici Glavne skupštine Društva održane u Poreču.

Glavna skupština rapskog Imperiala donijela je jednoglasno sve odluke, a na sjednici su predočeni i rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je najznačajniji poslovni događaj bio pripajanje trgovačkog društva Hoteli Makarska Imperial Rivieri te dokapitalizacija u partnerstvu dioničara Valamar Riviere d.d. te AZ fondova u iznosu od oko 426 milijuna kuna. Lani je rapska tvrtka ostvarila ukupne prihode u visini od 263,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 53,1 posto u odnosu na 2018. godinu, uz dobit prije oporezivanja, amortizacije i kamata od 90,8 milijuna kuna, odnosno EBITDA maržu od 34,5 posto.

Isto tako, u prošloj su godini realizirani svi projekti u sklopu planiranog investicijskog ciklusa vrijednog 148,9 milijuna kuna, od čega su najznačajnije investicije u destinaciji Rab bile rekonstrukcija TUI Sensimar Carolina Resorta, druga faza rekonstrukcije Padova Premium Camping Resorta i Valamar Padova Hotela, a u destinaciji Makarska prva faza rekonstrukcije Valamar Meteor Hotela, dok je u destinaciji Poreč realizirana kupnja hotela Zagreb od trgovačkog društva Valamar Riviera d.d.

U Imperial Rivieri ističu i kako je, s obzirom na situaciju i s ciljem da se ojača pozicija tvrtke, oko 56 milijuna kuna od ostvarene dobiti u prošloj godini raspoređeno u zadržanu dobit te je do daljnjega odgođena isplata dividende.

U osvrtu na tekuću turističku godinu, koja je najvećim dijelom obilježena padom poslovnih aktivnosti kao posljedice krize uzrokovane koronavirusom, u Imperial Rivieri, uz ostalo, napominju da su očuvana sva radna mjesta uz pomoć mjera Vlade i podrške socijalnih partnera kroz program Pauza, Restart, a koji će se nastaviti do početka iduće turističke sezone.

Prilagodbom poslovanja i uz podršku dioničara, banaka i ostalih investitora, osigurana je dovoljna likvidnost za amortizaciju krize u iduće tri godine, međutim, s obzirom na situaciju, rapska je tvrtka morala obustaviti više od 35 milijuna kuna ulaganja u projekte čiji je završetak u većem dijelu planiran za sezonu 2021. godine

Tagovi: Imperial Riviera, Valamar Riviera, otok Rab, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev
NAJAVE
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev

PODGORICA - Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove.

Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
LETOVI
Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
ZAGREB - Iako je Vlada RH objavila plan novog PSO programa koji je u primjenu trebao ići s početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja, do realizacije istog neće doći.
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
ŠIRENJE
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
LJUBLJANA - Nizozemska obiteljska kompanija Orange Climate preuzela je IPM Klima Grupu iz Slovenije u vlasništvu švedske kompanije Lindab, čime je sačuvano 212 radnih mjesta u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
OGORČENJE
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE